Skip to Content

Jumanji Wild Adventures, een avontuurlijke game

Na de bekende filmreeks van Jumanji kan je nu eindelijk zelf het videospel induiken om op avontuur te gaan! Kies je eigen karakter en gebruik de vaardigheden hiervan om je door het avontuur heen te worstelen. Jumanji Wild Adventures is een absolute aanrader voor iedereen die houdt van een verhaallijn in een spel. En ik mag 2 spellen weggeven voor de Switch en PS4!

Ben jij een echte avonturier en klaar om de uitdaging aan te gaan? Beleef het nu in Jumanji Wild Adventures op de switch of PS4!

Een kleine opfrisser over Jumanji

Het avontuur van Jumanji is allemaal begonnen bij de film die in 1995 gemaakt is. Hierop volgend is er in 2017 is er een remake gemaakt: Jumanji: Welcome to the jungle. Met hierin hoofdrollen onder andere weggelegd voor:

 • Dwayne Johnson -> Spencer en in de Jumanji Wild Adventures game bekend als: Dr. Smolder Bravestone
 • Karen Gillan -> Martha en in het videospel bekend als Ruby Roundhouse
 • Kevin Hart -> Fridge en in het videospel bekend als Franklin ‘Mouse’ Finbar
 • Jack Black -> Bethany en in het videospel bekend als Professor Sheldon Oberon
 • Nick Jonas -> Alex en in het videospel bekend als Seaplne mcdonough

In Jumanji: Welcome to the jungle wordt het verhaal nagespeeld van de gelijknamige film uit 1995 waarbij 5 personen in een videospel terecht komen en zich hieruit moeten ‘gamen’. Nadat de eerste film een groot succes was is hier een vervolg op gemaakt: Jumanji: The next level. Beide films zijn een absolute aanrader als je houdt van het genre: komedie / avontuur en actie. En het kan nog beter, het avontuur is nu zelfs speelbaar voor op de switch: Jumanji wild adventures. Benieuwd naar mijn ervaring, lees dan snel verder!

De film Jumanji ‘switch’ over naar het videospel

Voor fans van de Jumanji films is er nu zelfs een videospel van gemaakt, Jumanji wild adventures! Je kruipt in 1 van de rollen en doorloopt het gehele spel met linkjes naar de film. Ik vond het super tof gemaakt en neem je graag mee door het spel aan de hand van mijn ervaringen!

Start van het avontuur met Jumanji Wild Adventures

Bij het opstarten van het spel krijg je een klein introductie filmpje wat meteen de eerste link naar de films legt. Mocht je de films niet gezien hebben is het nog steeds goed te volgen en te spelen, juist door de extra introductie filmpjes!

Nadat je de intro filmpjes hebt bekeken kom je uit in een scherm over de moeilijkheidsgraad. Je kan hier uit 3 niveaus kiezen om te spelen. Mocht je het tijdens het spelen toch als ’te’ lastig ervaren dan kan je dit niveau ook aanpassen. Tevens maak je kennis met de 4 karakters in dit spel. Zoals hierboven toegelicht zijn dit de echte karakters en bezit je over de ‘speciale’ krachten zoals in de film. Een leuk weetje is dat je tijdens de game ook kan wisselen van karakters om zo optimaal gebruik te maken van de bijzondere krachten.

Als je terug keert naar het thuis scherm kom je bij instellingen. Vervolgens kan je de volgende punten aanpassen naar jouw speelgemak:

 • taal
 • HUD weergeven, geeft aan op welke manier jij de omgeving wilt zien tijdens het spelen.
 • trilfunctie instellen,
 • Gamma instellen, geeft aan hoe licht of donker het beeld kan zijn tijdens het spel

Tevens is er ook de mogelijkheid om tussendoor eerder te stoppen met Jumanji Wild Adventures. Je kiest dan voor de optie game opslaan en kan het in 1 van de 3 lege ruimtes opslaan. Je kan er voor kiezen om het bestand steeds te overschrijven of om verschillende ruimtes te gebruiken. Ik kies er zelf persoonlijk altijd voor om het bestand te overschrijven. Zo weet ik tenslotte altijd waar ik ben gebleven en kan ik niet in de war raken. Een leuke toevoeging van het spel is het wachtscherm. Je ziet een element uit het spel terug.

Het verdere verloop in Jumanji Wild Adventures

Nadat de basisinstellingen zijn voltooid kom je in een introductie spel van Jumanji Wild Adventures terecht. Hierbij leer je de controllers en knoppen op de juiste manier te gebruiken. Tevens verschijnen er tips links onderin het scherm. Super handig om te lezen en je kan ze meteen toepassen in de praktijk in het introductiespel.

