Skip to Content

Fabulus Potium, toverdrankjes brouwen was nog nooit zo leerzaam

Wat hebben wij een geluk dat wij Fabulus Potium mogen uitproberen. Dit geweldige toverdrankjespakket is namelijk niet alleen heel erg leuk, maar ook nog eens ontzettend leerzaam. Het is dan ook niet voor niets dat dit mooie speelgoed gekozen is als één van de vakjury winnaars van de Speelgoed van het jaar verkiezingen 2023.

Ingrediënten

Wat is Fabulus Potium?

Fabulus Potium is een pakket vol magische ingrediënten en benodigdheden. Samen met een aantal betoverende huis, tuin en keuken producten en Het grote spreukenboek maak je hier de meest bijzondere toverdrankjes mee. Zo kun je o.a. zweefdrank en liefdesdrank maken.

Open snel Het grote spreukenboek lees de regels van magie en doe mee aan het grootste tovertoernooi uit de geschiedenis. Braldar de Tovenaar neemt je mee door alle toverdrankjes en geeft hierbij ook extra uitleg over hoe de toverdrank werkt.

Fabulus Potium

Veiligheid

Eerst heb ik goed de spelregels doorgelezen, want deze zijn erg belangrijk. Verschillende stoffen in dit toverdrankjespakket zijn chemicaliën. Als je hiermee aan de slag gaat is voorzichtigheid geboden. Dit is denk ik de reden dat Fabulus Potium pas geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar. En zelfs dan is het advies om als ouder goed te bekijken wat je kind wel en niet zelf kan doen. Dus ga je toverdrankjes brouwen lees dit goed door en informeer je kind over het belang van veilig en voorzichtig werken. Ook wij hebben hier eerst een gesprek over gehad en afspraken gemaakt. Zoals bijvoorbeeld goed luisteren en alleen dingen doen die ik zeg.

spelregels

Voorbereiding

Voor je aan de slag kunt moet je eerst de juiste stickers op de ingrediënten plakken. Dit staat allemaal in een duidelijk overzicht in Het grote spreukenboek, dus dat is prima te doen. Niet alle producten zitten in de doos. Er zijn ook een aantal ingrediënten die je zelf moet toevoegen. Maar geen zorgen deze producten zijn allemaal gewoon te koop bij de supermarkt.

Voor deze ingrediënten zijn geen stickers, maar kun je bijgevoegde labels knippen. Ik heb deze tijdens het gebruik van de producten er gewoon bijgelegd. In de toverdrank recepten staan ingrediënten benoemd met hun magische namen. Het is dus fijn als deze namen ook op de benodigde producten staan zodat je niet steeds in het boek hoeft te kijken wat het ook alweer is.

Hocus Pucus Fabulus Potium

En dan lekker aan de slag. Allereerst, deze toverdrankjes zijn NIET om op te drinken, maar om naar te kijken.

En toen was het eindelijk tijd om deel te nemen aan het tovertoernooi. Dus deden wij snel onze veigheidsbril op en begonnen aan het eerste toverdrankje uit Het grote spreukenboek. Mijn dochter is erg voorzichtig met dit soort dingen. Dus sprak ik met haar af dat ze zelf de ingrediënten bij elkaar mocht doen als ik dat zei. Benodigdheden die op de ml nauwkeurig waren had ik van te voren al voor haar afgemeten. Hierdoor kon zij op mijn aanwijzing zelf alle ingrediënten bij elkaar doen.

We begonnen met het Betoverend meer een eenvoudig toverdrankje om een beetje gevoel te krijgen voor het toveren. Bij het toevoegen van het laatste ingrediënt ging de magie super snel. Zo snel dat we het bijna hadden gemist.

Hierna wilde we wel iets spectaculairder. En zweefdrank klonk ons wel stoer in de oren. En dat klopte helemaal, wat een gaaf toverdrankje is dit. Het Elfenbloed zweefde gewoon echt door het drankje!

En als afsluiting hebben we nog Paddenslijm getoverd. Deze viel in eerste instantie een beetje tegen, want we zagen niets spectaculairs. Tot we voorzichtig gingen roeren en zagen dat er toch echt een vieze groene slijm klodder in het drankje dreef. Dat was natuurlijk een enorm succes!

Wetenschappelijke uitleg

Fabulus Potium is een prachtig toverdrankenspel dat gebaseerd is op scheikunde. Het leuke vind ik dan ook dat onder elk toverdrankje een klein beetje uitleg wordt gegeven over hoe het toverdrankje werkt. Dit maakt deze toverdrankjes set niet alleen magisch maar ook nog eens enorm leerzaam. Mijn dochter had hier op het moment van drankjes brouwen (nog) geen aandacht voor. Ze was nog enorm bezig met wat ze zojuist had gezien. Toch denk dat zij hier op een rustiger moment wel geïnteresseerd in zal zijn.

