Skip to Content

De dief – een geheugenspel voor groot en klein

Pas op er is een dief in de stad! Dit compacte houten spel van BS Toys daagt kinderen uit om goed te kijken en dan te raden wat de dief heeft gepikt van de waardevolle spullen. De Dief is een winnaar van speelgoed van het jaar 2022, in de categorie buitenspellen. Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar, en heel leuk om met een groepje kinderen samen te spelen. Train your brain!

De Dief

Geheugen en visuele waarneming

Spelletjes doen is natuurlijk heel leuk, maar als er dan ook nog wat belangrijke vaardigheden getraind worden is dat natuurlijk helemaal top. Zoals bijvoorbeeld het geheugen en de visuele waarneming. Memory is daar ook een heel mooi voorbeeld van. Goed kijken naar plaatjes en proberen te onthouden wat waar ligt. Voor de cognitieve ontwikkeling van kinderen is dat heel waardevol!

Dat geldt ook voor dit geheugenspel De Dief. Een spel bestaande uit 11 waardevolle houten stukken, zoals een diamant, sleutel en oorbellen. Maar iemand pakt stiekem een stuk weg! Wie raadt als eerste welk stuk er weg is? En dat klinkt misschien eenvoudiger dan het is, want je moet echt goed opletten!

winnaar speelgoed van het jaar 2022

De Dief – een eenvoudig en leuk spel

De Dief is een compact en eenvoudig spel, wat voor jong en oud leuk is om te doen. Zelfs met jonge kinderen vanaf ongeveer drie jaar is dit al gegarandeerd speelplezier. Leuk is ook dat het zowel buiten als binnen gespeeld kan worden. Er zijn spelregels bijgevoegd en die luiden als volgt:

Leg alle items neer. 1 iemand is de dief, en als iedereen is omgedraaid, stopt hij of zij een item in het geldzakje. Wie raadt als eerste welk item is gestolen? Heb je het juist dan mag je het houden. Wie aan het eind de meeste stukken heeft is de winnaar!

Je kunt het natuurlijk ook wat eenvoudiger maken, door bijvoorbeeld gewoon een paar items neer te leggen en beurtelings te raden welk item is weggenomen door je medespeler. En dit spel kun je ook eenvoudig met alledaagse voorwerpen en een theedoek doen! Zoals gezegd is dit heel goed voor het trainen van geheugen en visuele waarneming. Plus dat stukje persoonlijke aandacht en verbinding. Dat is dus echt een win-win situatie.

Meer informatie over de dief vind je hier

Hoe belangrijk spelen is voor de ontwikkeling van kinderen, lees je in onze blog!

De Dief

Speelgoed van het Jaar verkiezing

De leukste en origineelste speelgoedideeën komen ieder jaar samen in een Speelgoed van het Jaar verkiezing. Een leuk overzicht met verschillende categorieën, samengesteld door een vakjury. En het publiek bepaalt de winnaar. De Dief is een winnaar van het jaar 2022 in de categorie buitenspellen. Kijk voor meer informatie eens op de website van Speelgoed van het Jaar!

En lees zeker ook onze toffe blogs met winacties, speciaal voor scholen en BSO’s. Want voor de Kinderboekenweek is er een ontwerpwedstrijd uitgeschreven, waarbij kinderen worden opgeroepen om een eigen spel te bedenken aan de hand van een kinderboek. Ter ere daarvan zijn er een aantal leuke en inspirerende speelgoedpakketten samengesteld waar je kans op kunt maken!

Hierbij ook een kleine greep uit de 2022 Speelgoed van het Jaar genomineerden, die we bij MamaScrapelle hebben mogen testen:

De Dief
Footer4 nieuw
Lianne
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Imke Jager

Saturday 15th of July 2023

leuk en leerzam dus ik doe mee

ellen

Saturday 15th of July 2023

Beste Imke, De winacties vind je hier https://www.mamascrapelle.nl/category/mama-scrapelle/winacties/

Groetjes, Ellen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.