Skip to Content

Pokémon Astral Radiance – een uitbreidingsset van Sword & Shield!

Er is een nieuwe uitbreiding uitgekomen van de Pokémon Trading Card Game: Astral Radiance. Het spel blijft zich continu vernieuwen, en houdt dus vele kinderen en volwassenen in de ban van de populaire kaarten. Deze uitbreiding bevat een nieuw spelmechanisme: Radiant Pokémon. Voor veel ouders zal het misschien een raadsel zijn wat dit aan het spel toevoegt. Wij doken thuis in deze nieuwe uitbreiding van de Pokémon Sword & Shield serie. De jongens zijn in ieder geval wederom super enthousiast!

radiant pokemon

Pokémon Sword & Shield – Astral Radiance

De Pokémon Trading Card Game wordt al gespeeld sinds 1999. Eerder hebben we een poging gedaan om het kaartspel wat beter te begrijpen. Want dat is best ingewikkeld! Bekijk zeker onze blog met een beknopte uitleg. Maar het openmaken van de packs en het verzamelen van de kaarten met de hoogste hp (hit points) is toch wel het belangrijkste voor veel kinderen. Pokémon Sword & Shield is een game die is uitgebracht voor de Nintendo Switch in 2019 en daarna ook voor de Trading Card Game.

In deze nieuwe uitbreiding Pokémon Astral Radiance ligt de focus op Pokémon uit de regio Hisui. Deze zijn te vinden in het videospel Pokémon Legends: Arceus. Want naast de kaartensets is er natuurlijk ook een enorm aanbod van films, games en de televisieserie.

Wat biedt de uitbreiding Pokémon Sword & Shield—Astral Radiance in het kort:

  • Het strategische spelmechanisme Radiant Pokémon – een nieuw type Shiny Pokémon met krachtige ability’s en aanvallen
  • 8 Pokémon VSTAR, 21 Pokémon V, 2 Pokémon VMAX en een speciale Trainer Gallery-deelset

Voor een uitleg van het Pokémon spel en ook van deze uitbreiding Astral Radiance, is het handig om de website van de Trading Card Game eens te bekijken! Daar vinden we zelfs een handige lijst om je kaarten bij te houden. Dat kan overigens ook met de Pokémon Card Dex app.

app
Houd je verzameling bij met de gratis app.

Pokémon – blijvend populair speelplezier

Onverminderd populair dus, steeds met de hoop op het uitpakken van een zeldzame kaart. Het lastige blijft wel dat de teksten op de kaarten en in de app in het Engels zijn. Maar de creatieve namen van de Pokémon én de vormgeving blijven leuk, zo ook bij de Astral Radiance uitbreiding. Onlangs schreven we nog een blog over de uitdagingen van de jongensmoeder. Daaronder kunnen we de hype van de Pokémon kaarten ook wel scharen. Maar misschien hoeven we ook niet alles te begrijpen! Alhoewel het echt een jongensding lijkt, zijn er overigens ook steeds meer meisjes die er graag mee spelen.

‘Pokémon Trading Card Game: Online Illustration Exhibition’

Vanaf 10 augustus 2022 kunnen fans het populaire verzamelkaartspel op een geheel nieuwe manier beleven. Ze krijgen namelijk gratis toegang tot een digitale galerij met illustraties uit meer dan 26 jaar Pokémon.

Deze online tentoonstelling zal beschikbaar zijn in tien talen. Bezoekers kunnen genieten van close-ups van het prachtige artwork van honderden Pokémon TCG-kaarten in drie categorieën:

  • ‘Life’ richt zich op het leven van de Pokémon en toont hen in uiteenlopende leefomgevingen.
  • ‘History’ kijkt terug op meer dan 26 jaar Pokémon Trading Card Game: van de lancering van de allereerste set in 1996 in Japan tot nu.
  • ‘Artist’ toont illustraties van verschillende Pokémon TCG-kunstenaars, elk met hun eigen unieke artistieke stijl.
Pokémon astral radiance en 26 jaar Pokemon Tradig Card Game

Daarnaast geven in de ‘Pokémon Trading Card Game: Online Illustration Exhibition’ vijftig artiesten een toelichting op een Pokémon TCG-kaart die ze zelf ontworpen hebben. Ze delen herinneringen en vertellen over het creatieve proces achter hun creatie.

Als klap op de vuurpijl heeft de Japanse illustrator Takumi Wada drie Pokémon TCG-kaarten ontworpen die tijdens de ‘Pokémon Trading Card Game: Online Illustration Exhibition’ onthuld worden: de eerste op 23 augustus, de tweede op 7 september en de derde op 22 september.

We hebben bij MamaScrapelle in ieder geval veel blogs en reviews rondom het thema Pokémon, waaronder:

booster packs
Footer4 nieuw
Lianne
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.