Skip to Content

Besparen op je koffie – Waar kun je opletten voor een lekker bakkie?

Drink je thuis graag koffie, maar wil je dit zo voordelig mogelijk doen? Je hebt helemaal gelijk. Zeker als je veel koffie drinkt thuis, kun je flink wat besparen – op jaarbasis bijvoorbeeld. Waar kun je op letten om zo goedkoop mogelijk koffie te drinken? Dit zijn onze tips.

lekkere koffie
Wakker worden met koffie!

Compatible cups en pads om te besparen op je koffie

Ben je dol op koffie cups en -pads? Een goede keuze qua smaak, maar qua kosten kan het wel wat voordeliger. Zo zijn de cups van Nespresso vrij prijzig, net als de pads van Senseo. De oplossing om te besparen op je koffie? Gebruik compatible Senseo pads: extra voordelige pads, die je gewoon in je bijbehorende koffiezetapparaat kunt stoppen. En ze smaken net zo lekker. Zeker als je je favoriete smaak kiest, qua intensiteit bijvoorbeeld.

Juiste koffiemerk

Er zijn een heleboel koffiemerken om uit te kiezen. En zoals dat gaat, zijn die merken er in verschillende prijscategorieën te vinden. Let goed op de verschillen hiertussen. Op die manier kies je het juiste merk, zoals Segafredo: smaakvol en scherp geprijsd. Geniet van de typische Italiaanse koffiesmaak, met een heerlijke intensiteit. En zo valt er voor ieder merk ook weer iets te zeggen qua smaak. Het is maar net wat jouw voorkeur heeft. Ook huismerk koffie is vaak goedkoper, dit is tevens iets om op te letten.

Besparen op je koffie
Kunst met koffie

Aanbiedingen voor koffie

Let goed op aanbiedingen voor koffie, bij je lokale supermarkt of in een online webshop. Je kunt hiermee flink besparen op je koffie. Haal het liefst veel in huis van je favoriete koffiemerk als er een actie is – je kunt het prima kwijt in de voorraadkast. Als je de aanbiedingen in de gaten houdt, hoef je je lievelingskoffie wellicht helemaal niet meer voor de volledige prijs in huis te halen. Op die manier bespaar je iedere keer weer. Soms zijn er cashbackacties waar je gebruik van kunt maken: ook dit is de moeite waard. Al helemaal als je bijvoorbeeld een nieuw koffiezetapparaat nodig hebt!

Koffie online kopen

Wist je al dat koffie online bestellen vaak goedkoper is dan koffie in de fysieke winkel kopen? Webshops hoeven geen winkelruimte te huren en hoeven minder personeel aan te nemen: dit maakt dat de koffie goedkoper kan zijn, of vaker in de aanbieding is. Dat is natuurlijk lekker voordelig. Gemakkelijker is het ook nog eens, want je hoeft niet zelf te sjouwen met de koffie.

Verschillende soorten koffiebereidingen

Koffiebereidingen kunnen sterk variëren afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en culturele tradities. Hier zijn enkele populaire koffiebereidingen die wereldwijd geliefd zijn:

  1. Espresso: Een sterke geconcentreerde koffie die wordt bereid door heet water onder hoge druk door fijn gemalen koffiebonen te persen.
  2. Cappuccino: Een klassieke Italiaanse koffiebereiding bestaande uit een shot espresso, warme melk en een laagje melkschuim er bovenop.
  3. Latte: Een koffiebereiding gemaakt met espresso en gestoomde melk, met een klein laagje melkschuim erop.
  4. Americano: Een eenvoudige koffiebereiding gemaakt door een shot espresso aan te lengen met heet water, waardoor het een vergelijkbare sterkte heeft als gewone filterkoffie. De beste keuze als je wilt besparen op je koffie.
  5. Macchiato: Een espresso “gevlekt” met een kleine hoeveelheid gestoomde melk of melkschuim.
  6. Mocha: Een combinatie van espresso, warme melk, cacaopoeder of chocoladesiroop, en soms afgewerkt met slagroom.
  7. Filterkoffie: Bereid door heet water langzaam over grof gemalen koffie te gieten, waarbij de koffie door een filter loopt en een pot koffie onderaan wordt verzameld.
  8. Frappuccino: Een ijskoude koffiedrank op basis van espresso, melk, ijs en diverse smaakstoffen, gemengd tot een romige consistentie.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, en er zijn nog tal van andere regionale specialiteiten en variaties op deze basisbereidingen. Het leuke aan koffie is dat er voor elk wat wils is, en je kunt experimenteren met verschillende ingrediënten en bereidingswijzen om je eigen favoriete koffie te ontdekken!

coronatijd familie
Zwarte koffie de goedkoopste variant

Besparen op je koffie met zwarte koffie

Drink je koffie zwart, want daarmee bespaar je ook. Koffiemelk, poedermelk, gewone melk, suiker en zoetjes hoef je immers niet meer in huis te halen. En dat telt allemaal mee! Of trakteer jezelf een paar keer per week op een luxueuze koffie, maar maak hier geen gewoonte van. Wie geen moeite heeft met het drinken van zwarte koffie, stapt hier zo op over. Met name zwarte filterkoffie is goedkoop, maar ook espresso kun je prima drinken voor een lage prijs.

Beste koffiezetapparaat voor thuis

Een nieuw koffiezetapparaat is vrij prijzig. Hoe houd je deze aankoop voordelig voor jezelf? Denk aan een tweedehands apparaat, dat is vaak erg besparend. Of let ook hier weer op aanbiedingen en acties. Het beste koffiezetapparaat voor thuis is natuurlijk eentje waar jij je koffiebonen, filterkoffie, pads of cups goed in kan doen van je favoriete koffiemerk.

Besparen op je koffie – drink lekker thuis

Tot slot, een inkoppertje: drink koffie zo vaak mogelijk thuis. Het is vandaag de dag heel normaal om koffie buiten de deur te kopen, maar zo’n kopje is een stuk prijziger dan een kopje dat je thuis zet. Ook als je voor je werk moet reizen, hoef je geen koffie onderweg te halen. Maak gewoon thuis je koffie en neem het mee in een thermosfles. Kleine moeite, maar zo geniet je ook nog eens van de vertrouwde koffiesmaak van thuis. Heerlijk, toch?

Heb jij wel eens uitgerekend hoeveel jij kunt besparen op je koffie?

Lees ook deze blogs

Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.