Skip to Content

Abel Blocks – eindeloos speelplezier met een set blokken

Als juf ben ik gek op nieuwe materialen voor in de klas. Zeker als deze op meerdere manieren inzetbaar zijn. Toen ik de Abel Blocks voor het eerst te zien kreeg, maakte mijn juffenhart een sprongetje: wat een gaaf materiaal!

Speelplezier voor jong en oud met Abel Blocks

Toen de doos hier aankwam werden de blokken meteen uit de doos gehaald. En begonnen we te bouwen! En niet alleen de kinderen hoor, ook ik deed enthousiast mee. Want de vorm van de Abel Blocks maken dat het meteen uitgedaagd wordt om ermee te gaan bouwen.
De blokken hebben een bijzondere vorm, ze zijn gekromd. Daardoor wil je er meteen mee gaan experimenteren!

Wat kun je er dan mee bouwen?

Een betere vraag is eigenlijk: wat kun je er niet mee bouwen? Als je gewoon begint, komen er vanzelf ideeën naar boven. Omdat de blokken allemaal dezelfde afmeting hebben, kun je er eenvoudig een cirkel van maken. Dat is het eerste wat mijn meiden hier te binnen schoot.
Maar als je wat meer gaat experimenteren, kun je er ook een muur, slang, vlinder of mandala mee maken.
En wat ook heel leuk is: door hun vorm zijn de blokken extra uitdagend als het gaat om het evenwicht. Kun je er ook een toren van maken?

Een toren bouwen van Abel Blocks

Over Abel Blocks

Het eerste wat opvalt als je de Abel Blocks in je handen krijgt, is het mooie grote formaat. (en natuurlijk ook de unieke vorm).
De blokken zien er prachtig uit. Ze zijn stuk voor stuk met de hand gemaakt uit een stuk beukenhout. Door hun bijzondere vorm zien je bouwwerken al meteen geweldig uit.
Naast dat het een mooie motorische uitdaging is om met deze blokken te bouwen, stimuleren ze echt de creativiteit en fantasie. Want deze blokken dagen uit tot een hele andere manier van werken en denken dan gewone blokken. Dat worden vaak gebouwen, of dierenhokken. Maar door een andere maat blokken, krijg je meteen een ander soort spel.

Combineren met ander speelgoed

En ik zag het hier thuis ook, dat de fantasie werd gestimuleerd. Want na een tijdje met de Abel Blocks gespeeld te hebben, kwamen mijn dochters ook op het idee er andere materialen bij te gaan gebruiken. Andere soorten blokken en speelgoedpoppetjes kun je eenvoudig erbij gebruiken. Maar het leent zich ook goed voor natuurlijke materialen, zoals bijvoorbeeld stukjes of schijfjes hout, stenen of kastanjes.
De blokken zijn verkrijgbaar in een set van 12, 24 of 75 stuks. En er bestaat zelfs een schoolset van 250 blokken. Hoe gaaf is dat voor in je bouwhoek op school? Staat bij mij zeker stiekem wel op mijn verlanglijstje….

De mensen achter Abel Blocks

Ik heb contact gehad met één van de oprichters van Abel, en ik vind het altijd leuk om wat meer te weten te komen over de mensen achter een merk.
Ik heb gesproken met Folko. Vier jaar geleden is hij met het bedrijf begonnen. Na eerst actief te zijn geweest in een hele andere tak, kwam hij met het idee voor de Abel tent. Een veelzijdige tent, op meerdere manieren te gebruiken en voor eindeloos speelplezier. Samen met zijn broer Jelmer zijn ze toen met hun bedrijf gestart.
Vorig jaar kwamen ze op het idee voor de Abel Blocks. En deze zijn een regelrechte hit! Ze worden geproduceerd in Europa en gaan inmiddels de hele wereld over!

Bouwinspiratie

Heb je toch geen idee wat je moet bouwen? Dan kun je eens een kijkje nemen op het Instagram account van Abel Blocks. Daar verzamelen ze echt de mooiste creaties gemaakt door hun klanten. Echt leuk om eens een kijkje te nemen, het is zo mooi gemaakt dat het alleen al mooi is om naar te kijken!

Lees hier 60 lesideeën met bouwblokken

Hier vind je 20 tips om tot samenspel te komen

Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.