Houten regenboogblokken en spiegelblokken voor een uniek spel

Als kleuterleerkracht probeer je de kinderen veel te stimuleren tot spelend ontdekken. Zo heeft blogger Kelly, ook kleuterleerkracht, al veel houten speelgoed mogen reviewen. Maar ook ik ben een fan van houten speelgoed. Sinds ik op een Montessori school werk, zie ik echt de kracht van Maria Montessori haar materialen. ” Help mij het zelf te doen.” Is voor mij een krachtige betekenis voor kinderen. Zelfdredzaamheid, zelf ontdekken, zelfvertrouwen en eigen verantwoordlijkheid. Veel van Maria Montessori haar zelf ontwikkelde speelgoed is van hout. En dat is niet zonder reden. Houten speelgoed is duurzaam speelgoed en biedt vele mogelijkheden voor kinderen om te leren. Ik was dan ook super blij toen ik hoorde dat ik houten regenboogblokken, sensorische blokken en spiegelblokken mocht gaan reviewen met de kinderen!

Tickit houten regenboogblokken, spiegelblokken en sensorische blokken. Montessori blokken voor thuis en klas. Regenboog blokken in de zon

Houten regenboog blokken

Bewust-speelgoed is een website met duurzaam houten speelgoed zoals de houten regenboogblokken. Als gastouder had ik dit op mijn wensenlijstje staan voor de decembermaand, maar ik stopte in juli met mijn opvang voor een nieuwe carrière: het zij-instroom traject van de PABO.

Met de houten regenboogblokken kun je verschillende leergebieden aanraken en dit speelgoed is al geschikt voor dreumesen! De kleuren rood, geel, blauw, en groen fonkelen als er licht doorheen valt. Een lust voor het oog! De geheimzinnige lichtinval boeit al in de dreumesleeftijd en oudere kinderen kunnen kleur, licht, perspectief en weerspiegeling verder onderzoeken. Het acrylglas is onbreekbaar en dus erg veilig. De grotere kinderen gaan ook kleuren mengen door blokjes boven elkaar te houden en ontdekken zo zelf op een spelende manier dat rood en blauw samen paars worden, en rood en geel samen oranje. Zouden blauw en geel dezelfde kleur groen opleveren als het groene blokje?

Door de verschillende vormen ontdekken kinderen nog veel meer. Een zijde van een driehoek is net zo groot als een zijde van een rechthoek. Twee vierkanten passen op een rechthoek en twee driehoeken kunnen ook een rechthoek vormen.

Tickit houten regenboogblokken, spiegelblokken en sensorische blokken. Montessori blokken voor thuis en klas. Regenboog blokken in de zon

Toen ik met een net 4 jarige de houten regenboogblokken ging bekijken werd ik door een 6 jarige verbeterd. “Nee juf Ellen, dit is geen rechthoek, maar een vierzijdig prisma of een parallellepipedum. En het vierkant is een kubus.” Haha ja ik moet nog veel leren in het Montesorri onderwijs want hier leren ze dus al op 4 jarige leeftijd de juiste benamingen voor de meetkundige figuren. En dat ben ik niet gewend 😉 Ja ook wij volwassenen maken foutjes en leren daar weer van.

Sensorische blokken

Tickit houten regenboogblokken, spiegelblokken en sensorische blokken. Montessori blokken voor thuis en klas. Regenboog blokken in de zon

De sensorische blokken, 16 stuks met acrylglas in een frame van rubberhout, vormen een goede aanvulling bij de houten regenboogblokken. De kleuren komen van vloeistof, vensterglas of korrels binnenin. Hoe beweegt het een en het ander? Welk effect geeft het licht dat door de vensters schijnt? Hoe stapel je de verschillende vormen? Het materiaal spreekt tot de verbeelding van jonge kinderen en laat ze als onderzoekers op zoek gaan naar antwoorden. Ze genieten van het schouwspel dat ze zelf creëren. Niet alleen de ogen ontdekken, maar ook de oren met de verschillende geluiden die in de sensorische blokken zitten.

Kinderen houden van ontdekken, daar is eigenlijk geen leeftijd aan gekoppeld. En dat bewijzen de kinderen uit mijn kleuterklas maar weer. Op de website van bewust-speelgoed staat dat de blokken voor kinderen vanaf 1,5 tot 4 jaar geschikt zijn. Maar ook voor grotere kinderen als kleuters blijft hun fantasie geprikkeld. Met deze leuke blokken kunnen kinderen dan ook zo creatief zijn. Stapelen, bouwen, erdoor heen kijken, gebruiken als verrekijker en elkaar bekijken in verschillende kleuren.

