Skip to Content

Kinderkamer inspiratie: Bamboe Jaloezieën versus PVC Jaloezieën

Een kinderkamer is een speciale plek waar je kinderen kunnen spelen, leren en groeien. Bij het inrichten van deze kamer is het belangrijk om aandacht te besteden aan elk detail, inclusief de raamdecoratie. Ben jij nog op zoek naar kinderkamer inspiratie en dan met name voor de raambekleding? Jaloezieën zijn een populaire keuze vanwege hun functionaliteit en stijl. In dit artikel zullen we de voordelen en nadelen bespreken van twee veelvoorkomende materialen voor jaloezieën: bamboe en PVC.

raambekleding in de kinderkamer

Kinderkamer inspiratie – verschillende soorten raambekleding

Er zijn verschillende soorten raambekleding die geschikt zijn voor de kinderkamer. Hieronder vind je een lijst met enkele populaire opties:

 1. Gordijnen: Gordijnen zijn een klassieke keuze voor de kinderkamer. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen, kleuren en patronen, waardoor je kunt kiezen wat het beste past bij de stijl van de kamer.
 2. Rolgordijnen: Rolgordijnen zijn eenvoudig in gebruik en kunnen gemakkelijk worden opgetrokken of neergelaten om de gewenste hoeveelheid lichtinval en privacy te regelen. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en stoffen.
 3. Jaloezieën: Jaloezieën, zowel horizontaal als verticaal, zijn een veelzijdige keuze voor de kinderkamer. Ze bieden controle over de lichtinval en privacy en zijn beschikbaar in verschillende materialen, zoals hout, bamboe, aluminium en PVC.
 4. Plisségordijnen: Plisségordijnen hebben een gevouwen structuur en kunnen zowel van boven naar beneden als van beneden naar boven worden geopend. Ze zijn verkrijgbaar in diverse stoffen en kleuren, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende interieurstijlen.
 5. Vouwgordijnen: Vouwgordijnen hebben een stijlvolle uitstraling en zijn verkrijgbaar in een breed scala aan stoffen en patronen. Ze kunnen eenvoudig worden opgetrokken en neergelaten met behulp van een koordmechanisme.
 6. Shutters: Shutters zijn een luxe en duurzame optie voor de kinderkamer. Ze bestaan uit verstelbare lamellen die je kunt openen of sluiten om de gewenste hoeveelheid licht en privacy te regelen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals hout en kunststof.
 7. Vitrages: Vitrages zijn lichtdoorlatende gordijnen die privacy bieden terwijl ze nog steeds voldoende natuurlijk licht binnenlaten. Ze voegen een zachte en luchtige uitstraling toe aan de kinderkamer.
 8. Duo-rolgordijnen: Duo-rolgordijnen, ook wel bekend als dag-en-nachtgordijnen, bestaan uit twee lagen stof met afwisselend transparante en ondoorzichtige banen. Hierdoor kun je de gewenste mate van lichtinval en privacy regelen.
Kinderkamer inspiratie jaloezieën

Voordelen van Bamboe Jaloezieën:

Wil jij kiezen voor houten jaloezieën denk dan eens aan de bamboe soort. Natuurlijk hebben bamboe jaloezieën zowel voordelen als nadelen. Ben jij op zoek naar kinderkamer inspiratie dan is dit zeker een aanrader voor de raambekleding.

 1. Bamboe jaloezieën geven een warme en natuurlijke uitstraling aan de kinderkamer. Ze voegen een vleugje natuur toe aan het interieur en creëren een rustgevende sfeer.
 2. Bamboe is een duurzaam materiaal dat snel groeit en weinig water nodig heeft. Het gebruik van bamboe jaloezieën draagt bij aan een milieubewuste levensstijl.
 3. Bamboe jaloezieën bieden uitstekende lichtregeling. Je kunt ze aanpassen om de hoeveelheid licht in de kamer te regelen, waardoor het een ideale keuze is voor een kinderkamer waarin overdag een dutje wordt gedaan.
 4. Door de horizontale lamellen kun je de gewenste hoeveelheid privacy behouden, terwijl er nog steeds voldoende natuurlijk licht naar binnen kan komen.

