Jackie en Oopjen: een filmavond met de meiden!

Op 14 oktober komt de film Jackie en Oopjen in de bioscoop van Just Entertainment. Een heerlijk avontuurlijke familiefilm over een ongewone vriendschap. Wij hadden het geluk om deze te mogen bekijken met een groep vriendinnen van mijn oudste dochter. Nieuwsgierig naar wat wij ervan vonden? 

Jackie en Oopjen
Jackie en Oopjen

Jackie en Oopjen: een BFF film over een ongewone vriendschap

De film gaat over de 12-jarige Jackie, waarvan haar moeder in het Rijksmuseum werk. Daar worden de beroemde Rembandt-schilderijen van Marten Soolmans en Oopjen Coppit tentoongesteld. Dan gebeurt er iets heel bijzonders!  
Als Jackie na sluitingstijd langs hun portretten loopt, volgen de ogen van Oopjen haar. En ineens staat Oopjen voor haar neus. Ze is uit het schilderij gestapt, omdat ze dacht dat Jackie Aeltje was, het zusje wat ze al jaren kwijt is.  

Jackie besluit haar mee naar huis te nemen, en samen op zoek te gaan naar haar verloren zusje. Maar hoe gaat ze Oopjen verborgen houden? En wat voor moeilijkheden kom je tegen als je ineens in de moderne tijd terecht komt? Langzaam maar zeker leren Jackie en Oopjen elkaar steeds beter kennen en worden ze echte BFF’s. En dan verdwijnt Oopjen ineens…

Jackie en Oopjen

Een slaapfeestje mét film!

Mijn oudste dochter van 9 jaar hield voor haar verjaardag een slaapfeestje. En hoe leuk is het dan om samen met je vriendinnen een leuke film op de bank te kijken? Gordijnen dicht, dekentjes op de bank, popcorn, chips en flinke koppen thee.  
Wat een geluk dat we Jackie en Oopjen mochten bekijken met de meiden! Vanaf het begin waren de kinderen al enthousiast over de film. Ze waren eerst wat angstig dat de film misschien wat eng zou zijn, omdat ze Oopjen die uit het schilderij kwam maar wat eng vonden, maar daarna is er flink gelachen.  

Vooral de momenten waarop Oopjen met de dingen van de huidige tijd in aanraking kwam vonden ze erg grappig, zoals de scene op de badkamer.  
Na afloop vroeg ik om hun mening en iedereen reageerde met ‘leuk’ of ‘superleuk’. Toen ik vroeg of ze er niet net wat meer over konden vertellen, spraken ze met de woorden van een bekende vlogger: ‘mega super de bom!’

sterre koning Girls
Jackie en Oopjen

Titelsong ‘Girls’ gezongen door Sterre Koning

Een momentje in de film waarop wel echt even flink werd gedanst wat het liedje van Sterre. Sterre Koning is voor de meiden zeker geen onbekende! Ze is bekend van het Junior Eurovisie Songfestival, The Voice Kids, en haar eigen Youtube en TikTok kanaal.  

Het liedje ‘Girls’ is de titelsong van Jackie en Oopjen en is een vrolijk en aanstekelijk nummer. Toen dit liedje op het einde van de film opnieuw voorbijkwam werd er weer flink gedanst. En de dag daarna werd de clip nog meerdere keren op Youtube opgezocht. Een aanstekelijk liedje wat zeker in je hoofd blijft zitten. 

Jackie en Oopjen

Jackie en Oopjen: een hilarische film voor families en BFF’s

Al met al is Jackie en Oopjen echt een aanrader. Zo’n film waarbij je na afloop met een grote glimlach op je mond de bioscoop uit loopt. Omdat het een gezellige, grappige film is. Met heel veel leuke grapjes, een beetje spanning en een echt feelgood gevoel. Leuk met het gezin óf met je BFF!

En niet alleen wij waren enthousiast over deze film, Jackie en Oopjen heeft ook de Cinekid Gouden Leeuw gewonnen voor Beste Nederlandse Kinderfilm! De jury zegt daarover: De film is zichtbaar met veel liefde, zorg en aandacht gemaakt. Het verhaal wordt geloofwaardig neergezet en de vertolkingen van de gehele cast zijn ijzersterk. Samengevat: een topfilm voor het hele gezin, waarbij je je geen moment verveelt.
Als dat geen extra reden is om deze film te gaan bekijken….

Jackie en Oopjen
Footer 6 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.