Game De Smurfen 2: De Gevangene van de Groene Steen

Mindscape, Microïds en ontwikkelaar OSome Studio hebben De Smurfen 2: De Gevangene van de Groene Steen gelanceerd. Dit is het vervolg op de succesvolle 3D-platformer De Smurfen: Missie Vileaf. De nieuwe game Game De Smurfen 2 is verkrijgbaar voor Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc. Ga mee onder leiding van knutselsmurf en zoek naar de musterieuze groene steen! Waarom? Dit ingrediënt is essentieel voor z’n nieuwste uitvinding….

In de Game De Smurfen 2 spelers gaan met een team van Smurfen, aangevoerd door knutselsmurf, op zoek naar de mysterieuze Groene Steen. Nintendo Switch peg 7

Waar gaat Game De Smurfen 2 over?

In de game De Smurfen 2: De Gevangene van de Groene Steen gaan spelers met een team van Smurfen, aangevoerd door knutselsmurf, op zoek naar de mysterieuze Groene Steen. Dit waardevolle ingrediënt is namelijk essentieel voor Knutselsmurf. Het is nodig om zijn nieuwste uitvinding, de SmurfoMix, aan de praat te krijgen. Helaas is de Groene Steen in handen van de hebzuchtige Gargamel. Tijdens hun missie om de Groene Steen uit zijn klauwen te heroveren, vindt er een plotselinge explosie plaats. Hierdoor verspreiden zich scherven over het Vervloekte Land. Samen met het Smurfenteam moeten spelers de verschillende fragmenten van de Groene Steen opsporen en samenvoegen voordat de wereld in totale chaos stort.

 • Samen op avontuur: ga het avontuur aan met een partner, vrienden of familie in de co-op-modus.
 • Nieuwe bondgenoot: werk voor het eerst samen met Gargamel om het Smurfendorp te redden.
 • Ontdekking: gebruik teleporters om door het Vervloekte Land te reizen en ontdek nieuwe gebieden.
 • Spannende gameplay: geniet van dynamische gameplay met verkenning, platformactie en nog intensere gevechten.
 • BoostiBoom: verzamel verschillende grondstoffen om de BoostiBoom te verkrijgen en verbeter de SmurfoMix tijdens het avontuur.

Prijs en beschikbaarheid
De game De Smurfen 2: De Gevangene van de Groene Steen is verkrijgbaar voor Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc tegen een adviesprijs van € 49,99.

Bestel onder andere hier bij Bol.com

In het kort

Maak je klaar voor een nieuwe avontuur met jouw favoriete blauwe helden: De Smurfen! In de game De Smurfen 2: De Gevangene van de Groene Steen ga je samen met de smurfen op zoek naar de Groene Steen. Dit is een belangrijk missend ingrediënt dat Knutselsmurf nodig heeft om zijn nieuwe uitvinden de SmurfoMix aan de praat te krijgen. De Groene Steen is dus in de hebzuchtige klauwen van Gargamel gevallen. En tijdens de missie om de Steen uit het laboratorium weg te halen komt deze plots tot ontploffing en worden en worden de scherven door het Vervloekte Land verspreid.

De Groene Steen heeft niet alleen zijn ongelofelijke krachten om materie te kopiëren en te ontbinden in de natuur losgelaten.

Als een team van 4 Smurfen ga je op avontuur in de Game De Smurfen 2 door verschillende teleporters om de fragmenten van de Groene Steen te vinden. En om deze vervolgens weer in elkaar te zetten voordat het de wereld in chaos stort.

 • Werk voor het eerst samen met Gargamel om het Smurfendorp te redden!
 • Gebruik teleporters om door het Vervloekte Land te reizen en ontdek 3 nieuwe, onontdekte gebieden.
 • Geniet van dynamische gameplay met verkenning, platformactie en nog intensere gevechten dankzij de SmurfoMix!
 • Verzamel verschillende grondstoffen om de BoostiBoom te verkrijgen en verbeter de SmurfoMix tijdens je avontuur!
 • Ga het avontuur aan met een partner, vrienden of familie in de co-op modus
 • Geschikt vanaf 7 jaar
 • Te spelen op: Nintendo Switch, PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X|S, Xbox One en pc

Wat vinden wij van Game De Smurfen 2?

We love de Smurfen. Ik ben zelf opgegroeid met de oude tekenfilm maar inmiddels kennen mijn dochters de Smurfen ook mede dankzij een toffe film. Maar soms kunnen deze blauwe vriendjes ook in de irritatiezone terecht komen. Althans dat gebeurd pas als volwassene en je kinderen hebt die het in de herhaling willen kijken. De Smurfen hebben allemaal heel erg een eigen karakter wat heel erg uitvergroot wordt. Dat is zowel de kracht als soms hetgeen wat kan botsen. Maar dat deze blauwe vriendjes iconisch zijn, is een ding wat zeker is. We hadden dan ook veel zin om te starten met Game De Smurfen 2.

We hebben nooit eerder een Smurfen game gespeeld. Momenteel spelen we heel veel diverse games. Zowel recensie exemplaren als dat we het gewoon ook echt leuk vinden om te gamen. Game De Smurfen 2 is geschikt vanaf 7 jaar en ik heb mijn dochter van 9 eerst laten verkennen. Maar ze was al snel haar aandacht kwijt en kon niet verder komen in de game. Voor haar en haar jongere zusje van 4 was het geen succes. De wereld is niet zo stabiel en ruim opgebouwd dat ze echt kunnen rondlopen zoals ze graag doen. En de weg vinden is net wat te lastig voor ze. Ook omdat de spreektaal Engels is.

Rustig verkennen

Mijn man en ik zijn in de avond rustig gaan zitten voor deze game en inderdaad, de gameplay is wat anders dan de games die we spelen. Het perspectief veranderd best vaak, je kan in hoekjes komen waardoor je niet meer zichtbaar bent en de weg vinden is best wat lastig. Er zijn enkele knoppen die je ander de knie moet krijgen. We hebben zelfs al voor het eerste level, de eerste stappen in de game, een walkthrough moeten raadplegen. Welke kant we op moesten wisten we wel, maar we kwamen er niet.

Maar langzaam aan krijgen we de knoppen onder controle en komen we verder in het spel. Het is zowel uitdagend als soms frustrerend dat het perspectief zo wankel is. En dat je niet in elke hoekje zichtbaar bent. Of dat er niet iets te doen is ergens. Ook wordt er erg veel gesproken. De spreektaal is Engels, maar er zit Nederlandse ondertitels onder. Ook de teksten zijn verder Nederlands.

Laat je gewoon meevoeren door de game en probeer niet teveel buiten de bedoelde paden te gaan. De game leidt je de goede kant op. En dan zit je vol in een leuke story mode. Ook leuk: bij het downloaden van de game De Smurfen 2 krijg je een optie tot gratis extra download van een skin die je later kan gebruiken in de game.

Dus ben je Smurfenfan en wil je echt in deze wereld duiken? Dan is de game De Smurfen 2 echt wel leuk. Neem je tijd om het spel te leren kennen en de knoppen en dan ontvouwt zich een tof en mysterieus en smurftastisch verhaal!

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.