Spiegelblokken

Tickit houten regenboogblokken, spiegelblokken en sensorische blokken. Montessori blokken voor thuis en klas. Regenboog blokken in de zon

Als laatste kregen we ook nog de spiegelblokken om uit te proberen. Ook deze passen perfect bij de houten regenboogblokken en de sensorische blokken. In deze set zitten acht grote spiegelblokken met veilig spiegelglas van acryl in een houten frame. De verschillende geometrische vormen dragen bij aan de ontwikkeling van ruimtelijk inzicht en het leren herkennen van de meest voorkomende vormen.

De kinderen creëren hun eigen spiegelpaleis bijvoorbeeld of spelen met het lichtinval van de regenboogblokken om dat weer verder te laten projecteren.

Spelen in het raamkozijn met de houten regenboogblokken

Tijdens het testen van de houten regenboogblokken en de andere twee sets kwamen wij er achter dat je de kinderen het meeste plezier geeft als ze mogen bouwen in het raamkozijn waar lekker de zon opstaat. Zo genieten de kinderen ook nog van een beetje vitamine D, en ontstaan er prachtige kleurenprojecties op de ramen en vloer. Daar moet de zon dan wel haar best voor doen.

Ik geloof sterk in het regelmatig wisselen van speelgoed zodat kinderen niet teveel keuzestress krijgen als al hun speelgoed er staat. Dit speelgoed is dan ook het meest geschikt in de zonnige maanden!

Lees ook deze blogs

Footer2
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

53 reacties

 1. Mijn kleindochter is binnenkort jarig en dit zou een prachtig cadeautje voor haar zijn.
  Ik heb om privéredenen geen Social Media meer, maar volg wel bloglovin.
  Hoop mee te mogen loten.

 2. Dit is zo te gek speelgoed! Goed voor de ontwikkeling, heerlijk om te ontdekken en te bouwen. Ik doe heel graag mee!

 3. Wat een geweldig ontwikkelings speelgoed! Onvoorstelbaar hoeveel mijn kinderen hier hun eigen fantasie en creativiteit in kwijt zouden kunnen! Ben erg benieuwd en doe graag mee

 4. Super leuk! Ik zou deze blokken heel graag winnen voor bij ons op het kinderdagverblijf! Fingers crossed !

 5. Wat leuk, ik wist niet dat je op een Montessori school les geeft. Mijn kinderen zitten ook op een Montessori school.
  Een vriendin van mij is bijna klaar met haar pabo, dit is zij ook later pas gaan doen. Het les geven aan kinderen als bioloog , bleek ze wel heel leuk te vinden. Haar voorkeur ligt bij Montessori. Dit zou een prachtkado zijn voor haar en haar jongste kinderen.

 6. Super leuk speelgoed is dit! Ik waag graag een kans voor mijn zoontje Dylàn. Hij houdt super veel van zijn houten treinbaan, maar heeft nog geen blokken. Dezen zouden echt super leuk zijn om huizen en tunnels mee te bouwen!

 7. Zo mooi hoe.het licht erdoor valt! Deze regenboog blokken wilde ik jaren geleden al voor mijn oudste dochter. Dit jaar heb ik ze bekeken voor mijn jongste. Maar hoe leuk zou het zijn als ze er samen (7 jaar en 1 jaar) mee zouden kunnen spelen?!

 8. Wat leuk zeg! Ik heb veel plastic speelgoed al weggedaan om plaats te maken voor houten speelgoed. Aangezien dit wat prijziger is gaat dar iets langzamer. Zeker met baby 3 op komst zullen we de komende jaren nog tussen het speelgoed zitten. Stiekem zou ik hier zelf wel mee willen spelen haha.

 9. Wat een schitterend en uitdagend speelgoed! Nog méér als de zon er doorheen schijnt 😉 Ik doe mee voor mijn kleinkindjes, die zullen er jarenlang plezier van hebben ! Mooi en duurzaam, daar hou (T) ik van! !

 10. Wat ontzettend gaaf! Wij houden van mooi en duurzaam speelgoed. Deze blokken zullen zeker in de smaak vallen bij mijn kinderen. Beide gek op bouwen en ontdekken.

 11. Super leuk speelgoed! Al zoveel verhalen over gehoord en al menige keer overwogen om te kopen voor de speelmand thuis van m’n neefje en andere kleine vriendjes en vriendinnetjes. Twijfel nu ook weer heeel erg!

