Skip to Content

Spelletjes met stoepkrijt – Crayola voor jaren plezier

Volgers van mijn Facebook en Instagram hadden het al gezien. Dochterlief was druk in de weer met haar nieuwe Crayola stoepkrijt met 64 kleuren! Prachtige kunstwerken ontstonden er in de tuin. En zelfs nu 3 jaar later wordt er nog steeds fanatiek mee gespeeld. De doos staat inmiddels bij de voordeur zodat de buurmeisjes er ook makkelijk bij kunnen als ze buiten hun kunsten willen optekenen. En we spelen spelletjes met stoepkrijt, prachtige stoepkrijt tekeningen en stoepkrijt kunst.

Spelletjes met stoepkrijt van Crayola

Bij ons is in de tuin wordt er regelmatig met stoepkrijt gekleurd. De kinderen mogen van mij overal op krijten en dat vinden ze geweldig! De vloer, het piratenfort, de modderkeuken en de schuur zijn regelmatig in bonte kleuren versierd. Sinds kort heb ik naast alle stoeprkrijtjes ook een mandala set bij zodat de kunst wat meer op echte tekeningen lijkt. Tongen uit de mond en tekenen maar!

Crayola heeft haar stoepkrijt vernieuwd en daar is dochterlief heel blij mee! De kleuren zijn levendiger, intenser en helderder. Kleuren door elkaar en zelfs glitter stoepkrijt! Sja daar wordt mijn dochter wel blij van. Net zoals de gastkindjes en vriendinnen van dochterlief overigens! Die tekenen net zo hard mee en er worden heuse spelletjes met stoepkrijt gehouden.

Buitenspelen met stoepkrijt

Buitenspelen, tegelkunst en spelletjes met stoepkrijt worden nu nog leuker met het nieuwe Crayola stoepkrijt. Met een breed kleurenpallet van allemaal unieke kleuren kan elke creatie gemaakt worden, zelfs glitters en neon creaties zijn mogelijk.

Wat ik super handig vind is dat het krijt hoekvormig is. De krijtjes rollen niet weg en dat is voor de kunstenaars in spé erg handig! De krijtjes tekenen fijn aldus dochterlief! Zo getuige ook haar kleding en schoenen. Maar gelukkig is dat met een beetje water allemaal zo weer schoon gemaakt.

Het stoepkrijt van Crayola is onder andere te koop bij de betere speelgoedwinkel en Bol.com en wat mij betreft dus echt een aanrader als je langdurig met krijtjes wilt doen. Er is hier al zoveel moois mee gemaakt en er zijn zoveel verfpapjes gemaakt door kinderen die krijtjes raspen op een bakje en met een klein lepeltje water er de prachtigste stoepkrijtverf van maken. Plezier bij het buitenspelen dat willen we toch allemaal voor onze kinderen!

Wat kun je allemaal doen met Crayola stoepkrijt?

Crayola stoepkrijt biedt eindeloos plezier en creatieve mogelijkheden voor kinderen (en zelfs volwassenen!). Van spelletjes met stoepkrijt tot kunstzinnige projecten. Hier zijn enkele leuke ideeën om uit te proberen:

 1. Laat de creativiteit stromen en moedig kinderen aan om kleurrijke kunstwerken te maken op de stoep, oprit of trottoir. Ze kunnen bloemen, dieren, abstracte patronen, stripfiguren en nog veel meer tekenen.
 2. Maak een “canvas” van karton of dik papier en laat de kinderen schilderen met stoepkrijt. Gebruik een vochtige spons of kwast om de kleuren te mengen en een waterverf-effect te creëren.
 3. Teken een doolhof op de stoep met crayola stoepkrijt en laat de kinderen het doolhof proberen op te lossen. Het kan eenvoudig zijn voor jongere kinderen of complexer voor oudere kinderen.
 4. Teken een hinkelbaan op de stoep en speel het traditionele hinkelspel. Je kunt ook cijfers of kleuren toevoegen aan de hinkelbaan voor extra uitdaging.
 5. Teken een Twister-spelbord op de stoep met verschillende gekleurde cirkels en laat de kinderen zichzelf in allerlei bochten wringen om de juiste kleuren aan te raken terwijl je “links hand, rechts voet” of andere instructies geeft.
 6. Teken waterballonnen op de stoep en laat de kinderen doen alsof ze waterballonnen gooien zonder echt nat te worden.
 7. Maak een kleurrijke achtergrond op de stoep en moedig kinderen aan om grappige poses aan te nemen voor foto’s. Dit kan leuke herinneringen opleveren!
 8. Leer kinderen cijfers, letters, vormen of dieren door ze te vragen om ze te tekenen of erop te staan terwijl je de namen oproept.
 9. Teken een parcours op de stoep met hinkelplekken, cirkels om in te springen, zigzaglijnen om te volgen, enzovoort. Kinderen kunnen het parcours afleggen als een behendigheidsspel.
 10. Gebruik voorwerpen zoals bladeren, bloemen of speelgoed om hun schaduwen op de stoep te plaatsen en trek de omtrekken over met stoepkrijt om schaduwkunst te maken.

