Sparen voor je kinderen, een potje voor de toekomst

Sparen.. met de lage rentes die er nu zijn word je niet echt aangemoedigd om dit te doen. Toch is het fijn, al is het maar een klein bedrag, om te sparen voor je kinderen. We hebben allemaal meegemaakt hoe snel de wereld kan veranderen, en iets van financiële back-up is dan toch wel fijn. In deze blog bespreek ik een vrij nieuwe manier die er mogelijk is geworden.

sparen voor kinderen geld spaarpot

Waarom sparen voor je kinderen?

Toen ik 21 werd kreeg ik toegang tot mijn spaarrekening. In mijn jeugd heb ik het nooit heel breed gehad met mijn moeder, dus dit kwam vanuit mijn opa en oma. Het was niet heel groot maar voldoende om er iets leuks mee te doen. Voor mij was het daardoor mogelijk om een paar toffe reizen te maken waar ik toen behoefte aan had. Ik ben gaan backpacken in India bijvoorbeeld. Andere vrienden hadden grotere spaarrekeningen en die hebben er een rijbewijs of studie mee kunnen bekostigen. Sparen voor je kinderen is dus een fijne manier om ze op een bepaalde leeftijd iets toe te kunnen reiken waarmee er (grotere financiële) dingen bekostigd kunnen worden.

Het is goed om na te denken over hoe en wat. Zo zijn er rekeningen die vrij komen bij 18 jaar en andere bij 21 jaar. Ik ben zelf heel blij dat het “pas” was bij 21 jaar. Op mijn achttiende had ik er vast hele andere dingen meegedaan en had ik niet de reis kunnen maken die ik op mijn 21ste heb gemaakt. Sparen voor je kinderen doe ik nu ook voor mijn eigen kinderen. Hier zit niet specifiek een leeftijd aan gebonden maar dit heb ik zelf in de hand. Wel sparen er andere mensen mee en die storten het geld ook hierop. Dus als je het echt niet meer weet met cadeautips, is dit ook altijd een mooie investering/ cadeautip denk ik.

verlanglijst voor 6 jarig meisje

Hoe kan je sparen?

Zoals gezegd kan je via de klassieke manier sparen, in een sok onder je matras. Maar dit neemt erg af in populariteit. Dan is er nog de gangbare weg via een bank/ spaarrekening. De rentes zijn momenteel dramatisch laag, dus echt ‘leuk’ is het niet. Daarbij wordt er ook steeds meer gesproken over negatieve rentes. Dus als je boven een bepaald gespaard bedrag komt, moet je opeens gaan ‘betalen’. Ook niet echt motiverend om te sparen voor je kinderen. Want dan spreken we vaak over vele jaren opbouwen en grotere bedragen.

En dan is er nog een nieuwe manier: de Bitcoin exchange. Het verhandelen, kopen en verkopen van Bitcoins. Er zal een groep lezers nu zijn die denken van “Wat?”, maar ook een groep die dit al kent. Ik behoor tot de groep die het zeker kent en ook gefascineerd is door Bitcoins. Dit is heel simpel uitgelegd een digitale valuta. Een cryptovaluta en mondiaal betaalmiddel. Het is de eerste gedecentraliseerde digitale munt die werkt zonder centrale bank of centrale beheerder. De verhandelingen en transacties vinden direct plaats tussen de gebruikers zonder tussenpersoon. En hiermee zou je dus ook kunnen sparen voor je kinderen. In de vorm van beleggen.

Simpele vouw ideeën met geld

Bitcoins

Doordat het zo toegankelijk is, zonder bank of tussenpersoon, vind ik het erg fascinerend. Ik heb de kracht van de digitale mogelijkheden al mogen ervaren sinds ik blog. Maar er is zoveel meer nog mogelijk. Ik vind het alleen heel moeilijk om echt te snappen. Afgelopen week hoorde ik weer dat de waarde van een Bitcoin onwijs gestegen is maar verder weet ik er weinig van. Gelukkig zijn er sites die verheldering geven en duidelijkheid voor als je dit zou willen inzetten bij het sparen voor je kinderen.

Het inkopen, behouden en Bitcoins verkopen is echt niet iets wat je zomaar kan doen. Of juist wel? Misschien denk ik te moeilijk hoor, en had ik allang een miljonair kunnen zijn. Of op z’n minst mij minder financiële zorgen hoeven maken. Voor nu hou ik het sparen voor je kinderen, bij een bank met een kinderspaarrekening. Maar ik ga me wel via de linkjes wat meer inlezen. De Bitcoin wereld is fascinerend en het onderzoeken waard. Overal waar mogelijkheden liggen vind ik het boeiend om wat meer hierover te leren. Doe het altijd veilig en verstandig en niks impulsief! Lees je goed in want het blijft een vorm van beleggen met risico tot je inleg kwijtraken.

Sparen voor je kinderen.. Op welke manier doe jij dit?

Simpele vouw ideeën met geld
Footer3
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.