Welk buitenspeelgoed is onmisbaar in de tuin?

Zolang het droog en niet al te koud is, kan er buiten gespeeld worden. Sterker nog, buiten spelen is hartstikke goed voor je kind. Zo blijkt uit onderzoek dat de frisse buitenlucht goed voor de weerstand en ontwikkeling van kinderen is. Zet daarom wat leuk buitenspeelgoed in de tuin zodat de kids lekker hun gang kunnen gaan (en jij een oogje in het zeil kan houden). In dit blog vind je zes tips voor onmisbaar buitenspeelgoed voor in de tuin!

Buitenspeelgoed voor in de tuin speelhuisje

1. Speelhuisje – Buitenspeelgoed in de tuin voor rollenspel

Een speelhuisje is de ideale plek voor je kind om zijn of haar creativiteit kwijt te kunnen. Zo beleven kids de spannendste avonturen in een speelhuisje én kunnen ze zich hier even terugtrekken na een drukke dag. Bij Toys and Garden vind je verschillende soorten speelhuisjes die niet alleen leuk zijn voor de kids, maar ook erg mooi in de tuin staan. Kies bijvoorbeeld voor een duurzaam, houten speelhuisje. Sommige speelhuisjes zijn een heus speelparadijs inclusief glijbaan en/of schommels. Een kunststof speelhuisje is iets minder duur en heeft als voordeel dat je hem ook binnenshuis kan plaatsen. Ik zou dan wel dit buitenspeelgoed voor in de tuin heel goed schoonmaken voordat je een hele familie kriebelbeestjes in je woonkamer binnenhaalt.

Buitenspeelgoed voor in de tuin zandbak

2. Zandbak

Om met zand te spelen, hoef je niet perse naar het strand te gaan. Zo kun je gewoon een zandbak kopen waarin je kind urenlang zandkastelen, zandkoekjes en andere sculpturen kan bouwen. Dit is een leuk tijdverdrijf voor kleintjes én goed voor de fijne motoriek. Je kunt een zandbak kopen in allerlei uitvoeringen. Kies bijvoorbeeld voor een zandbak inclusief speelkeukentje, opbergruimte, dak of bankjes. Een zandbak met deksel is een aanrader als je katten in de buurt hebt rondlopen. Je wilt het zand immers zo schoon mogelijk houden!

3. Watertafel – verfrissend buitenspeelgoed in de tuin

Een leuke variant op de zandbak is een watertafel. Dit lijkt qua idee op een zandbak, maar wordt gevuld met water. Kleintjes zullen zich hier prima mee vermaken en wat verkoeling in vinden op een warme zomerdag. Goed om te weten is dat je een watertafel met aanzienlijk minder water vult dan een zwembadje. Een watertafel is hierdoor een duurzame én praktische oplossing. Na het spelen, geef je het water gewoon aan de plantjes in de tuin. De watertafel is te koop in allerlei soorten en maten. Kies eventueel voor een watertafel waar ook zand in mag als je het feest compleet wilt maken en een leuke modderdag wilt houden.

Of maak zelf een buitenkeuken zoals Ellen deed.

speeltoestel

4. Speeltoestel

Mocht je een grote tuin hebben, dan is een speeltoestel een absolute aanrader. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Ga bijvoorbeeld voor een speeltoestel inclusief glijbaan, schommels, klimwand en speeltoren. Wij weten zeker dat je kinderen én zijn of haar vriendjes niet meer weg te slaan zijn uit de tuin. Als je een groot speeltoestel net iets te veel van het goede (of te duur) vindt, dan zijn schommels en/of glijbanen altijd een goede keuze. Deze nemen minder ruimte in beslag, maar dit buitenspeelgoed in de tuin zorgt wel voor veel vermaak bij de kinderen.

trampoline springen
Afbeelding-van-kamazoo-via-Pixabay

5. Trampoline – actief buitenspeelgoed in de tuin

Kinderen moeten soms even uitrazen en hebben dan actief buitenspeelgoed in de tuin nodig. Geef ze daarom een trampoline cadeau! Ook als je niet heel veel ruimte in de tuin hebt, past een trampoline vaak wel ergens in een hoekje. Naast dat de trampoline relatief weinig ruimte in beslag neemt, is het de ideale plek om je energie kwijt te raken. Kinderen kunnen bovendien verschillende sprongen en andere trucjes oefenen op de trampoline. Zorg er wel voor dat de trampoline goed geïnstalleerd wordt en kies voor een trampoline met een net. Zo voorkom je ongelukken.

6. Picknicktafel

Tot slot is een picknicktafel een must-have in elke tuin. Aan deze tafel kunnen de kinderen gezellig buiten eten, maar ook knutselen, spelletjes spelen of huiswerk maken. Zet de picknicktafel bij voorkeur op een schaduwrijk plekje zodat de kinderen ook op een warme zomerdag comfortabel buiten kunnen zitten. Bij Toys and Garden vind je verschillende kleurrijke picknicktafels die de kinderen zullen aanspreken en een eyecatcher zullen vormen in jouw tuin. 

Welk buitenspeelgoed in de tuin vind jij onmisbaar?

Lees ook deze blogs

Footer3
Delen is enorm lief

Gastblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.