Skip to Content

STAP-budget – voor een nieuwe loopbaan carrière.

Heb je het niet meer naar je zin bij je huidige baan? Ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Dan is nu je kans om jezelf te laten omscholen! De overheid heeft geld vrij gemaakt voor ambitieuze mensen die zichzelf willen laten omscholen. Heb je dus altijd al gedroomd van een bepaalde opleiding maar was het financieel te krap? Dan kun je nu in aanmerking komen voor het zogeheten STAP-budget. Maar met het stap budget welke opleidingen zijn er te volgen? En wat past er bij jou? Je leest tips in deze blog. 

STAP-budget.
Unsplash

STAP-budget aanvragen

Met het STAP-budget kun je een opleiding, cursus of training volgen die jou verder helpen in je loopbaanontwikkeling. Door jezelf te ontwikkelen via een opleiding, zorg je ervoor dat je betere kansen hebt op de arbeidsmarkt. Maar wat zijn de voorwaarden voor het aanvragen van het budget?

  • Ten eerste moet je 18 jaar of ouder zijn en nog niet met pensioen.
  • Om de maand is er een aanvraag mogelijkheid en kun je het STAP-budget aanvragen. Hierbij moet je het minimaal 4 weken voorafgaand aan de studie aanvragen.
  • Daarnaast moet de opleiding, training of cursus in het lijstje staan van de overheid.

 Daarnaast is het goed om te weten dat je het bedrag niet zelf op je rekening krijgt, maar dat het wordt overgemaakt aan de opleider. 

studeren
avel-chuklanov-DUmFLtMeAbQ via unsplash

Opleidingskeuze

Nu je weet dat je de mogelijkheid hebt om een nieuwe studie te gaan volgen met het STAP-budget, moet je voor jezelf gaan bedenken welke opleiding of cursus er bij jou past. Heb je op je werk vaak te maken met Spaanse klanten? Ga dan voor een cursus Spaans om je vaardigheden uit te breiden. Of heb je er altijd al van gedroomd om als verpleegkundige te werken in plaats van op kantoor? Dan is nu je kans om jezelf te laten omscholen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Een van de aanbieders die opleidingen aanbiedt waarbij je het STAP-budget kunt aanvragen is NCOI. NCOI is een van de grootste aanbieders van online en fysieke opleidingen. Wil je het graag naast je huidige baan doen? Dan is een deeltijd online opleiding perfect voor jou. Maar ben je momenteel werkloos en wil je jouw kansen uitbreiden op de arbeidsmarkt? Dan kun je er ook voor kiezen om een voltijd fysieke opleiding volgen.

Kortom, het STAP-budget geeft je de mogelijkheid om die opleiding, training of cursus te volgen die je altijd al hebt willen doen. Dus waar wacht je nog op? Ontwikkel je skills!

Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.