Skip to Content

Geslacht van je baby bekend maken – een lijst met 12 tips voor de gender reveal

Het moment waarop je te weten komt of je een jongen of een meisje verwacht, is een bijzondere mijlpaal tijdens je zwangerschap. En wat is er leuker dan dit heuglijke nieuws op een originele manier met je vrienden en familie te delen? Hier zijn enkele leuke en creatieve manieren om het geslacht van je baby bekend te maken.

3 tips vooraf aan het geslacht van je baby bekend maken

De eerste tip die ik je geef is om aan de verloskundige of arts te vragen om het geslacht in een verzegelde envelop te doen. Deze kun je dan geven aan je vertrouwenspersoon. Deze persoon kan dan de gender reveal voorbereiden, wat voor jullie allemaal een verrassing blijft.

De tweede tip is om vooral bij jezelf te blijven. Sta jij niet achter de hele roze is voor meisjes en blauw is voor jongens kun je ook kiezen voor andere kleuren zoals paars, geel, oranje en groen. Wel is het handig dat je van te voren dan wel kiest welke kleur bij welk geslacht past.

De derde tip. Verwacht je een meerling? Dan kun je natuurlijk ook afspreken om verschillende kleuren ballonnen te gebruiken indien nodig. Verwacht je er meer dan 2 dan kun je zelfs afspreken dat je een bepaalde kleur meer laat terugkomen als meer baby’s van dat geslacht zijn.

geslacht baby gender reveal taart
Foto door Tima Miroshnichenko:

1. Gender Reveal Taart

Een populaire trend is de gender reveal taart. Deze vorm van om het geslacht van je baby bekend te maken zie je tegenwoordig erg veel. Laat de bakker de binnenkant van de taart in de kleur van het geslacht maken, zodat het geslacht pas onthuld wordt als je de taart aansnijdt. Spannend en zoet!

2. Confettikanonnen

Laat je gasten confettikanonnen gebruiken om het geslacht van je baby bekend te maken. Deze kanonnen schieten blauwe of roze confetti de lucht in voor een opwindend effect.

geslacht baby gender reveal

3. Ballonnen om het geslacht van je baby bekend te maken

Vul een grote doos met blauwe of roze heliumballonnen en open de doos op het moment van de onthulling. De ballonnen zullen opstijgen en het geslacht van je baby onthullen.

4. Geslachtsonthullingspiñata

Een piñata met blauw of roze snoep of confetti erin is een leuke manier om je gasten te betrekken. Laat ze om beurten slaan totdat de inhoud het geslacht onthult.
Een variant op de piñata-onthulling is een piñata in de vorm van een babyfles of speen, gevuld met blauwe of roze snoepjes of confetti.

5. Gender Reveal Fotoshoot

Laat een professionele fotograaf een gender reveal fotoshoot organiseren. De foto’s kunnen later met vrienden en familie worden gedeeld en dienen als prachtige herinneringen aan deze speciale gebeurtenis.

poederblusser beschikbaar in verschillende kleuren
Poederblusser ook in andere kleuren dan roze en blauw

6. Babykleertjes onthullen het geslacht van je baby

Koop een schattig babykledingstuk in de kleur die bij het geslacht van je baby hoort, stop het in een geschenkdoos en laat je gasten raden wat erin zit voordat je de doos opent.
Natuurlijk is het nog leuker als je dit laat door de vertrouwenspersoon zodat het voor jullie ook echt een verrassing blijft.

7. Poederblusser om het geslacht van je baby bekend te maken

Om het geslacht van je baby bekend te maken kun je ook gebruik maken van toffe poederblussers. Ze zijn er in verschillende maten en maken een mooie stofwolk vol blauwe of roze kleur!

geslacht baby boy or girl ballon
Foto door RDNE Stock project: via pexels

8. Geslachtsvoorspellingsspellen

Laat je gasten raden naar het geslacht van de baby door middel van leuke voorspellingsspellen. Bijvoorbeeld, laat ze stemmen door blauwe of roze knikkers in een pot te gooien, of laat ze kiezen tussen team ‘jongen’ en team ‘meisje’ bij aankomst.

9. Geslacht baby onthullen met geheime sleutel

Laat je gasten puzzels of raadsels oplossen om de geheime sleutel te vinden die een doos opent met het geslacht van de baby erin. Dit kan een leuke en interactieve onthulling zijn in de vorm van een escape room.

Welke van deze creatieve manieren je ook kiest, het onthullen van het geslacht van je baby is een speciaal moment om te koesteren. Onthoud dat het belangrijkste is dat je het deelt met degenen die het dichtst bij je staan en dat je er samen van geniet. Gefeliciteerd met de komst van jullie kleintje!

geslacht baby poederblusser gender reveal
Image by Alisa Dyson from Pixabay

Lees ook deze blogs

Tijdens zwangerschap

Bevalling

Na de geboorte

Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.