De magische wereld van de Klorofil

In de Magische Wereld van de Klorofil staan de natuur en haar bewoners centraal. In deze nieuwe wereld, met een nostalgische knipoog, kunnen kinderen eindeloos fantaseren over de mooiste avonturen met de vriendelijke dierenfamilies die er wonen, spelen en werken. Die nostalgische knipoog komt door het hoofdgebouw voor de Klorofil bewoners. De magische speelboom lijkt net op de grote groene boom waar ik jaren mee heb gespeeld toen ik een klein meisje was. Direct de reden voor mij om een review aan te vragen bij Kleine Giraf waar je deze magische wereld van Klorofil kunt kopen.

Magische speelboom – de Magische Wereld van de Klorofil

In de magische wereld van de Klorofil beleven kinderen avonturen in de dierenwereld met onder andere de nostalgische speelboom!

De Magische Wereld van de Klorofil bestaat uit vier verschillende speelsets. In de ‘Magische Speelboom’wonen tegenwoordig vosje Eliot en beer Ruby. Zodra het bladerdak omhoog ‘popt’ verschijnt er een compleet huis met een slaapkamer, badkamer, keuken, woonkamer en zelfs een garage. Naast een autootje om erop uit te gaan, hebben ze een heuse lift en kunnen ze schommelen in de tuin.

Dochterlief was na het zien van het Klorofil filmpje ( komt verderop in de blog), ietwat teleurgesteld dat ze niet de magische speelboom had gekregen. Zeker niet toen ik vertelde dat ik vroeger ook zo’n boom had gehad. Hij is dus met een soort lichtsnelheid op haar verlanglijstje gezet voor de decembermaand.

Paddenstoelhuis

In het ‘Paddenstoelhuis’ van de Magische Wereld van de Klorofil verbouwt vosje Leo samen met zijn vriendjes fruit en groenten en worden er heerlijke cakejes en jam gemaakt. Alle producten verkopen ze in de winkel binnenin de paddenstoel. Ook hier is er voor kinderen van alles te ontdekken, zoals een geheime deur, een verplaatsbare brug en een struikje dat, als het wordt ingedrukt, met een ‘plop’ het erachter verstopte fruit laat zien. 

Hier is dochterlief al een paar uurtjes zoet mee geweest. Alles is netjes in te klappen en via een handig hengsel ook makkelijk te tillen voor de kinderen.

De ladder en de halve manen met eten zijn los te halen en de loopbrug van de paddenstoel naar struik is in te klappen. Het geheime deurtje werd direct ontdekt ‘Wat leuk!”

Betoverde Park

In de magische wereld van de Klorofil beleven kinderen avonturen in de dierenwereld met onder andere de nostalgische speelboom!

In het ‘Betoverde Park’ van de Magische Wereld van de Klorofil kunnen uiltjes Paco en Lucie eindeloos spelen. Zo is er een zweefmolen, een boomtrampoline, een wip en diverse plaatsen zich te verstoppen. En na het spelen kunnen ze iets lekker halen in het geheime snoepwinkeltje. Dit wordt pas zichtbaar als je kind op het struikje drukt, waarna de winkel zich met een vrolijke ‘plop’ opent.

Hazelnoothuis

In de magische wereld van de Klorofil beleven kinderen avonturen in de dierenwereld met onder andere de nostalgische speelboom! amandelhuisje

Tenslotte is er nog het ‘Hazelnoothuis’, het schattige huisje waar wasbeer Ella woont en dat kinderen zelf kunnen inrichten met het bijbehorende bed, de tafel en een koelkast die echt open kan. Bovendien zijn alle speelsets eenvoudig af te sluiten en voorzien van een geïntegreerd handvat, zodat je ze overal mee naartoe kunt nemen.

Een blikje in de magische wereld van de Klorofil

Klorofil dierenfamilies en voertuigen

Naast de vier speelsets is de Magische Wereld van de Klorofil uit te breiden met verschillende Kloro’Go voertuigen waarin de dieren op avontuur kunnen gaan, zoals een bus, een helikopter, een quad en een autootje met zijspan.

