Marble racetrax, vouwen en bouwen en spelen maar!

Dankzij Marble mania zijn knikkerbanen hotter dan ooit! Welk kind wil nou niet een eigen knikkerbaan in huis? Met Marble racetrax kan je zelf een coole racebaan bouwen. Knikkers klaar? Rollen maar! Of is dat toch niet zo simpel als het lijkt? In elk geval hebben ze gewonnen met speelgoed van het jaar 2021 en ik laat je hieronder zien waarom!

marble racetrax voorkant

Marble racetrax is marble mania voor thuis

Wie kent marble mania nou niet? Het spelletjes waarbij bekende Nederlanders knikkerspelletjes moesten spelen om punten, en dus knikkers, te verdienen voor het eindspel. Sinds dat programma is mijn oudste helemaal weg van knikkeren en vooral het bouwen van knikkerbanen. Uren kan hij er zoet mee zijn. Toen ik deze doos voorbij zag komen dacht ik gelijk aan Joshua. Dit gaat hij echt heel gaaf vinden!

Vouwen en bouwen maar!

Op de voorkant van de doos vind je een ontzettende gave knikkerbaan. “Die wil ik ook maken, mama!”, riep mijn oudste. Toen we de doos openden zagen we allemaal stevige vellen met onderdelen erin. Die moet je er voorzichtig uithalen en dan vouwen. Als je de onderdelen in elkaar hebt gezet kan je ze op elkaar stapelen of in elkaar vouwen. Let op, het vouwen van de onderdelen duurt erg lang. Wij zijn een hele middag bezig geweest en hadden nog niet alles. En daarmee was de lol er voor Joshua al snel af. Hij wil graag gelijk kunnen knikkeren en dit is echt wel even goed vouwen en in elkaar zetten.

Giuliano
Giuliano en de baan van Marble Racetrax

Mijn neefje heeft de doos van ons overgenomen. Samen met zijn vader heeft hij de hele dag aan de knikkerbaan gebouwd. Giuliano gaf aan dat hij het bouwen ontzettend leuk vond en dat het echt wel gaaf is om dit in elkaar te zetten. De baan heeft daarna dagen bij hen gestaan en met veel plezier speelden zijn zusje en broertje er ook mee. Kijk, dat is al een heel andere beleving! Hij beleefde juist enorm veel plezier van het vouwen. Heeft jouw kind daar het geduld voor dan is dit echt een geweldige doos!

Urenlang vouw, bouw en speelplezier

Want niet alleen kan je uren zoet zijn met het vouwen. Er is een beschrijving, maar soms is het niet helemaal duidelijk hoe je hem moet vouwen en in een ander stukje moet doen. Ben je klaar met vouwen? Dan kan je op verschillende manieren je baan bouwen. Er is een voorbeeld, maar je kan hem ook zelf in elkaar zetten. Heb je hem eenmaal klaar dan kan je lekker gaan knikkerbanen. Met de vijf knikkers die erin zitten kan je ook samen een weddenschap aan gaan. Welke knikker komt als eerst naar beneden?

Wat zit er precies in de doos van de marble racetrax?

In de doos van marble racetrax vind je uiteraard de vijf verschillende kleuren knikkers, een beschrijving en 40 vellen waarmee je 85 onderdelen kan maken. De volgende stunts en acties zitten erbij: Scherpe U-bocht, een te gekke tornado, de dubbele chicane, een shortcut, een toffe loopin, een dubbele Speeder en een baan splitsing Op de voorkant staat een voorbeeld baan, maar je kan alle kanten op. Uiteindelijk heb je een baan van wel 6 meter lang, dus je moet wel genoeg plek hebben. Daarnaast is het heel fijn als je de baan kan laten staan. Op- en afbouwen kost ontzettend veel tijd.

Bij ons is het heel eerlijk gezegd niet gelukt om de baan in elkaar te zetten. Doordat het niet goed lukte, en het geduld wat op raakte hebben de mannen iets teveel kracht gebruikt waardoor een groot gedeelte van de baan kapot raakte. Zorg dus voor een flinke portie geduld en neem ruim de tijd voor je kan gaan spelen. Maar mijn neefje is het wel gelukt! Zie hier zijn baan. Is het niet geweldig?

Duurzaam speelgoed

Als iets duurzaam is gemaakt, vind ik dat altijd het vermelden waard. Zeker in deze tijd waarin we afval scheiden, tweedehands kleding kopen omdat het beter is voor het milieu en bezig zijn met het klimaat. De knikkerbanen van Marble Racetrax zijn gemaakt van 100% karton en combineert familieplezier, creativiteit, uitdaging, opwinding met duurzaamheid. En dat is toch zeker het vermelden waard?

Speelgoed van het jaar met Marble Racetrax

Wat ons betreft een terechte winnaar dus van de Speelgoed van het jaar competitie en een perfect cadeau voor de feestdagen om met de familie te spelen!

De vakjury heeft de winnaars Speelgoed van het Jaar 2021 bepaald. Hier zie je ze, 3 per categorie. Nu is het jouw beurt. Kies 1 artikel per categorie. Het artikel met de meeste stemmen, wint de Gouden Publieksprijs. Alle Publieksprijzen worden op 2 november bekendgemaakt. Wil je meedoen om de prijzen? Los dan aan het eind de rebus op en laat je gegevens achter. Stemmen zonder de rebus op te lossen, kan ook. Lees de informatie, bekijk de video’s per artikel.
Ga stemmen, veel plezier!

Footer1
Joyce
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.