Wat heb je nodig voor lekkere koffie? Een goed verzorgd koffiezetapparaat!

Wat is er nodig voor lekkere koffie? Die vraag stel ik mezelf regelmatig wanneer ik op een station iets te smerige koffie koop. Hetzelfde geldt voor menig tankstation. Want ik ben gehecht aan mijn bakkie pleur. Waar ik ook heen ga op vakantie altijd gaat er koffie mee. Koffiepads, koffiefilterzakjes, filterkoffie en een percolator. Met het zwarte goud sta ik op. Ik drink het tijdens (online) vergaderingen. Tijdens het thuisonderwijs hield ik de moed erin met een kop sterke zwarte koffie. Op menig winderig treinperron probeerde ik warm te blijven met een kop koffie (of wat daarvoor doorgaat). Wat maakt dat ik koffie zo graag drink? De heerlijke warmte, de geur die staat voor gezelligheid en de ietwat bittere smaak die past bij zoveel lekkernijen.

Pasteís de nata

Bakkie troost in onvoorziene tijden

Je kunt me voor lekkere koffie wakker maken wil ik niet zeggen, maar ik sta er wel mee op.  Het is zelfs zo erg dat mijn kinderen weten dat ik zonder koffie eigenlijk toch iets minder goed aanspreekbaar ben vroeg in de morgen. Het liefst drink ik toch zelfgemaakte koffie, in mijn oude vertrouwde filterkoffieapparaat. Het is vers, het is lekker en je loopt niet te knoeien met een koffiepad. Alhoewel dat laatste een kwestie van wennen is, dat snap ik ook wel. Het afgelopen jaar heb ik, net zoals veel mensen, vooral thuisgewerkt.

coffee

Optimale smaak van lekkere koffie

Ik had nooit gedacht dat ik mijn collega’s zo kon missen en nog meer de gesprekken bij de spreekwoordelijke koffieautomaat. Alleen, als ik heel eerlijk ben, mijn koffie is wel lekkerder dan die uit de automaat. Dat komt niet alleen door de pakken fairtradekoffie die ik in het apparaat schep. Mijn koffieapparaat is nog nooit zo intensief gebruikt sinds mijn studententijd.

Het is inmiddels ook al een hele dame op leeftijd. Ooit gekregen van Sinterklaas op mijn zeventiende, een halfjaartje voor ik op mezelf ging. Nu staat hij nog steeds paraat. Het witte plastic is inmiddels een beetje vergeeld, maar hij loopt nog als een zonnetje. Het scheelt misschien dat ik regelmatig mijn apparaat goed schoonmaak, met een goede ontkalker. Het vergroot de levensduur en je hoeft niet om de zoveel tijd een nieuw apparaat te kopen. Het scheelt je tijd, geld en moeite en behoudt de smaak van je lekkere koffie!

lekkere koffie

Onderhoud je koffie-apparaat met een goede ontkalker

Daar hoort ook ontkalken bij voor een lekkere koffie. Via de waterfilterwinkel kan ik online precies de goede ontkalker of het product dat koffieolie oplost vinden. Voor mijn filterkoffieapparaat hebben ze een goede ontkalker, maar dus ook voor een senseo-apparaat en je speciale espresso-apparaat. Van behoorlijk wat merken moet ik zeggen. Als je verder kijkt op de website van de waterfilterwinkel zie je dat ze hun assortiment hebben uitgebreid met waterfilters en ontkalkers voor koelkasten en jacuzzi’s. Eigenlijk hebben ze gewoon behoorlijk veel producten om je water en koffie zo lekker mogelijk te laten smaken.

lekkere koffie

Doe jezelf dus een plezier en koop niet alleen die lekkere koffie, maar ook een goeie ontkalker. Niet alleen vanwege de smaak van je koffie, maar ook vanwege de levensduur van je koffie-apparaat.

Footer3
Tanja
Delen is enorm lief

Tanja

Mijn naam is Tanja en ik ben het levende bewijs dat historici niet stoffig zijn. Ik houd van lezen, koken en theater en daar geniet ik het liefst van met mijn man en twee dochters van vijf en zeven jaar.

4 reacties

  1. Elke dag één kop. Een kop latte. Maar dan wel gemaakt met mijn nespresso apparaatje. Persoonlijk vind in dat de lekkerste koffie. Even genieten voordat ik aan mijn (thuis)werkdag begin,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.