Babyshower spelletjes – 5 spelletjes vol pret

Welkom bij het vreugdevolle feest van vandaag, waar we samenkomen om de aankomende komst van een kleintje te vieren! Een babyshower is een bijzondere gelegenheid waarin we de aanstaande moeder eren en haar omringen met liefde en geluk. En wat is er nu leuker dan een aantal boeiende spelletjes te spelen om de sfeer nog feestelijker te maken? We hebben een scala aan verrassende, grappige en ontroerende activiteiten gepland om iedereen te vermaken en de vreugde te delen. Dus, laten we onze creativiteit en enthousiasme bundelen terwijl we deze bijzondere dag vieren en herinneringen creëren die een leven lang meegaan! Op naar de leukste babyshower spelletjes

Babyshower spelletjes

Een babyshower is een speciale gelegenheid vol vreugde en verwachting, waar vrienden en familie samenkomen om de aanstaande moeder te eren en haar te omringen met liefde en steun. Naast heerlijk eten en hartverwarmende gesprekken, zijn spelletjes een geweldige manier om iedereen te vermaken en het feest naar een hoger niveau te tillen. In dit artikel zullen we enkele van de leukste babyshower spelletjes ontdekken die gegarandeerd voor veel plezier en gelach zorgen. Dus laten we beginnen!

 1. Raad de Babyfoto: Verzamel babyfoto’s van alle genodigden en hang ze op een prikbord. Laat iedereen raden welke foto bij welke persoon hoort. De persoon met de meeste correcte antwoorden wint een prijs!
 1. Babybingo: Maak bingokaarten met woorden en zinnen die verband houden met baby’s, zoals “luiers”, “wieg” en “fopspeen”. Terwijl de cadeaus worden geopend, strepen de gasten de overeenkomende woorden af. De eerste die een rij vol heeft, roept “Bingo!” en wint.
 1. Babyvoedselproeverij: Verzamel verschillende soorten babyvoeding in ongemarkeerde potjes. Laat de gasten proeven en raden welke smaken ze proeven. De persoon met de meeste juiste antwoorden krijgt een prijs.
 1. Wie heeft het meeste kennis? Stel een quiz op met vragen over baby’s en zwangerschap. Laat de gasten hun kennis testen en de persoon met de hoogste score wordt gekroond tot “Baby-expert”.
 1. Luierdecoratiewedstrijd: Geef elke gast een schone luier en laat ze deze versieren met stiften, lintjes en andere knutselspullen. De aanstaande moeder kiest de winnaar op basis van originaliteit en creativiteit.

En nog een paar babyshowerspelletjes

 1. Babyflessenrace: Vul babyflessen met sap of water en laat de gasten concurreren om de fles het snelst leeg te drinken. Degene die als eerste klaar is, wint de wedstrijd!
 1. Maak je eigen wenskaart: Zet een knutselstation op waar gasten hun eigen wenskaarten kunnen maken voor de baby en de aanstaande ouders. Het is een persoonlijk en ontroerend aandenken.
 1. Babyliedjes karaoke: Laat de gasten hun favoriete babyliedjes zingen en creëer een karaokecompetitie. Het is een hilarische manier om iedereen in de feeststemming te krijgen.
 1. Windelrace: Verdeel de gasten in teams en geef elk team een babypop en een stapel luiers. De teams moeten zo snel mogelijk de pop aankleden en een luier omdoen. Het snelste team wint!
 1. Knuffeldierensalon: Vraag de gasten om hun favoriete knuffeldier mee te brengen en zet een “knuffeldierensalon” op. Bied verschillende stations aan waar de knuffels gewassen, gekamd en mooi gemaakt kunnen worden. Een schattige activiteit voor jong en oud!

“Zoom” is the place to be als je niet bij elkaar kunt komen

Soms zijn de omstandigheden zodanig dat niet alle gasten bij elkaar kunnen komen. Of dat nu door ziekte komt, doordat je verspreid over de wereld bent of doordat de mama in spé helaas in het ziekenhuis ligt. Dan is er maar 1 optie, Organiseer de babyshower online. Ook dan kun je gelukkig leuke babyshower spelletjes spelen!

