Skip to Content

Mandala Stones – een verrassend strategiespel

Wij zijn hier thuis gek op spelletjes. Niet alleen de kinderen, maar ook mijn man en ikzelf spelen graag een bordspel. Mandala Stones is een nieuw en verrassend bordspel van White Goblin Games. Alleen al de doos is prachtig, dus snel aan de slag om dit spel eens uit te proberen!

Mandala Stones

Hoe speel je Mandala Stones?

Mandala’s kleuren is heerlijk rustgevend. De mooie patronen en kleuren kunnen heerlijk ontspannend werken. Ben je gek op mandala’s, dan is er nu dus ook een mooi spel in dit thema.
Als startopstelling heb je een hele hoop stenen op een spelbord liggen, met daarbij 4 zwarte pionnen, de artiesten. Je kunt de artiesten beïnvloeden door ze slim op het bord te verplaatsen en zo gekleurde stenen te verzamelen. Deze stenen plaats je vervolgens op je eigen spelersbord. Daar kun je een tijdje stenen verzamelen, maar je kunt er ook voor kiezen om punten te gaan scoren. Zo ontstaat er gaandeweg een mooie mandala. Maar wanneer het mandala speelbord vol is, worden de punten geteld. En kijk je of je je bonusopdracht hebt gehaald. Wie wint zo het spel Mandala Stones?

Wat zit er in de doos?

Het eerste dat bij het spel Mandala Stones opvalt zijn natuurlijk de prachtige steentjes. Deze zijn er in 4 kleuren, en hebben 2 verschillende patronen erop gedrukt. Daarnaast zitten er 4 zwarte pionnen in de doos, de ‘artiesten’. Verder zitten er spelersborden, scorestenen en scorefiches in, voor elke persoon één. Ook heb je natuurlijk een speelbord en mandalabord nodig. In het spel zitten daarnaast nog 10 opdrachtenkaarten. Wanneer je je opdracht van de opdrachtenkaart haalt, verdien je bonuspunten. Tenslotte zitten er in de doos nog overzichtskaarten, een stoffen zak om de steentjes in op te bergen én natuurlijk de spelregels.

inhoud

Aan de slag met Mandala Stones

Zoals ik al eerder noemde, spelen wij graag spelletjes. Maar ik ben dan ook weer geen die-hard spellenfan, die het liefst de moeilijkste spellen uitprobeert. Voor mij mag het gezellig zijn, snel te leren en dat je er tussendoor ook nog een beetje bij kan kletsen. Wanneer een spel een hele dikke, ingewikkelde handleiding heeft, haak ik vaak al af. Gelukkig was dat bij Mandala Stones niet het geval, de handleiding is overzichtelijk en duidelijk. Ook staan er veel afbeeldingen in. Maar wat ik helemaal fijn vind, is dat er ook een instructiefilmpje met uitleg is. Dat helpt mij altijd enorm.

Het spel ziet er heel erg aantrekkelijk uit en is goed verzorgd. Wij hebben het de eerste keer met zijn drieën gespeeld (mijn man, mijn dochter van 10 en ikzelf), daarna heb ik nog een aantal potjes met mijn man gedaan. Ik vind het leuk dat dit spel met 2 tot 4 personen te spelen is, dus dat je het ook een keer kunt spelen als je geen visite hebt (of als je kinderen geen zin hebben). En nog een voordeel: het spel is ongeveer in een minuut of 30 te spelen!

Strategie vs geluk

Wanneer je de eerste keer met Mandala Stones aan de slag gaat, moet je echt even nadenken wat nu de beste strategie zou zijn. Ik was toen vooral bezig om maar zoveel mogelijk steentjes te verzamelen, maar ben de keren daarna gaan kijken hoe ik dit spel misschien wat tactischer kan spelen. Soms heb je echt even pech met de stenen die je kunt pakken, maar je eigen plan is erg belangrijk. Je moet eigenlijk al een paar zetten vooruit denken. En dat is lastig, zeker als je met meerdere spelers speelt. Want dan kan het zomaar zijn dat je plannetje in duigen valt….
Wat voor mijn gevoel bij dit spel wel cruciaal is, is om je opdracht voor bonuspunten te halen. Wanneer je deze niet haalt, is winnen eigenlijk al onmogelijk geworden.

Wij zijn hier thuis in ieder geval heel enthousiast over dit spel. Het is voor ons precies een goede mengeling tussen strategie, zelf je spel bepalen, geluk en gezelligheid. We gaan dit spel zeker dus nog vaker spelen, en ook als er eens een keer meer spelletjesfanaten op visite komen!

Enthousiast over dit mooie spel? Voor meer informatie klik je hier!

Footer4 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.