Spelletjes met stoepkrijt?

Crayola stoepkrijt biedt veel mogelijkheden voor leuke en actieve spelletjes met stoepkrijt. Hier zijn nog wat meer ideeën:

 1. Stoepkrijt hindernisbaan: Teken een uitdagende hindernisbaan op de stoep met pijlen om de richting aan te geven en verschillende vormen (cirkels, vierkanten, spiralen) om overheen te springen of in te springen. De kinderen kunnen proberen de hindernisbaan zo snel mogelijk af te leggen.
 2. Stoepkrijt doelwerpen: Teken verschillende doelen op de stoep, zoals cirkels met verschillende puntenaantallen. Geef de kinderen een aantal krijtjes om mee te gooien en laat ze proberen het krijt in de doelen te werpen om punten te scoren.
 3. Stoepkrijt standbeelden: Eén persoon is de “kunstenaar” en tekent een bepaald onderwerp (dier, persoon, object) op de stoep. De andere spelers moeten proberen als dat onderwerp te poseren en zo stil mogelijk te blijven staan terwijl de “kunstenaar” hen natekent.
 4. Stoepkrijt kleurenjacht: Geef elke speler een lijst met kleuren en laat ze zoeken naar objecten of oppervlakken met die kleuren om er vervolgens een cirkel omheen te tekenen. De speler die als eerste alle kleuren op zijn lijst heeft gevonden, wint.
 5. Stoepkrijt doolhofspel: Teken een groot doolhof op de stoep en verdeel de kinderen in teams. Geef elk team een andere kleur krijt. De teams moeten door het doolhof navigeren en hun gekleurde lijn volgen. Het team dat als eerste het einde van het doolhof bereikt, wint.
 6. Stoepkrijt Simon zegt: Speel een versie van Simon zegt, maar gebruik crayola stoepkrijt om de opdrachten op de grond te tekenen. Bijvoorbeeld: “Simon zegt: spring op één been naar de rode cirkel” of “Simon zegt: loop als een krab naar de blauwe rechthoek.”
 7. Stoepkrijt letterzoektocht: Teken letters van het alfabet op de stoep in willekeurige volgorde. Roep een letter en laat de kinderen zo snel mogelijk naar die letter rennen en erop staan.
 8. Stoepkrijt verkeersspel: Teken een verkeersparcours op de stoep met stopborden, zebrapaden en verkeerslichten. Laat de kinderen rondlopen als auto’s en fietsers, en ze moeten de verkeersregels volgen terwijl je de “verkeersagent” bent.
 9. Stoepkrijt schattenjacht: Teken aanwijzingen en pijlen op de stoep die leiden naar een “verborgen schat” (bijvoorbeeld wat lekkernijen of kleine cadeautjes) ergens in de tuin of het park.
 10. Stoepkrijt sportveld: Teken lijnen en markeringen op de stoep om een miniversie van een sportveld te creëren, zoals een voetbalveld, basketbalveld of tennisbaan. Organiseer sportieve spellen met de krijtlijnen als leidraad.

Ben jij overtuigd?

Onthoud dat stoepkrijt gemakkelijk afwasbaar is, dus laat de kinderen gerust hun fantasie de vrije loop gaan en geniet van al het plezier dat ze kunnen hebben met dit kleurrijke materiaal!

Je vind het crayola stoepkrijt onder andere bij bol en de betere speelgoedwinkels

Lees ook deze blogs

Footer4
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.