Skip to Content

500 Curry’s, maak je makkelijk zelf

Ik hou van India. Het land, de geschiedenis, de kleuren, smaken en cultuur. Ik heb ooit 3 maanden alleen mogen backpacken door het land en het is mijn meest heftige reis geweest met grote contrasten. Ultieme geluksmomenten tegenover intense angst momenten. Deze blog is niet om daarover te vertellen maar wel om een kookboek te reviewen waarin maar liefst 500 curry’s staan! Ik maak regelmatig curry maar verval toch in gewoontes. Dit boek zorgt hopelijk voor wat inspiratie!

500 curry's

Het boek 500 curry’s

500 curry’s; creatieve en eigentijdse recepten voor zowel traditionele als moderne curry gerechten. Dit kookboek staat boordevol gerechten en ideeën voor elke gelegenheid. Je vind de bekende klassiekers erin zoals: samosa’s, balti’s en Thaise curry’s. Maar ook recepten zoals gebakken gepaneerde vis in Punjabi-stijl, kulfi met kardemom en een gezonde versie van de traditionele kip korma. Ook is er voor vegetariërs en veganisten een speciaal hoofdstuk vol heerlijke passende gerechten.

aloo bangun recept

Naast curry’s vind je ook bijgerechten zoals papadums, lassi en chutney, gebakken okra en pittige bloemkool. De recepten staan stap voor stap omschreven, met een heldere ingrediëntenlijst en een mooie foto. Aan het eind van ieder hoofdstuk vind je nog bladzijdes met variatie tips op de recepten. Achterin is een fijne zoekwoordregister en kan je zoeken op namen en ingrediënten.

500 curry's streetfood

Wat vind ik ervan?

Ik heb al meerdere curry boeken en ben eigenlijk pas sinds kort kookboeken weer aan het ontdekken. Met een redelijk grote eigen kookkennis en het internet, waren mijn boeken een beetje aan het verstoffen. Maar tegenwoordig is dat veranderd en is 500 curry’s een onwijs fijn inspiratie boek geworden! Er doorheen bladeren zorgt voor een rommelende maag en goede kookzin en dat is de bedoeling!

curry maken

500 curry’s is een fijn handzaam formaat met een harde kaft. Dit zorgt ervoor dat ik het rechtop kan zetten terwijl ik kook. Ideaal met vieze handen en even snel het recept checken. Alles is heel helder omschreven en de variatie pagina’s vind ik erg fijn. Als foodblogger doe ik dit ook graag op mijn website met recepten, variatie zorgt voor nog meer opties. Daarbij vind ik dat je als koker nog meer gaat nadenken over smaken en een recept veel meer beleefd als je bewust wordt van opties.

Aan de slag met aubergine

Ik had een aubergine in de koelkast en deze groente vind ik een van de lastigste groenten om iets mee te maken. Ik heb 500 curry’s erbij gepakt en vond dankzij het trefwoorden register bijna meteen een passend recept; aloo (aardappel) bangun (aubergine). Het begint al met mosterdzaad en komijnzaad roosteren en dat is iets wat ik zelf niet snel zou bedenken. Superleuke inspiratie, kan ik mijn mosterdzaad voor meer dan alleen mosterd maken gebruiken. Verder vraagt het recept om aardappelen en laat ik nou net nog een restje ovenschaal met aardappelpartjes hebben. Ik heb deels het recept gevold, deels eigen inbreng en dat zorgde voor een heerlijk, gezond en snelle curry!

Ik heb mijn post its al erbij gepakt en wil veel uit dit boek maken. Het inspireert mij en het heeft voor nu een mooi plekje in de keuken zodat ik het makkelijk erbij kan pakken. In de serie 500 zijn veel meer boeken uitgekomen en eigenlijk ben ik daar nu ook wel benieuwd naar dankzij 500 curry’s!

Specificaties 500 curry’s

Auteur: Hari Ghotra | Uitgever: Veltman uitgevers | 288 pagina’s | mei 2020 | Hardcover | 9789048318445 | Meer informatie vind je hier

Lees ook deze blogs

Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.