Mama me time in de vakantie

Geen idee hoe het bij jullie gaat, maar de vakantie staat eigenlijk in het teken van de kinderen. Oh en het huishouden. Want dat gaat natuurlijk ook gewoon door. Om even terug te komen op de kinderen. Zij bepalen dus voor een groot deel wat we doen. Niet of we uitstapjes maken, dat is dit jaar wat minder, maar wel een rondje buiten naar de speeltuin bijvoorbeeld. Of een plons in het zwembad in de tuin. Tijd voor mama me time!

Waar is mijn tijd gebleven?

motivatie kaarten tijd voor mama

Ja, ik weet het. Als ze straks 18 zijn denk ik met weemoed terug aan deze tijd. Maakt het voor nu soms niet minder zwaar. Want waar is mijn tijd gebleven? De kinderen gaan wat later naar bed, soms zelfs een logeerpartijtje bij mama. Mama me time is dan ver te zoeken. Als ik dan zie dat sommige graag in bad gaan wil ik dat ook wel eens. Maar ja een bad is niet iets wat wij in huis hebben. Dus hoe ga ik dat dan invullen? Ik heb een aantal tips.

mama me time

5 tips voor jou voor mama me time:

  1. Sta een uurtje (of langer/korter wat jij wilt en nodig hebt) eerder op dan je kinderen. Zo heb je even de tijd om rustig wakker te worden en kun je wat voor jezelf doen. Mama me time! .
  2. Plan een logeerafspraak dat alle kinderen tegelijk weg zijn. Hoe meer kinderen hoe lastiger heb ik begrepen en dat snap ik wel. Toch is het ook heel fijn voor jezelf (en je partner!) wanneer de kinderen even 2 dagen worden opgevangen.
  3. Motivatiekaarten van tijd voor mama. Daarin staan quotes (29 van Mary-Lou en 1 van jezelf) om je te helpen aanpakken of juist een stap terug te doen. Pak er in de ochtend 1 voor die dag en gaan met die banaan (of juist niet natuurlijk).Op naar de beste versie van jou!
  4. Zet de kinderen even achter een scherm en pak wat tijd voor jezelf. Neem een kop thee, de Bijbel of een ander goed boek en plan stilte tijd voor jezelf.
  5. Blijf bewegen. Willen de kinderen fietsen? Loop dan zelf mee. Heb je direct je beweging gehad. Speeltuin? Maak een rondje door de wijk en ga in verschillende speeltuinen spelen. Zo hebben de kinderen plezier en jij je beweging. Een win-win situatie dus al is het niet helemaal mama me time natuurlijk.
mama me time

Gaat het dan altijd goed?

Ah nee echt niet. Ik ben ook maar een mens en soms lig ik ook tot 10 uur in mijn bed. De kinderen waren zo lief aan het spelen dat ik me niet durfde te verroeren, dat was een vreemde ervaring van mama me time. Ik was veel te bang dat het dan weer over zou zijn. Daarbij, soms is niks doen ook juist even wat je nodig hebt. Luister naar jezelf, je lichaam en je gezin. Dan kom ook jij er wel. En anders, de vakantie duurt maar 6 weken voor de basisschool. Me-time kan ook daarna weer toch. Heb je zelf ook even vakantie van de mama me time, als dat goed voelt voor jou.

Delen is enorm lief

Minke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.