Skip to Content

Met deze 5 stappen geef jij je hal een mini make-over

De hal is best een belangrijke plek in huis, het is het eerste wat mensen zien als ze binnenkomen, zelf ben je er ook regelmatig te vinden en daarnaast is het vaak ook nog de plek waar je jassen, schoenen en andere spullen opbergt. Het is daarom belangrijk om deze ruimte niet over het hoofd te zien als het gaat om de inrichting van je huis. Ben je niet zo blij met je hal op dit moment, hieronder vind je een eenvoudige stappenplan om je hal een make-over te geven.

Stap 1: begin met een lege basis in je hal

Voor een goed begin van de make-over start je met een lege basis van je hal. Haal eerst je hal helemaal leeg, bekijk welke spullen je gaat wegdoen en wat je weer gaat gebruiken. Maak vervolgens een plan voor de hal, wat voor stijl ga je kiezen, welke meubels heb je nodig, welke kleuren ga je gebruiken en wat voor indeling moet de hal krijgen? Maak bijvoorbeeld online een moodboard en verzamel alles wat je aanspreekt, zorg dat je uiteindelijk een selectie maakt van kleuren en items die goed bij elkaar passen voor één mooi geheel.

Vervolgens ga je echt beginnen en voorzie je de muren van de hal met een laag verf of plak behang op de muren, of een combinatie van beide. Probeer vooral donkere tinten of een drukke behang te mijden. Het is mooi wanneer de hal optisch ruimtelijk oogt en dat bereik je vooral door het gebruik van lichte kleuren. Vergeet ook niet de trap mee te nemen in je make-over, aangezien de trap vaak een prominente plek inneemt, is het mooi als deze aansluit bij de rest van de hal.

Stap 2: kies voor nieuwe verlichting

De basis is klaar en nu kan de rest beginnen, namelijk de inrichting! Begin met het kopen van nieuwe verlichting. In een hal is goede verlichting erg belangrijk vanwege het functionele aspect máár het geeft natuurlijk ook sfeer. Voor een hal zijn diverse opties mogelijk, kies bijvoorbeeld voor mooie wandlampjes, een centrale zwarte hanglamp, inbouwspots in het plafond of ga voor trapverlichting. Zorg ook dat de stijl van de verlichting goed past bij de rest.

opbergmogelijkheden
Foto door Max Rahubovskiy: via pexels

Stap 3: creëer opbergmogelijkheden in je hal

De hal wordt vaak ook gebruikt om bepaalde spullen op te bergen zoals jassen, schoenen, kleding accessoires en meer. Zorg daarom voor voldoende opbergruimte zoals een schoenenkast, inbouwkast en industriële kapstok voor alle jassen. Door voldoende opbergmogelijkheden te creëren voorkom je ook dat de hal rommelig wordt, een rommelige hal is allesbehalve gezellig en het geeft ook een onrustige indruk bij binnenkomst.

hal make-over
Foto door Max Rahubovskiy: via pexels

Stap 4: maak gebruik van wanddecoratie

Omdat de ruimte in een hal vaak best beperkt is, is het slim om gebruik te maken van de wanden en de hoogte. Koop voor de hal mooie wanddecoratie zoals een wandplank, wandrek, ingelijste posters en/of verschillende spiegels. Door wanddecoratie te kiezen in dezelfde stijl creëer je een gevoel van eenheid en vooral in een kleine ruimte is dit van belang, zo krijg je een samenhangend geheel wat zorgt voor rust.

kapstok
Foto door Max Rahubovskiy: via pexels

Stap 5: kleed je hal aan met verschillende accessoires

De laatste stap mag je zeker niet overslaan, de hal moet namelijk nog afgemaakt worden met diverse accessoires. Kies liever voor wat grotere accessoires dan allerlei prullaria. Goede ideeën kunnen zijn: Een mooie vloerkleed of loper op de vloer, een rieten mand onder de kapstok, een houten bankje tegen de muur en een mooie vaas met kunstbloemen.

Met deze 5 stappen maak jij van je hal een gezellige ruimte waar iedereen zich meteen welkom voelt!

Lees ook deze blogs

Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.