Nadelen van Bamboe Jaloezieën:

 1. Bamboe jaloezieën vereisen regelmatig onderhoud, zoals het afstoffen van de lamellen en het schoonmaken van vlekken. Dit kan tijdrovend zijn.
 2. Bamboe is gevoelig voor vocht en kan kromtrekken of beschadigd raken als het wordt blootgesteld aan vochtige omstandigheden, zoals in een badkamer.
Kinderkamer inspiratie jaloezieën

Voordelen van PVC Jaloezieën:

Ben jij in je zoektocht naar kinderkamer inspiratie meer op zoek naar jaloezieën voor de kinderkamer op basis van PVC? Dan hebben we ook hiervan een paar voordelen en nadelen op een rij.

 1. PVC jaloezieën zijn zeer duurzaam en bestand tegen vocht, waardoor ze geschikt zijn voor vochtige ruimtes zoals een badkamer.
 2. PVC jaloezieën zijn gemakkelijk schoon te maken en vereisen weinig onderhoud. Een vochtige doek is vaak voldoende om ze schoon te houden.
 3. PVC jaloezieën behouden hun kleur langdurig en vervagen niet snel, zelfs niet bij blootstelling aan direct zonlicht.
 4. PVC jaloezieën zijn over het algemeen goedkoper dan bamboe jaloezieën, waardoor ze een budgetvriendelijke optie zijn.

Nadelen van PVC Jaloezieën:

 1. PVC jaloezieën hebben niet dezelfde natuurlijke uitstraling als bamboe jaloezieën. Sommige mensen vinden dat ze er minder warm en gezellig uitzien.
 2. PVC is een synthetisch materiaal dat geproduceerd wordt uit aardolie. De productie ervan kan een negatieve impact hebben op het milieu en bijdragen aan de uitstoot van schadelijke stoffen.
 3. Hoewel PVC jaloezieën kleurvast zijn, is de keuze aan kleuropties vaak beperkter dan bij bamboe jaloezieën. Dit kan een nadeel zijn als je op zoek bent naar specifieke kleuren voor de kinderkamer.
 4. In tegenstelling tot bamboe jaloezieën hebben PVC jaloezieën een meer kunstmatige uitstraling, wat mogelijk niet past bij een rustieke of natuurlijke kinderkamerstijl.

Het kiezen tussen bamboe jaloezieën en PVC jaloezieën voor de kinderkamer hangt af van je persoonlijke voorkeuren en behoeften. Als je op zoek bent naar een natuurlijke uitstraling en een milieuvriendelijke optie, kunnen bamboe jaloezieën de juiste keuze zijn. Als duurzaamheid, onderhoudsgemak en prijs belangrijke factoren zijn, kunnen PVC jaloezieën een geschiktere optie zijn.

Kinderkamer inspiratie – raambekleding combineren

Voor de kinderkamer inspiratie kun je natuurlijk ook kiezen om beide materialen te combineren door te kiezen voor bamboe jaloezieën met een PVC-coating. Dit biedt de natuurlijke uitstraling van bamboe met de duurzaamheid en vochtbestendigheid van PVC.

Het is raadzaam om bij het kiezen van jaloezieën voor de kinderkamer rekening te houden met de veiligheid van kinderen. Zorg ervoor dat de jaloezieën voorzien zijn van kindveilige systemen, zoals koordenloze bediening of speciale veiligheidsclips, om verstikkingsgevaar te voorkomen.

Al met al bieden zowel bamboe jaloezieën als PVC jaloezieën verschillende voordelen en nadelen voor de kinderkamer. Het is belangrijk om de verschillende aspecten af te wegen en de juiste keuze te maken op basis van je individuele wensen en behoeften, zodat je kinderkamer een comfortabele, veilige en stijlvolle ruimte wordt waar je kinderen kunnen gedijen.

Meer kinderkamer inspiratie?

Lees ook deze artikelen voor meer kinderkamer inspiratie:

Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.