Extra uitdaging voor super slimme tovenaars en heksen

Ook aan de super slimme tovenaars en heksen heeft Fabulus Potium gedacht. Het eerste gedeelte van Het grote spreukenboek is geschreven door Braldar de Tovenaar. Maar het tweede gedeelte door Poldoe de Elf. En laat hij het ontcijferen van de toverdranken nu net een beetje ingewikkelder hebben gemaakt. Soms ontbreken er stukken tekst en soms zul je eerst een raadsel moeten oplossen.

Dus voor iedereen die graag wat extra uitdaging wil is deze toverdrankjes set ook echt heel erg leuk. Wij vonden de gewone toverdranken al spannend genoeg, dus hebben ons niet gewaagd aan deze moeilijkere toverdranken.

Fabulus Potium

Wat vinden wij van Fabulus Potium

Vanaf het moment dat mijn dochter hoorde over Fabulus Potium was zij enthousiast. Toen wij deze geweldige toverdrankjes set ontvingen stond zij te springen van blijdschap. Er was vanaf dat moment ook nog maar één vraag; “Wanneer gaan we toverdrankjes maken?”. Dit zijn we daarom ook maar zo snel mogelijk gaan doen. En ook tijdens het brouwen van de toverdrankjes had zij zichtbaar plezier. Ze begon wat onwennig, maar na een aantal toverdrankjes stond ze er als een trotse heks ingrediënten te mengen. Het liefst was ze dan ook nog uren doorgegaan met het maken van de verschillende toverdrankjes. En vooral met het ontdekken van de betoverende effecten.

Speelgoed van het jaar verkiezingen 2023

Fabulus Potium is één van de vakjury winnaars van Speelgoed van het jaar verkiezingen 2023 in de categorie Knutsel en Creatief. Ben je nieuwsgierig wat de jury hier precies over zegt? Bekijk dan vooral de site van Speelgoed van het jaar en breng dan ook meteen een stem uit op jouw favorieten!

Ben je nieuwsgierig naar welk speelgoed er nog meer vakjury winnaars zijn? Wij maakte een mooi overzicht waarin alle winnaars van Speelgoed van het jaar 2023 op een rij staan.

Wil je meer recensies lezen van Speelgoed van het Jaar 2023 houdt dan deze tag in de gaten!

Ook hebben wij al verschillend speelgoed mogen uitproberen. Lees hier onze ervaringen:

Fabulus Potium

Winactie Spaans/Portugese versie Fabulus Potium

Nieuwsgierig geworden naar Fabulus Potium? Wij mogen een Spaans/Portugese versie weggeven! Let op: vanwege de complexiteit van de toverdrankjes en vanwege veiligheid is het belangrijk dat je één van deze talen goed beheerst.


Gefeliciteerd Jolijn

Wat mag je doen om kans te maken?

Optie 1

  • Reageer onder de social media post van de winactie of je Spaans of Portugees beheerst.
  • Delen is lief en vergeet ons dan niet te taggen. Anderen taggen en ons volgen is ook lief.

Optie 2

  • Reageer onder deze recensie of je Spaans of Portugees beheerst.

Extra

  • Volg MamaScrapelle en Speelgoed van het jaar op social media indien mogelijk. We zitten op Instagram, Facebook, TikTok, YouTube en/ of Pinterest. Like daar ook de winactie van Fabulus Potium voor een extra winkans
  • Delen van de winactie levert een extra winkans op. Tag MamaScrapelle als je dat doet.
  • Beide opties mag uiteraard ook

Over ongeveer twee weken krijgt de winnaar een bericht via de mail of pb. Fingers crossed!

Footer4 nieuw
Jolien
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Jolijn Doelman

Wednesday 8th of November 2023

Leuk! Ik beheers Spaans en heb ook de extra stappen gedaan.

Anja jager

Sunday 5th of November 2023

erg leuk maar ik ben geen talen wondere helaas

Marianne

Thursday 2nd of November 2023

Spaans moet goed komen

Suleika

Sunday 29th of October 2023

Ik kan een enkel woordje Spaans maar mijn broer spreekt het vloeiend. Mijn kinderen kunnen samen met hun neefjes hier lekker mee aan de slag. Benieuwd naar alle effecten!

Monica

Sunday 29th of October 2023

Het Spaans beheers ik op middelbare school niveau, maar mijn buurvrouw (een Braziliaanse) is natuurlijk een kei in Portugees. Dus ja, mijn dochter wil op woensdagmiddag graag een keer naar de buurvrouw toe :-D

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.