WarioWare: Move It!, een absurde Nintendo Switch game

Pak een paar Joy-Con en kom in beweging met WarioWare: Move It!. Schud, stoot, dans en wiebel je een weg door vele hilarische microgames die elk slechts enkele seconden duren. Neem verschillende houdingen aan, zoals de zelfverzekerde Topmodel-vorm, of de maffe Kip-vorm, en kom in beweging. WarioWare zijn de meest absurde games die ik ook gespeeld heb. En absurd bedoel ik zeker positief. Dit is alles wat de Mario games niet zijn en vice versa. Bewegen heeft nog nooit zoveel humor gehad. Lees gauw verder!

WarioWare: Move It! nintendo switch beweeg game

Wat voor een game is WarioWare: Move It!?

Zelfs op vakantie weet Wario zich in de nesten te werken in WarioWare: Move It!. Tijdens zijn uitstapje naar een exotisch eiland (samen met de hele bende) krijgt hij de mysterieuze vormstenen in handen. Daar krijgt hij het vervolgens aan de stok met een stel oeroude wachters! Voltooi een hele reeks razendsnelle microgames terwijl Wario en zijn vrienden van hun vakantie genieten! Speel ze alleen, of geef een extra set Joy-Con-controllers aan een tweede speler om samen volop lol te hebben!

Maak je klaar voor meer microgame-chaos in WarioWare: Move It!. Pak er een set Joy-Con-controllers bij en gebruik je hele lichaam om allerlei bliksemsnelle microgames te voltooien. Reageer snel met de juiste beweging om de overwinning in de wacht te slepen. Stem de acties op elkaar af om elke microgame te voltooien. Bovendien kunnen tot wel vier spelers lokaal samen spelen in de feeststand. Kom in beweging in meer dan 200 microgames in WarioWare: Move It!

Bomvol spellen

WarioWare: Move It! zit bomvol absurde spellen en diverse speelmodus. Hieronder een overzicht in het kort.

  • Microgames in overvloed: ontdek een heleboel gloednieuwe microgames, die elk maar een paar seconden duren en waarbij je flink in beweging moet komen. Hak bamboe in stukken, vang vis, leg een ei en meer… Denk snel en reageer nog sneller om elke uitdaging het hoofd te bieden!
  • Trek het je maar aan: belangrijk: zorg ervoor dat de Joy-Con-polsbandjes goed vastzitten. In sommige microgames moet je je Joy-Con-controllers namelijk loslaten!
  • Tijd om los te gaan: twee tot vier spelers kunnen zich van hun gekste kant laten zien in de spelstand Feestje. Speel allerlei verschillende minigames vol leuke scenario’s en nog leukere bewegingen!
  • 3 speelstanden: verhaal, museum en feestje
  • Let op: voor de multiplayer heb je per speler één compatibele Joy-Con nodig. Er zijn mogelijk meer Joy-Con vereist dan je bezit, deze zijn apart verkrijgbaar
  • Beweeg snel: Schud, sla, dans, wiebel en buig je een weg door 200 bliksemsnelle microgames die elk slechts enkele hilarische seconden duren. Speel de Verhaal-stand alleen of met een vriend, of strijd met 2-4 spelers tegen elkaar in de Feestje-stand

Speelstanden WarioWare: Move It!

In de stand Verhaal doorlopen spelers verschillende levels, elk met hun eigen personage, verhaal en reeksen van bliksemsnelle microgames. Daarbij heeft elk level zijn eigen vormen om de microgames mee te beginnen. Met twee sets Joy-Con-controllers kunnen spelers ook samen met een vriend de Verhaal-stand spelen. Aan het eind van elk level verschijnt een eindbaas voor een speciaal gevecht. Door in de game te vorderen ontgrendelen spelers extra levels, met microgames die je van top tot teen in beweging zetten, en de extra pittige uitdagingen van Superspelspieren.

Als je een microgame een keer hebt gespeeld, kun je hem wanneer je maar wilt opnieuw spelen in de Museum-stand. Dit is handig voor spelers die bepaalde microgames willen oefenen, of het tempo willen verhogen om te zien hoe maf en intens zo’n microgame kan worden.

In de spelstand Feestje kunnen 2 tot 4 spelers met elk één Joy-Con lokaal tegen elkaar strijden. In de spelstand Medusa’s tempel moeten spelers proberen het doel te bereiken zonder dat Medusa ze in steen verandert. Dit terwijl spelers in het bordspel Kosmosveroveraars te maken krijgen met Wario’s eigen, bijzondere spelregels. In deze en andere spelstanden kan iedereen samen genieten van grappige games. Zoals Recht van de sterkste, waarin spelers moeten vorderen door snelle microgames te winnen. En wat dacht je van de Wie-Speelt-Er-show? Dit is een teamgebaseerd raadspel voor 4 spelers waarin het ene team het andere team moet observeren om te raden wie van de tegenstanders daadwerkelijk speelt en wie slechts doet alsof. Je kunt zelfs ontdekken wie het best de vreemde bevelen van een dokter volgt in Luister naar de dokter!

Wat vinden wij van WarioWare: Move It!?

Deze game is zo absurd! Ik kan het niet blijven benadrukken. And I love it. Deze Wario game is echt alles wat een Mario game niet is. Het is bizar, vreemd, op het randje soms en niet mooi. Begrijp me niet verkeerd, de game is prima gemaakt zoals je kan verwachten van Nintendo. Maar het is niet mooi zoals een Mario game is. Nee Wario is in alles een tegenhanger, behalve in het spelplezier en gebruiksgemak. Deze game werk gewoon goed. Het is een actieve game en je moet even de knijpgrip onder de knie krijgen. En dan kan je los met WarioWare: Move It!.

Dankzij de diverse spelmodi kan je veel kanten op. Wij hebben dit thuis gespeeld met twee volwassen en twee kinderen van 4 en 9. De knijpgrip is even wennen en wat lastig maar eenmaal te pakken en de game werkt prima. Mijn dochters lachen zich rot om alle bizarre dingen. Je kruipt in neuzen, neemt vreemde houdingen aan en soms zijn er vieze (op humoristische manier) dingen. Mijn jongste dochter is gek op beweeggames en voornamelijk Switch Sports. Maar deze WarioWare: Move It! is haar nieuwe favoriet. Ze gaat helemaal los en zeker de combinatie met vreemde humoristische dingen vindt ze geweldig.

Wij vinden deze WarioWare: Move It! bizar leuk. De smaak van vreemd en humoristisch smaakt goed in deze Switch Game. En er valt nog veel te ontdekken. Een leuke afwisseling met Mario Wonder die we ook graag spelen nu. Maar dat is zittend en bij Wario moet je toch echt van je bips af!

WarioWare: Move It! bestel je hier oa bij Bol.com

WarioWare: Move It! game nintendo switch

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.