Skip to Content

Clementoni Mechanics Junior bewegende dinosauriërs – een doe het zelf pakket

Een tijd geleden heb ik voor het eerst kennis mogen maken met Mechanics Junior. Dit keer mochten wij thuis de Clementoni Mechanics Junior bewegende dinosauriërs uittesten. En dat is natuurlijk supertof, omdat de vorige set hier heel enthousiast werd ontvangen. Dus nu aan de slag met dino’s!

Clementoni Mechanics Junior bewegende

Clementoni Mechanics Junior bewegende dinosauriërs: een toffe set!

Wat was mijn dochter van 7 jaar vorige keer enthousiast over deze set van Clementoni! Als ze er een cijfer aan zou mogen geven, zou het volgens haar toch zeker wel een 9,5 zijn! Dus daarom waren wij ook heel blij met deze dino-variant.
Voor iedereen die de Mechanics Junior nog niet kent: dit is een set van het merk Clementoni, waarmee je met de bijgeleverde onderdelen vijf verschillende modellen kunt maken die bewegen en lopen. Het heeft een beetje wat weg van K’nex of technisch Lego, maar dan qua kleur en uitstaling wat frisser. De motor die erin zit, is het cruciale onderdeel van dit pakket. Hoe cool is het dat je dingen kunt bouwen, die ook echt kunnen bewegen?

Dino’s zijn altijd goed!

Er zijn meerdere sets in deze serie, maar met de Clementoni Mechanics Junior bewegende dinosauriërs zit je altijd goed! Vooral veel jongens zijn helemaal weg van dino’s. Er zijn ook heel veel leuke dino producten op de markt, dus als je daarvan houdt, kun je je hart ophalen! Maar deze set is echt wel iets unieks, want je maakt gewoon je eigen bewegende dino. En ben je hem beu, dan kun je daarna gewoon een andere soort dino maken!

Wat zit er in de doos?

Als je technische dingen een beetje spannend of lastig vindt, dan is het misschien even spannend als je de doos open maakt. Wel 130 kleine onderdeeltjes… gaat dat wel goed komen?
Maar als je heel goed kijkt, is het vooral de motor, die bepalend is. Verder zijn het allemaal plastic vormpjes, zoals plaatjes, balkjes en spijkers. Én er zitten 2 handleidingen bij met stap voor stap uitleg hoe je de dino’s van de Clementoni Mechanics Junior bewegende dinosauriërs precies moet maken. En als je al die onderdeeltjes spannend vindt, spiek dan zeker even in het boekje, want de omschrijvingen zijn heel duidelijk! Je kunt de binnenkant van de doos ook nog gebruiken om daar leuke landschappen van te maken die passen bij je dino’s.
Je kunt met deze set 5 verschillende modellen maken: Trix de Triceratops, Rex de T-Rex, Terry de Pterodactylus, Stan de Stegosaurus en Bron de Brontosaurus. En ze zijn allemaal even leuk!

Clementoni Mechanics Junior bewegende

Het in elkaar zetten van de Clementoni Mechanics Junior bewegende dinosauriërs

Deze set heeft een adviesleeftijd vanaf 6 jaar. Ik denk dat dit redelijk kloppend is. Is je kind nog niet zo goed in het lezen van de technische tekeningen, dan zou ik zeker als ouder even een handje meehelpen. Maar ook voor oudere kinderen is het nog heel leuk en uitdagend, zelfs ik al volwassene vind dit stiekem nog heel leuk om in elkaar te zetten!
De handleidingen zijn echt heel duidelijk. Het enige waar je echt goed op moet letten is hoe je de onderdelen aan de motor vast maakt. Als je het wiel ook maar net in een andere stand hebt, zal je dino uiteindelijk scheef zijn, omvallen of niet goed kunnen lopen. Hoe nauwkeurig we het ook hadden gedaan, dat was bij ons bij de T-Rex de eerste keer het geval. Tijdens het bevestigen was het wieltje net gedraaid, waardoor de dino een beetje krom liep en omviel. Maar uiteindelijk is het gelukt!

Wij zijn heel enthousiast over deze Clementoni Mechanics Junior bewegende dinosauriërs. Wat een toffe manier voor kinderen om met wetenschap en techniek kennis te maken. Lekker op een speelse manier aan de slag met 21 eeuwse vaardigheden. Met dan ook nog eens een hele toffe dino als resultaat!

Ben jij ook zo enthousiast geworden over deze Mechanics Junior bewegende dinosauriërs set? Meer informatie kun je hier vinden. Lees hier over Coko de programmeerbare krokodil robot

Clementoni Mechanics Junior bewegende dinosauriërs

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.