Op Zoom kan je allemaal bij elkaar komen en een coronaproof babyshower organiseren. Iedereen versiert zijn plekje met leuke babyspulletjes en slingers. Één iemand rijdt naar de mommy to be of nodigt haar thuis uit. Een online babyshower! Je kunt natuurlijk ook kiezen voor Teams of Hangout.

Online Babyshower spelletjes

Bij een babyshower horen ook spelletjes. Je kan ze zelf maken of kopen. De babyshowerspelletjes doe je natuurlijk in de goodie bags. Hier een rijtje met spelletjes die jullie kunnen spelen.

 • Het verboden woord is baby. Raad zoveel mogelijk woorden in 30 seconden. Het woord baby mag je niet gebruiken.
 • Raad de babyfoto. Vraag aan iedereen om een babyfoto op te sturen. Tijdens de online babyshower moet de mommy to be raden van wie de foto is. Maar je kan er ook een wedstrijd van maken en iedereen laten raden. Wie heeft de meeste foto´s goed?
 • babyshower invulkaarten . Vul op de kaarten in wanneer jij denkt dat de baby geboren wordt, welke naam het krijgt, hoe zwaar het is en welke kleur ogen. Leuk voor de mommy to be om terug te lezen.
 • Raad de prijs Hoe duur zijn alle babyartikelen? Vul het in en raadt het eindbedrag. Wie zit er het dichtste bij? Niet stiekem het bedrag opzoeken!
 • Ander woord voor baby. Probeer in 1 minuut zoveel mogelijk andere woorden te bedenken voor het woord baby. Succes!
 • Maak een quiz op yahoot Maak een quiz met vragen die een aanstaande moeder moet weten. Ideaal om te spelen op de computer en via zoom.

Wil je nog meer spelletjes spelen? Dan is dit misschien een ideaal boekje om te kopen: 100+ babyshower games

Babyshower spelletjes een dag vol activiteiten

Babyshower spelletjes zijn een geweldige manier om iedereen bij het feest te betrekken en de vreugde van de aanstaande ouders te vieren. Van het raden van babyfoto’s tot het proeven van babyvoeding, deze spelletjes zorgen voor lachen, plezier en onvergetelijke herinneringen. Of je nu kiest voor klassieke spelletjes of iets nieuws en unieks wilt proberen, het belangrijkste is om iedereen samen te brengen en een feestelijke sfeer te creëren ter ere van de aanstaande baby. Dus bereid je voor op een feest vol gelach, liefde en verrassingen met deze leukste babyshower spelletjes!

Babyshower goodie bag

Een babyshower is niks zonder leuke spulletjes en spelletjes. Maak daarom voor alle meiden een goodie bag. In deze tas zitten alle spullen die iedereen nodig heeft voor een geweldig feest. Denk aan versiering, iets lekkers te eten, iets te drinken, spelletjes, etc. Zo heeft iedereen hetzelfde en heb je toch een beetje het gevoel dat je bij elkaar zit. Natuurlijk doe je van tevoren wel netjes de Nitril handschoenen van Klinimed aan om echt hygiënisch de goodiebag te vullen!

Cadeaumand voor de mommy to be

Tijdens een babyshower is het gebruikelijk dat de mommy to be overladen wordt met cadeautjes. Jullie kunnen met zijn allen een cadeaumand maken die degene mee neemt naar de mommy to be, in het geval deze door omstandigheden niet ergens naar toe kan komen. Maar anders neem je hem natuurlijk gezellig mee naar de babyshower en geef je hem voor tijdens of na de spelletjes!

Party for two voor een mini babyshower

Soms moet je ervoor kiezen om het maar met zijn tweetjes te vieren. Verras je vriendin met allemaal kleine cadeautjes en iets lekkers. Toch nog een feestje, maar dan klein. Een mini babyshower!

Cadeautjes voor een babyshower

Maar wat geef je de mommy to be? Hier een heel lijstje:

coronaproof babyshower
Afbeelding van Andrés Dávila via Pixabay 

Ga jij een babyshower met spelletjes organiseren of heb je er eentje georganiseerd? Ik ben erg benieuwd hoe het was. Laat het je mij weten?

Lees ook deze blogs

Footer1

Joyce
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.