Zodra je het introductiespel het doorlopen gaat het echte avontuur beginnen! Je kan op avontuur in de bijzondere wereld en de uitdagingen met je gekozen karakter aangaan. Gedurende het spel verschijnen er links onderin een aantal tips. Dit is omdat je dan een nieuwe beweging of uitdaging krijgt waarvan nog niet eerder uitleg is geweest. Heb je het inmiddels door dan zullen de tips minder verschijnen. Ben je gedurende het spel toch vergeten hoe iets werkt dan verschijnen de tips altijd tijdens een laadscherm links onderin de hoek.

Ben jij een echte avonturier en klaar om de uitdaging aan te gaan? Beleef het nu in Jumanji Wild Adventures op de switch of PS4!

Mijn mening over Jumanji Wild Adventures

De Nintendo Switch staat voor mij bovenaan als favoriete spelcomputer. Je kan namelijk de switch op verschillende manieren besturen:

 • het geheel vasthouden in de handen en op deze manier de game spelen
 • de joy-con controllers in de oplaadbare handgrip schuiven zodat het voelt als een controllers zoals die van een playstation of xbox
 • de joy-con controllers los halen en het in je handen houden voor bijvoorbeeld tennis, bowlen of just dance
 • een losse controller naar eigen smaak koppelen aan de switch
 • de switch koppelen aan je televisie zodat het scherm op groot beeld wordt weergegeven

Dit laatste vind ik de beste uitkomst van de gehele switch. De (avontuurlijke) spellen kan je nu op extra groot scherm zien / spelen en dat is het liefst hoe ik een spel speel. Zo heb ik dit ook met Jumanji Wild Adventures gedaan en de kwaliteit blijft nog steeds goed en scherp. De achtergrondgeluiden van het spel laat ik via de boxen horen en dat maakt de beleving voor mij compleet.

Zodra een spel een verhaallijn bevat heeft het voor mij een puntje voor op eventuele andere games. Bij Jumanji was dit ook het geval, echter is dit niet het enige waarom ik zo enthousiast ben over het spel. Gedurende het spel kan je wisselen van karakter waardoor je complete ervaring kan krijgen en zitten er steeds kleine linkjes naar de films. Bepaalde dieren, weetjes, opmerkingen of visuele beelden die het voor mij een ultieme spel ervaring geven.

In bovenstaand heb ik je voornamelijk de basisinformatie gegeven over het spel en kleine tipjes van de sluier. De rest van het spel laat ik geheim zodat je jezelf kan onderdompelen in de wereld van Jumanji en de bijbehorende karakters. Veel speel plezier!

Specificaties Jumanji: Wild Adventures

 • Jumanji Wild Adventures is uitgebracht in november 2023 door Outright Games
 • Het spel is te verkrijgen voor de Switch, Switch Lite , PS4, PS5 en XBOX
 • Er is een leeftijdsadvies van 7+
 • Wil je meer informatie over het spel klik hier* voor de verwijzing naar Bol.com.

Winactie Jumanji Wild Adventures!

Tot slot heb ik nog een super leuke weggeefactie voor jullie! Ben je na het lezen van deze blog enthousiast geworden over Jumanji, wild adventures. Laat vervolgens hieronder weten waarom jij graag het spel zou willen winnen en voor welk spelcomputer, PS4 of Switch en misschien ben jij wel de gelukkige. Wij mogen 1x het spel voor de PS4 en 1x het spel voor de Switch weggeven.

winactie Ben jij een echte avonturier en klaar om de uitdaging aan te gaan? Beleef het nu in Jumanji Wild Adventures op de switch of PS4!
winnen voor switch en ps4

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Kimberley
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Renske

Monday 18th of March 2024

Ik zou heel graag deze game winnen voor de Switch, voor onze vakantie in mei!

Xavier

Tuesday 12th of March 2024

Super leuk, ik doe graag mee voor de Nintendo Switch

Kristie

Tuesday 12th of March 2024

Na het lezen van je blog ben ik heel erg enthousiast geworden over het spel! We hebben sinds kort een switch en dit lijkt mij een super leuk spel voor ons allemaal 🥳🌺🎁☀️ ik doe daarom graag mee voor het spel voor de switch!

Willemijn Huizenga-Heijnen

Sunday 10th of March 2024

Wat leuk! Zelf vroeger eindeloos naar de film gekeken en nu recenter met onze zoon! Hij is er weg van! Dit spel zou voor de switch geweldig zijn! Heel leuk!!

Devina

Thursday 14th of March 2024

Hi wat een leuke en interessante blog heb je🌹! Werd ook even weer hellemaal meegenomen in mijn kinder tijd😄Met jumanji wat leuk dat ze er een spel van ontworpen hebben 🤩ik zou het graag willen winnen voor mijn oudste zoon mason hij word binnenkort 10 jaartje all en ik denk dat ik hem hiermee heel blij kan maken! ✨✨☘️Fingers crossed ✨✨☘️🤞🏾

Nathalie Lippens

Friday 8th of March 2024

Supergraag voor de switch! Het bordspel en de film zijn al geweldig, wat moet dit spel dan niet zijn? Ik ben zooooo nieuwsgierig! 😍

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.