Thema Sprookjes voorbereiding – een leuk overzicht

Voordat ik aan de slag ging met een nieuw thema zitten er altijd wat uren research in. Zoals op Pinterest leuke knutselwerken vinden, in de bibliotheek op zoek naar boeken en ik ging op zoek naar spelletjes en woordkaarten passende bij het thema sprookjes! Tijd voor een sprookjes voorbereiding!

Thema sprookjes voorbereiding:

Als eerste ging ik op zoek naar leuke Spellen met het thema sprookjes. Wist je dat het 7 juli de dag van het sprookje is?

Assepoester

Van een vraagouder kreeg ik het spel van Assepoester met een glazen muiltje. Dit spel van Jumbo, koop je bij Bol en is echt een aanrader voor het thema! Een goede sprookjes voorbereiding dus.

diy thema sprookjes
sprookjes voorbereiding

Je kunt het vanaf 2,5 jaar goed spelen met 2-4 personen. Verzamel de 5 verschillende kaartjes die je met de hulp van de goede fee mag omdraaien om klaar te zijn voor het bal. Wanneer je de paarden, de koets, de uitnodiging, je jurk, de lakei & de koetsier hebt verzameld, ben jij de echte Assepoester van het bal!

Tijdens mijn speurtochten op Internet kwam ik super leuke dingen tegen, die ik helaas niet allemaal kon kopen, maar wel hier neer wil zetten ter inspiratie:

Lees ook deze blogs voor je sprookjes voorbereiding! :

Sprookjes voorbereiding – Traktatie

Dochterlief was ook nog eens jarig tijdens het leuke thema sprookjes en speciaal daarvoor liet ik een leuk traktatie koffertje ontwerpen bij Geny trakteert. Wederom een goede sprookjes voorbereiding als je er een groot thema van wil maken.

diy thema sprookjes
diy thema sprookjes

Wat ik zocht had Geny nog niet in haar winkel staan en speciaal voor dochterlief ontwierp ze een koffertje met roodkapje, de vertelboom en Bambi.

Sprookjes voorbereiding – Woordkaarten:

Bij elk thema probeer ik altijd woordkaarten te vinden. Goed voor de woordenschat van de kinderen, want ze leren zo echt andere woorden kennen! Op de site van Kleuterportaal kun je heel veel downloads vinden. Zo ook voor het thema sprookjes. Dit werd door zowel de jongens als meisjes enthousiast ontvangen en zorgt zeker voor een goede sprookjes voorbereiding!

diy thema sprookjes

Podium voor onderwijs sprookjes

podium voor onderwijs

Op de site van Podium voor Onderwijs bestelde ik het pakket sprookjes wat in samenwerking met de Efteling gemaakt is.

Het Sprookjeslespakket bevat meer dan 50 fantasierijke activiteiten die de creativiteit en nieuwsgierigheid van kinderen stimuleren. Alle activiteiten staan in het teken van de bewoners van het sprookjesbos. Je kunt ook een theaterscript en werkbladen downloaden.

De Sprookjes koffer bevat verder nog feestelijke extraatjes zoals een kleurrijke poster, liedjes-cd, verhalen-cd en stickers. (helaas is de koffer op dit moment niet meer beschikbaar, er is wel een reservelijst.)

podium voor onderwijs
podium voor onderwijs

Tafelkleed

Ik probeer vaak het tafelkleed aan te passen aan het thema. De kinderen vinden dit geweldig! Bij tafelzeilonline heb je de meeste keus wat dat betreft! Dus voor het sprookjes voorbereiding deed ik natuurlijk ook.

Ps. wist je dat je hier ook een knutselpakket kunt kopen van 5 kg om mee te knutselen?!?!

Of maak eens een mooie tafeltent in het thema!

Lees ook deze blogs:

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.