The Forever Purge, een vijfde deel van de films

Yes! 2021 geeft ons de vijfde film van The Purge franchise: The Forever Purge. Inmiddels een heuse purgeverse met 5 films, een tv-serie, cultstatus en een eigen tijdlijn en geschiedenis. Heb je geen idee waar ik het over heb? Ik zal het kort uitleggen. Wat als werkeloosheid, criminaliteit en armoede tot onder de 1% kan komen van de wereldbevolking? Het enige wat daarvoor nodig is, is een zuiveringsnacht. Twaalf uur lang is alles toegestaan.. maar dan ook alles! De bevolking wordt juist aangemoedigd om deel te nemen aan deze “trotse” nieuwe Amerikaanse traditie.

The forever purge

Purgeverse

Laat mij je eerst kort terugnemen naar wat er is gebeurd voor we The Forever Purge induiken. In 2014 komtde derde partij in Amerika aan de meerderheid van de stemmen. En komt dus aan de macht. De NFFA, the New Founding Fathers of America. Het gaat heel slecht met het land en er is crisis en armoede. Een psycholoog heeft een theorie dat als mensen een bepaalde ruimte krijgen om het beest in hen los te laten, dat dit van positieve invloed kan zijn op het land en de economie.

De NFFA pikt haar project op, een zuiveringsnacht. Op een enkele gek na staan mensen eigenlijk helemaal niet te wachten op geweld en ellende zonder balans. De NFFA staat er wel op te wachten, want het blijkt een erg mooie manier om van de arme bevolking af te komen, wat weer erg veel geld scheelt. Tegelijk is het een mooi spelletje wat om macht en rijkdom draait. De zuiveringsnacht wordt landelijk ingevoerd. The Forever Purge neemt ons mee naar 2048.

The Forever Purge

Eén nacht is niet genoeg. De leden van een ondergrondse beweging zijn niet langer tevreden met één nacht per jaar waarin alle misdaden zijn toegestaan. Ze plegen een coup en zorgen voor oneindige chaos en slachtpartijen. Niemand is meer veilig. Op de ochtend na The Purge valt een gemaskerde bende moordenaars de familie Tucker en hun werknemers aan. Ze worden gedwongen om samen te werken en terug te vechten terwijl het land in chaos verkeert en de Verenigde Staten om hen heen uit elkaar beginnen te vallen.

Kleine voorgeschiedenis

Elke film geeft ons meer informatie over deze bizarre dystopie, die angstaanjagend dichtbij en reëel voelt. Zo beginnen we met de eerste film in huis bij rijke blanke mensen. Mensen die niet meedoen maar wel de zuiveringsnacht geaccepteerd hebben. In deel twee gaan we de straten op en zien we al meer dat mensen echt leven met het gegeven van The Purge en plannen tot aan die datum. Ook ervaren we nu deze nacht vanuit de minderheid van de bevolking en zien we een verzet ontstaan en groeien.

De derde film neemt ons mee de politiek en overheid in. Regels veranderen, voor- en tegenstanders gaan keihard tegen elkaar. De vierde film neemt ons mee naar de eerste zuiveringsnacht, het experiment. En The Forever Purge maakt een flinke sprong in de tijd. We gaan naar 2048. De president die daarvoor 8 jaar aan het hoofd van Amerika stond heeft purge nacht afgeschaft. Maar ze is weg, het land scheurt doormidden en zuiveringsnacht komt weer terug.

Kookpot

Interessant aan The Forever Purge vind ik het actuele gegeven van vluchtelingen en buitenlanders. Tussen Amerika en Mexico is altijd onrust. Er zou niet voor niets een muur tussen het land komen… Die muur is er in deze film en we maken een vlucht mee van Adela en Juan die vluchten uit Mexico naar Amerika. Ze zijn blij daar te zijn, werken hard en passen zich aan.

Aan de andere kant maken we rijke blanke Texanen mee. Trotse Amerikanen, die niet achter The Purge staan maar wel achter hun land! Troste cowboys zijn, maar wat maakt een goede cowboy? Iemand die echt paarden weet te temmen of ben je dat automatisch al blanke Amerikaan al? The Forever Purge is voor mij een bloedstollende film met een interessante politieke laag over oorsprong, afkomst en trotsheid. Er zijn ook helaas veel “trotse” Amerikanen die maar wat blij zijn dat de zuiveringsnacht terug is… en één nacht is niet voldoende!

The forever purge

The Purge Forever and always

De sirenes klinken, de film verloopt redelijk kalm. En dan BAM! De grote twist, wat als mensen niet stoppen bij de sirenes? Want waarom stoppen ze elke keer weer? Te lang hebben ze hun woede opgekropt en uitgekeken naar weer een zuiveringsnacht. De purge stopt niet bij het alarm en het gaat helemaal mis met Amerika.

The Forever Purge is voor mij een fijne toevoeging aan alle films en tv-serie in deze wereld. Het is spannend, bevat weer gruwelijk ontworpen maskers. Het einde is interessant gevonden en man, wat voelt het toch reëel aan. Het nare is ook dat de tegenstanders van het geweld niks anders kunnen dan verdedigen en antwoorden met jawel… geweld! Ik kijk erg uit naar meer, en weet zeker dat dat gaat komen. Want deze wereld heeft nog veel te vertellen en delen met ons. The Europian Purge bijvoorbeeld.

Lees mijn uitgebreide review over alle films, tv-serie en meer!

Kleine kanttekening is wel voor de vertaler van deze film.. Indianen is niet meer een geaccepteerde term en zelfs in het Engels werd Native American gebruikt. Dus de vertaler zelf had dit woord helemaal niet hoeven te gebruiken.

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

13 reacties

  1. Ik ben heel benieuwd naar deze film en loot graag mee voor mezelf.

    Ik volg je via Twitter (@Glambertgirl77, bericht geliked en geretweet) en Instagram (Truusje26, bericht geliked).

  2. Ik doe erg graag mee voor mijn jongen Luc 😊😊, heel erg leuk 😀😀 Groetjes Anneliese de Waal

  3. Ik doe graag mee voor deze spannende film! Om lekker op de bank, tegen mijn man aangekropen, te kijken als het buiten nat en koud is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.