Wizzwizz – duurzaam houten speelgoed dat beweegt!

De afgelopen maanden hebben wij op MamaScrapelle al veel gaaf houten speelgoed mogen reviewen, ik zal daar onder deze blog naar verwijzen. Toen ik de houten koffer van wizzwizz voorbij zag komen wist ik direct dat dit enthousiast ontvangen zou worden door kleuters en zelfs dochterlief wist er wel raad mee. Duurzaam houten speelgoed dat tot leven komt. Echt waar! En ik mag setjes weggeven dus lees vooral even door tot het einde…

wizzwizz duurzaam houten speelgoed

Wizzwizz

Wizzwizz is ontwikkeld in Nederland. Het wordt grotendeels geproduceerd in GGZ- instellingen. Op deze manier helpen zij de maatschappij. Mensen die het heel moeilijk hebben, hebben een nuttige dagbesteding, namelijk speelgoed maken voor kinderen. Hoe mooi is dat! Ik krijg er een soort kerstgevoel bij. Daarnaast geven zij ook vaak speelgoed weg aan kinderen die het moeilijk hebben. Een grote maatschappelijke betrokkenheid dus.

wizzwizz houten koffer

De wizzwizz koffer is het basisproduct. Kinderen kunnen hiermee verschillende figuren maken: van wagentjes, poppetjes tot treinen. Wizzwizz wordt momenteel veel op basisscholen verkocht maar is ook echt super leuk voor thuis, gastouders, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Kinderen vanaf 2 jaar hebben meestal genoeg kracht in hun handen om van deze losse houten blokken, beweegbare levende figuren te maken. De fantasie van je kind wordt eindeloos geprikkeld. Mijn dochter is 8 jaar ( ok bijna.. ) en die vond het wel grappig, ze maakte wat, maar niet meer heel erg interessant verder. Op de website staat ook de leeftijd van 2 – 8 jaar en dat klopt wel denk ik. Tenzij je echt een enorme bouw en constructie fan als kind hebt die vind het misschien net wat langer leuk.

wizzwizz uitbreidingen

Uitbreidingen van wizzwizz

Naast de basiskoffer zijn er ook kleine uitbreidingen te koop. Leuk om als uniek verjaardagscadeau te geven voor een twee, drie of 4 jarige bijvoorbeeld.

Voorbeelden of zelf verzinnen?

Kinderen kunnen met de wizzwizz koffer natuurlijk zelf verzinnen wat ze bouwen, maar ze kunnen ook iets nabouwen van de bijgeleverde kaartjes. De kaartjes zijn op stevig glanspapier gedrukt, maar ik ga ze zelf wel lamineren. Kleuters blijven kleuters en het is zonde als deze mooie voorbeelden in een kleine kleuterruzie kapot gescheurd gaan worden. Of omgebogen! Dat willen we natuurlijk niet.

Zoveel te leren

Ik ben dol op houten speelgoed. Het is zo goed voor de fijne motoriek, creativiteit, ruimtelijk inzicht en de fantasie. Door wizzwizz aan te bieden gaan de kinderen vanzelf in gesprek hoe zou dit werken, wat zullen we maken. Er ontstaat interactie en dat is weer goed voor de spraakontwikkeling. Maken ze een voertuig of liever een dier of ander gek fantasie poppetje. Met een treintje door de dierentuin rijden? Alles kan! Al zou ik wel meer koffers aanschaffen zodat er nog veel meer mee gebouwd kan worden. Ligt er natuurlijk ook aan voor hoeveel kinderen je het neerzet.

Wizzwizz duurzaam houten speelgoed

Duurzaam houten speelgoed, ik noemde het al een paar keer. Maar waarom is wizzwizz nu echt duurzaam? Het is gemaakt van gerooid beukenhout en geschilderd met milieuvriendelijke verf. Daarbij planten ze voor elke boom, twee nieuwe bomen terug. En dat is weer goed voor het milieu! Een CO2 vriendelijk proces dus eigenlijk. Het voorkomt houtkap en stimuleert bosgroei.

