Skip to Content

Ruby Kieuwmans – een nieuwe kinderfilm

Deze zomer duikt DreamWorks Animation in de woelige wateren van de middelbare school met een hilarische, hartverwarmende komedie over een verlegen tiener die erachter komt dat ze tot een koninklijke familie van mythische krakens behoort. Wat haar diep in de zee te wachten staat is grootser dan ze ooit had durven dromen. Ga mee met Ruby Kieuwmans en doe mee met de winactie!

Ruby-Kieuwmans Tiener met tentakels

Ruby Kieuwmans

Ruby Kieuwmans, ook bekend als Ruby Gillman (gespeeld door Lana Condor, bekend van de To All the Boys I’ve Loved Before-franchise), is een vriendelijke en onhandige zestienjarige meid. Ze doet wanhopig haar best om geaccepteerd te worden op Oceanside High, maar voelt zich meestal onzichtbaar.

Ruby Kieuwmans hart smelt voor een skaterjongen (gespeeld door Jaboukie Young-White, bekend van Ralph Breaks the Internet), die ze bijles geeft in wiskunde. Helaas waardeert hij alleen haar wiskundeknobbel. Bovendien kan Ruby niet met de populaire kinderen mee naar het strand, omdat haar overbezorgde supermoeder (gespeeld door Toni Collette, genomineerd voor een Oscar® voor haar rol in Knives Out) haar heeft verboden om de zee in te gaan.

Ruby-Kieuwmans Tiener met tentakels

Wanneer Ruby uiteindelijk tegen het verbod van haar moeder ingaat, ontdekt ze dat ze afstamt van een lange lijn krakenkoninginnen en krijgers. Ze komt erachter dat ze zelfs de troonopvolgster is van haar indrukwekkende oma. (gespeeld door Oscar®-winnaar Jane Fonda), Zij is de koningin van de krijgers van de zeven zeeën.

Onderwater wereld

Ruby Kieuwmans is een nieuwe kinderfilm dat zich afspeelt in de onderwater wereld. Een wereld waarin de o zo schattige Ariel de zeemeermin niet is wat het lijkt. Maar ook waarin Ruby een hele andere kant van zichzelf ontdekt.

Stemmencast Ruby Kieuwmans

Ruby Kieuwmans: Tiener met Tentakels heeft een buitengewone cast met onder andere Emmy-winnaar Colman Domingo (Fear the Walking Dead) als Ruby’s vriendelijke vader. De voor een Emmy genomineerde Sam Richardson (Veep) als Ruby’s enthousiaste oom en Blue Chapman (Council of Dads) als Ruby’s coole broertje.

De film wordt geregisseerd door de voor een Oscar® genomineerde filmmaker Kirk DeMicco (Vivo, The Croods). Geproduceerd door Kelly Cooney Cilella (Trolls World Tour, Trolls) in co-regie met Faryn Pearl (The Croods: A New Age, Trolls World Tour). Ook in de bijrollen zijn grote komediesterren te horen. De voor een Emmy genomineerde Will Forte (The Last Man on Earth) en de eveneens voor een Emmy genomineerde Nicole Byer (Nailed It!). Ook nog YouTube-megaster Liza Koshy (Liza on Demand), Ramona Young (Never Have I Ever), Eduardo Franco (Stranger Things) en Echo Kellum (Arrow).

In de Nederlandse versie met de stemmen van Roosmarijn Wind (Ruby Kieuwmans), Tina de Bruin (Agatha), Yannick Jozefzoon (Oom Krill), Karin Bloemen (Grootmama), Carolien Spoor (Chelsea van der Zee), Erik van Muiswinkel (Kapitein Piet Hein Vuurtoren), Edwin Jonker (Arthur), Moïse Trustfull (Margot), Valentijn Avé (Connor), Dennis Willekens (Don) en Carolina Dijkhuizen (Janice).

winactie Ruby-Kieuwmans Tiener met tentakels

Winactie

Namens Universal mag ik vrijkaarten weggeven voor Ruby Kieuwmans; Tiener met tentakels.

Gefeliciteerd Melissa en Peter

  • Laat hieronder, met een geldig emailadres, weten dat je meedoet.
  • Ik vind het leuk om te lezen wat je lievelings zeedier/wezen is.
  • Een reactie achter laten op social media en MamaScrapelle volgen op Instagram en/of Facebook is lief!

Kijk hier voor meer leuke kinderfilms! En let op er komen deze zomer nog meer leuke winacties aan. Hou MamaScrapelle dus zeker in de gaten!

footer-7
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marian B

Wednesday 5th of July 2023

Ik doe graag mee. Een dolfijn is natuurlijk geweldig. Een zeepaardje ook.

Linda van Duren

Saturday 1st of July 2023

Lucas en Eva zijn dol op zeeschildpadden maar ikzelf vind de octopus wel bijzonder 😍

Elle

Saturday 1st of July 2023

leuk, dat dat onze meiden deze film heel leuk vinden. Het favoriete zeedier hier is de orka

Marieke h

Friday 30th of June 2023

Jaaa Super leuk, wij doen graag mee. Zeepaardje

Osman

Friday 30th of June 2023

Top, ik waag een kansje. Een krab is erg interessant.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.