Gravitrax Power – Speelgoed van het jaar 2022

Kijk jij er ook naar uit om nieuw speelgoed te proberen? Speelgoed van het jaar kiest elke keer weer geweldig speelgoed uit. Gravitrax Power starter-set launch is speelgoed van het jaar 2022 in de categorie bouw en constructie. Wij zijn gek op dit soort speelgoed en zeker op Gravitrax. Wij wilde Gravitrax power dus zeker even voor jullie testen!

Gravitrax Power - Speelgoed van het jaar 2022 Gravitrax Power Starter-Set Launch is de eerste Gravitrax met elektronische onderdelen. Een interactief ballenbaansysteem.

Gravitrax Power Starter-Set Launch

Met de elektronische GraviTrax Power Start en Finish elementen kan de speler via de controller met de track communiceren. Deze twee POWER elementen zijn radiografisch met elkaar verbonden. Wil je dat een nieuwe kogel moet beginnen zodra de vorige de Finish heeft bereikt? Geen probleem met de GraviTrax Power Starter Set Launch van Ravensburger: Met deze Power set wordt de volgende kogel automatisch de baan op gestuurd! De Start en Finish actieblokjes kunnen elk maximaal 7 kogels bevatten. 124- delige set

Met het GraviTrax® kogelbaan-systeem kun je spelenderwijs de zwaartekracht ontdekken en met verschillende uitbreidingen kan het worden vergroot voor grenzeloos bouw- en speelplezier! Voeg nog meer snelheid toe met de uitbreidingsets.

Inhoud doos

124-delige set: 1 instructie- en bouwboekje, 1 waarschuwingsboekje, 1 POWER-startblokje, 1 POWER-Doel-actieblokje, 1 POWER-Doel-arena, 1 POWER-controller, 4 vloerplaten, 1 groot transparant niveau, 7 kogels, 40 grote hoogtestenen, 12 kleine hoogtestenen, 21 bochten, 3 kruisingen, 2 wissels, 1 3-in-1, 1 werveling, 3 lange kunststof rails, 6 middellange kunststof rails, 9 korte kunststof rails, 1 finishladder, 3 basisstenen, inzetstukken voor de basisstenen: 2 vangers, 1 vrije val, 1 splash

Aan de slag met jouw baan!

De dozen van Gravitrax zijn altijd vrij groot, super leuk om zo’n enorme doos open te maken. De doos van Gravitrax Power is zilver, de vorige waren wit. Lekker opvallend dus meteen. We kunnen niet wachten om te beginnen. Als je voor het eerst iets met Gravitrax gaat bouwen kan dit wat overweldigend zijn. Waar begin je?

Bij je Gravitrax Power zit naast alle onderdelen ook een boekje. Hierin staan een aantal leuke banen, variërend van gemakkelijk tot moeilijk. Ik heb banen van diverse moeilijkheidsniveaus gemaakt. Toch vinden wij zelf een baan maken het leukste. Daarvan weet je namelijk ook niet goed of hij wel werkt. Dit vergt testen en aanpassen en geeft vrijwel onbeperkte creatieve vrijheid.
Pas op: i.v.m. de balletjes een risico voor kinderen onder de 36 maanden

Veel mogelijkheden met Gravitrax Power starter-set launch

De diverse onderdelen in Gravitrax Power geven erg veel mogelijkheden. De voorbeeld banen die in het boekje staan geven ook een goed beeld van hoe je de verschillende onderdelen kan gebruiken. Meestal is dit ook prima zelf te ontdekken maar het kan je zeker op weg helpen. De groene hexagons maken het gemakkelijk om de juiste plekken te vinden. Door dit soort hulp en de opties in moeilijkheid is het geschikt voor erg uiteenlopende leeftijden. Gravitrax Power is al geschikt vanaf 8 jaar. Toch kan dit zeker ook leuk zijn voor volwassenen.

Gravitrax Power kenmerkt zich door elektronische onderdelen, zoals de naam wellicht doet vermoeden. Je krijgt een controller, een start element en een tunnel die een nieuwe kogel kan starten. De originele Gravitrax was al enorm leuk en bood lang bouwplezier. Toch bied Gravitrax Power enorm veel nieuwe mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld automatisch een nieuw balletje laten starten door deze elementen in te bouwen. De elektronische onderdelen vragen AAA batterijen. Deze zijn niet inbegrepen, vier stuks vereist. Je kunt de onderdelen gewoon uitzetten, de batterij gaat dus lekker lang mee. De nieuwe reeks aan producten van Gravitrax wakkeren onze interesse weer aan. We overwegen bijvoorbeeld om het liftje toe te voegen, zo kunnen de balletjes automatisch weer naar boven. Kortom, pas op: verslavend speelgoed!

Goed speelgoed, daar houden wij van!

Deze speciale knikkerbanen bouwen is niet alleen enorm leuk, maar ook goed voor je kind. Het stimuleert creativiteit, ontwerpen en bouwen. Het brengt een kind op speelse wijze in aanraking met de wetenschap. Leerzaam en goed voor de ontwikkeling dus! De verschillende Gravitrax sets kun je combineren om nog grotere banen te bouwen. Er zijn andere starter-sets maar ook diverse uitbreidingen beschikbaar.

Ik ben heel blij dat Gravitrax bij speelgoed van het jaar 2022 zat. Kinderen leren over natuurkunde en bouwen, en daarbij laten leren over STEM gerelateerde onderwerpen (Science, Technology, Engineering & Mathematics) is belangrijk. Gravitrax Power doet dit op een speelse en ongedwongen manier.
Onze ervaring is dat er lang speelplezier van te ervaren is. Je bouwt telkens weer iets nieuws en anders. Combineer je de sets dan ook nog eens, dan zijn de mogelijkheden echt oneindig.
Het is origineel en duurzaam speelgoed, dat dus lang mee gaat. Wij zijn er gek op, hopelijk heb jij er nu ook een goed beeld van.

Lees meer over de andere sets van Gravitrax in onze blogs;

Er zijn nog veel losse producten die iedereen een nieuw element toevoegen aan je baan. Deze meegerekend kent Gravitrax zeker 40 producten. Naast Gravitrax is er natuurlijk nog veel meer Bouw en constructie speelgoed. Voor meer tips in deze categorie, lees ook deze blogs;

Footer4 nieuw
Jasmijn
Delen is enorm lief

Jasmijn

Hi, Jasmijn hier! Ik ben 29 en woon in Medemblik met mijn partner, twee boefjes van katten en zeven prachtige kippen. Hier in huis zijn we dus gek op dieren. Momenteel ben ik niet werkzaam vanwege chronische ziekte, maar hier bouw ik wel naartoe. Dit doe ik onder andere door recenseren en bloggen. Voorheen werkte ik met kinderen en deed activiteiten, hiernaast heb ik enige ervaring in management. Dit alles is inmiddels een ver verleden. Bloggen is een nieuw hoofdstuk, en in de toekomst content marketing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.