Daarbij is duurzaam speelgoed natuurlijk levenslang goed. Het gaat generaties mee en dat maakt het echt duurzaam. Weggooien, daar doen we niet aan!

Shop dus snel dit gave beweegbare houten speelgoed in de webwinkel.

Op zoek naar meer gaaf houten constructiespeelgoed?

Flockmen en Abel blocks zijn ook aan te raden.

wizzwizz duurzaam houten speelgoed

Winactie wizzwizz

Zoals gezegd mag ik heel wat volgers blij maken met de kleine sets van wizzwizz. Namelijk: 3 speedy’s, 4 woody’s en 3 boogy’s.

wizzwizz winactie

Kijk bij Poppedijn voor meer houten speelgoed en hier vind je nog veel meer gaaf speelgoed!

Lees ook houten bouwpakketten

Footer4
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

20 reacties

 1. Way ontzettend gaaf speelgoed. En superfijn dat het duurzaam is. Ik doe graag mee voor speedy. Daar zulken mijn kinderen veel speelplezier van hebben.

 2. Wauw wat leuk ontwikkelingsspeelgoed! Hier 3 kids van 3, 4 en 6 jaar die dit erg leuk zouden vinden. Wij gaan voor de Speedy!

 3. Met 3 kinderen in die leeftijdscategorie doe ik zeker graag mee. Vooral voor de jongste doe de 24ste jarig is en dol is op dingen in en uit elkaar te halen. Ik ben grote fan van houten speelgoed, dus extra leuk.
  Ik doe graag mee voor de Speedy.

 4. Wat gaaf! En onwijs mooi dat het door mensen in dagbesteding wordt gemaakt. Alleen daarom al zou ik het kopen haha! Eefje is net 1 dus nog aan de jonge kant hiervoor. Maar dit gaat wel in het lijstje met speelgoed voor later (zo handig die notities op je telefoon ;))

 5. Zo prachtig kan duurzaam zijn. Rood, geel ,blauw, oranje en groen met dit beukenhouten constructiespeelgoed ( Woody) van WizzWizz kan ik de kleinkinderen een plezier doen.

 6. Wat een leuk speelgoed.
  Ik ga voor de boogy, want daar kan ik mijn jongste kleinkind heel blij mee maken.
  Ik volg bloglovin en waag een kansje.

 7. Dat ziet er leuk uit! Ik denk dat het wel iets is voor mijn dochtertje, een mooie kans om het eens uit te proberen. Ik doe graag mee voor een Woody.

 8. Ik ben verzot op houten speelgoed! Woody wil ik graag winnen voor mijn neefje, hij is bijna jarig. Kan ik mijnzusje gelijk enthousiasmeren, dat zou geweldig zijn!!

 9. Móói, echt duurzaam speelgoed, met de nadruk op “goed”! Maar daarnaast ook stimulerend en leerzaam, en móói, dat had ik al gezegd, maar dat speelt maar door mijn hoofd als ik er naar kijk… En ook echt prachtig degelijk speelgoed dat niet op een kleedje belandt met koningsdag, maar juist eindeloos wordt doorgegeven of bewaard voor de volgende liefhebber!

 10. Oh wat leuk!! Dit zouden mijn twee meiden fantastisch vinden, ik vind Woody of Speedy de leukste, maar met elk kado zijn mijn dames ongetwijfeld heel erg blij 😀

 11. Wat een prachtig speelgoed. Heel graag zou ik een woody willen winnen. Dat is toch een mooi kado om weg te geven.

 12. Wat ziet dit er gaaf uit zeg, doet me denken aan George en Paul van Schooltv. Dat kijken mijn kids ook graag en de oudste is echt een groot constructiebouwer, dus ik denk dat hij Speedy heel leuk zou vinden

 13. Ohhh wat leuk, mijn zoon is dol op dingen bouwen, treintjes, aanhangers etc dus ik waag graag een kans op Speedy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.