 12. Mijn dochter ga ik hiermee zeker verrassen. Heerlijk bouwen en ontdekken welke mogelijkheden er allemaal zijn.

 13. Wat een gave blokken zijn dit! En heel erg mooi zo bij een raam waar het zonlicht er doorheen schijnt. Ik hou van houten, duurzaam en sensorisch speelgoed. De jongste houdt erg van bouwen en zal hier zeker weten veel plezier aan beleven. Dus JA, ik doe mee! 😉😃

 14. Mijn kleine neefje kan zich spelend ontzetten goed vermaken, dat zal met deze mooi gekleurde blokjes uiteraard ook goed lukken.

 15. Och prachtig, ik word er zelf nog blij van 🙂 Maar mijn twee kleine bouwers helemaal. Wachten tot papa thuis komt voor het raam en dan ondertussen een prachtig bouwwerk maken, hoe leuk is dat!

  • Vind deze blokken zo mooi en zou zowel inspirerend als rustgevend werken op onze grote peuter. Uren zou ze zoet zijn met de vele speel mogelijkheden van deze regenboog blokken

 16. Super mooie regenboogblokken! Mijn kleindochter houdt van bouwen en ze zal eindeloos met deze duurzame blokken spelen!

 17. Ziet er zo een leuk speelgoed uit!
  Wij doen mee met de winactie omdat we voor thuisonderwijs hebben gekozen en dus van dit soort duurzaam speelgoed heel goed kunnen gebruiken om ons “lesmateriaal” mee aan te vullen.
  Wij zijn sowieso enorm fan van bewuste keuzes maken ivm speelgoed voor de kinderen dus ik ga jullie beide met veel plezier volgen! 🤎
  ( ik volg ook even op pinterest en Facebook)

 18. Ik doe erg graag mee voor de kinderen, ziet er erg mooi en leuk uit 😊😊 Groetjes Anneliese de Waal

 19. Heel mooi duurzaam houten speelgoed waar onze kleine man van 3 jaar nog lang plezier van kan hebben. Ik loot graag mee!

  • Oh wat zijn dit prachtige blokken zeg. Ik zou hier zelf ook uren zoet mee zijn. Maar ik zou ze erg graag willen winnen voor onze jongste 2 zoons. Ik zie ze heel veel hiermee spelen. Lekker buiten in het zand, of binnen op de vloer of aan tafel.

 20. Die zijn leuk zeg. We hebben gisteren onze eethoek veranderd, waardoor er nu een speelplek is bij de ramen voor, lekker in de middagzon. Bij oma spelen de kids het liefst met de blokkenkar, dus ik weet zeker dat ze deze blokken voor bij ons thuis ook heel leuk zullen vinden.

 21. Ik zou deze mooie set houten regenboogblokken graag willen winnen voor mijn nichtjes! Wat een prachtige set is dit. Mijn eigen dochters kunnen hun dan helpen met spelen.

 22. Prachtige set!
  Doe graag mee onze dochter die dol is op alles wat met regenbogen te maken heeft. Dus deze blokken met de kleuren van de regenboog zullen zeker in de smaak vallen.

 23. We hebben deze in de crèche waar ik werk en de kindjes daar vinden ze heel leuk. Als ik deze zou winnen zouden mijn kindjes ook hun eigen blokken hebben. En als ze er te groot voor zijn dan kan ik het aantal blokken in de crèche uitbreiden zodat ze er met z’n allen mee kunnen spelen! 😁

 24. Wat een fijne actie! Lijkt me ook heel erg fascinerend voor ons zoontje met autisme. Heel benieuwd wat hij hiervan zou vinden

 25. Graag doe ik mee voor mijn kleinkinderen, zo hebben ze weer leuk en veelzijdig speelgoed bij hun oma!

 26. Te gek, deze vrolijke en mooie blokken! Deze set prikkelt absoluut de zintuigen en de fantasie van kinderen, zodat er een mooi leer- en ontdekspel ontstaat, waar de kinderen zich uren mee kunnen vermaken! Het is alleen al mooi om naar te kijken; zeker als ze voor het raam staan! 😍

  • Als gastouder doe ik heel graag mee. Heb door de jaren heen al veel houten speelgoed verzameld. Voor het keukentje, voor de speeltafel en sensorybak. Deze regenboogblokjes staan hoog op mijn wensenlijst.
   Mooi om te zien, maar nog mooier om ermee te spelen.

 27. Oh echt SUPER leuk! Dit zou echt ideaal zijn voor mijn zoontje. Die houdt van kleuren en van bouwen. Bijna 2 alweer en hoop zijn verjaardag dit keer wat meer te kunnen vieren. Zou een super fijn cadeau zijn, ook als extraatje omdat we even als gezin een tijdje in quarantaine moesten en hij weinig kon doen als buiten kind…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.