Elk voertuig is voorzien van een verrassend ‘plop’-effect en wordt geleverd met een nieuw dierenvriendje.

de Magische Wereld van de Klorofil Families

In de magische wereld van de Klorofil beleven kinderen avonturen in de dierenwereld met onder andere de nostalgische speelboom!

Daarnaast zijn er vier Kloro’Families verkrijgbaar die in de Magische Wereld van de Klorofil wonen, zoals de lieve Browny berenfamilie, Nutnut de eekhoornfamilie, Twitwit de vogelfamilie en Kastor de beverfamilie, elk bestaande uit twee ouders en twee kinderen. 

Elk gezin leeft in een natuurlijke omgeving; bossen en weiden, meren en rivieren… Hoe magisch moet het zijn om in een boom te wonen? Of te werken in een champignon!

De Klorofil zijn heel actief: ze planten en oogsten groenten en fruit, verzamelen honing en maken jams en taartjes. De Klorofil kinderen spelen in de natuur wat een oneindige bron van verbeelding is. Ze spelen verstoppertje in de struiken, klimmen in bomen, duiken in meren en rivieren en draaien rondjes tussen de blaadjes. 

Klorofil versus Little People

Alle dieren hebben een uitsparing aan de onderkant, zodat ze makkelijk kunnen worden bevestigd op de speciale noppen waarmee alle voertuigen en andere Klorofilproducten zijn voorzien. Zo kunnen ze er niet vanaf vallen, zelfs niet als je ze ondersteboven houdt.  

Misschien denk jij hetzelfde als wat ik dacht toen we er mee aan het spelen waren. Het heeft wat weg van Little People? Ja en nee. De ronde uitsparingen om de poppetjes te bevestigen hebben zeker dezelfde techniek, alleen is het makkelijker te bevestigen. Bij Little People moet je soms erg hard drukken.

De Magische wereld van Klorofil bewoners zijn kleiner, fijner en zachter dan de poppen van Little People. Je zou ze stiekem de hele dag willen knuffelen en als een soort dwerghamstertje in je zak verstoppen om mee te nemen naar school.

de magische wereld van de klorofil

De voertuigen en de huizen zijn kleiner en makkelijker mee te nemen. Zo past de auto met zijspan prima in de paddenstoel waardoor je makkelijk een speelset mee kan nemen als je ergens op visite gaat waar geen speelgoed is.

En het is geluidloos! Persoonlijk ben ik daar erg blij mee, want al die geluidjes werd ik wel eens gek van. Het enige wat je nu af en toe hoort is een plop als er een boom of struik open gaat 😉 En natuurlijk de geluiden van je kind die hele avonturen beleeft in de magische wereld van de Klorofil!
Want verbeeldingskracht wordt zeker gestimuleerd en er is voldoende interactie door de talloze verhalen die verteld kunnen worden.

De Magische Wereld van de Klorofil Vanaf welke leeftijd?

Persoonlijk vind ik zelf dat de Magische wereld van de Klorofil pas geschikt is voor kinderen vanaf 2 jaar, versus Little People wat al vanaf 8 maanden geschikt is. De onderdelen zijn kleiner, zachter en buigzamer. Natuurlijk zijn er uitzonderingen. Er zijn zat kindjes van 1,5 jaar die niks meer in hun mond stoppen en voorzichtig spelen. Maar heb je een klein slopertje die ergens graag aan gaat hangen, half op gaat staan of op een andere manier dingen nog makkelijk sloopt, dan zou ik nog even wachten met dit super leuke speelgoed! Er staat tot 5 jaar op, maar daar is dochterlief met haar 6,5 jaar het niet mee eens 😉 Minstens tot en met 7 jaar mama. Of zou dat te maken hebben met het feit dat die magische speelboom nu op haar verlanglijstje is gekomen voor de decembermaand ?

Wil je meer weten over de magische wereld van de Klorofil kijk dan zeker eens op hun website en eigen facebookpagina!

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.