Skip to Content

Too good to go hoe werkt het – voedselverspilling!

Heb jij al weleens gehoord van de app Too Good To Go? Ik gebruik deze nu al een tijdje en ben echt fan! Ik houd van koopjes en shoppen met korting. Daarnaast vind ik het erg zonde als bedrijven voedsel weggooien, wat nog prima eetbaar is. Deze 2 ideeën zijn gecombineerd in 1 app! Too good to go hoe werkt het?

Too Good To Go logo
Too good to go

Too good to go hoe werkt het?

De oprichters van Too Good To Go dromen van een wereld zonder verspilling.
Daarom bieden ze een ‘Magic Box’ aan. Dit is een pakket met eten dat winkels en restaurants aan het einde van de dag weg zouden gooien. Een bakker bakt elke dag vers brood, maar houdt altijd brood over. In de supermarkt zijn ook elke dag artikelen die tegen de houdbaarheidsdatum aan zitten, maar nog prima eetbaar zijn.

Deze dingen krijg jij in een pakket. Je weet dus van tevoren nooit wat er in je pakket zit, dat is altijd een spannende verrassing. Maar je betaalt altijd ongeveer maar 1/3 van de normale waarde van het voedsel, dus het is altijd een mooie deal!
Hoe meer mensen meedoen met dit initiatief, hoe minder voedsel er verspilt zal worden. En zo maken we samen de wereld steeds een beetje mooier!

Too Good To Go tasje
Too good to go

Een handige app

De app van Too Good To Go werkt heel erg handig. De app ziet je locatie, en geeft dan de dichtstbijzijnde winkels aan die zich hebben aangesloten bij het initiatief. Hoe verder je naar beneden scrollt in de lijst, hoe groter de afstand tot de locatie waar je op dit moment bent.
Ook kun je via een kaart de locaties bekijken.
Met een hartje kun je ook je favoriete winkels markeren, zo heb je hier handig een lijstje van, en zie je in één oogopslag wat nog beschikbaar is.  

Wat koop ik via Too Good To Go?

Ik maak zelf al ruim een jaar gebruik van deze app.  Ik heb in die tijd al bij verschillende winkels in de omgeving een pakket gekocht, om ook uit te proberen wat er in zo’n pakket zit. Zo kom je gaandeweg achter je favorieten.

Ik kies er wel bewust voor om alleen aanbieders in de directe omgeving te kiezen, als ik er lang voor in de auto moet zitten, heeft het niet echt meer iets te maken met besparing (en zuinig omgaan met het milieu). Wel combineer ik het soms, als ik weet dat ik de volgende dag naar de binnenstad ga, kijk ik ’s avonds even of er in de stad wat open staat van pakketten, dan hoef ik niet speciaal erop uit om zo’n pakket op te halen.
Ik heb inmiddels al pakketten geprobeerd van verschillende supermarkten, bakkerijen en bijvoorbeeld ook La Place of de Monkey Coffee.
De favoriete pakketten van ons gezin zijn die van de bakker (zo leggen we meteen de hele vriezer vol brood en kunnen we weer een tijd vooruit) én van de plaatselijke oliebollenkraam!

oliebollen en gebak

Too good to go locaties

Het is heel leuk om te zien dat Too Good To Go nog steeds groeiende is. Steeds meer winkeliers sluiten zich aan bij dit mooie initiatief. Bijna elke week komen er weer nieuwe winkeliers bij, dus de keuze in aanbieders wordt steeds groter.
Ook komen er soms speciale seizoensgebonden pakketten langs, zoals een feestdagenpakket of Paaspakket.  
Op dit moment zijn er al meer dan 3700 winkels die meedoen en dat aantal wordt steeds maar groter!

Too Good To Go
Too good to go

Dé ultieme tip om een pakket te bemachtigen….

Nu las ik op de site van Too Good To Go dat er inmiddels 1,6 miljoen mensen de app op hun telefoon hebben staan. Sommige pakketten zijn dus inmiddels best lastig te bemachtigen, want bij sommige aanbieders heb je geweldige deals en die zijn om die reden heel populair!
Ik hoor van sommige mensen dat er nooit pakketten beschikbaar zijn als ze op de app kijken. Hoe kun je dan toch een Magic Box te pakken krijgen?

Daarvoor moet je kijken naar de ophaaltijd van de pakketten. Als je bij die aanbieder elke dag het pakket kunt ophalen tussen 17.00 uur en 18.00 uur, dan komt het pakket voor de volgende dag ongeveer tussen 18.00 uur en 18.15 uur online!
Ververs in die periode een aantal keer de app, en je zult zien dat er op een bepaald moment pakketten beschikbaar komen. En dan is het ook een beetje een kwestie van geluk hebben… Succes!

Too good to go hoe werkt het

Ik ben heel benieuwd of jullie deze app al kenden. En wat voor soort voedselpakket zouden jullie graag willen kopen?

Lees ook deze blogs

Internationale dag tegen voedselverspilling
Voedselverspilling tegengaan
Duurzamer leven

Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.