Op God kun je rekenen – een Bijbels dagboek voor kinderen

Een dagboek voor volwassenen zijn de meeste wel mee bekend, maar wist je dat er ook veel dagboeken voor kinderen zijn? Op God kun je rekenen is een Bijbels dagboek voor kinderen. Geschreven door Max Lucado. Toch wel een bekendheid binnen de christelijke wereld. Wellicht ken jij hem ook wel van het boek over de Nerflanders* (over sterren en stippen plakken). Wij hebben dit dagboek gebruikt om met onze kinderen uit de Bijbel te lezen. Is het echt leuk voor kinderen?

op God kun je rekenen

Op God kun je rekenen

Op iemand kunnen rekenen, wat er ook gebeurd. Dat is een fijne gedachte. Niet veel mensen hebben dat. Natuurlijk heb je je familie, je ouders en broers/zussen. Daar kun je altijd op rekenen. Maar toch. Naar wie ga je met een geheim dat je eigenlijk niet aan iemand durft te delen? Op God kun je rekenen is een dagboek dat precies daar over gaat. Want op God kun je altijd rekenen. Wat er ook gebeurd en welk geheim je ook bij je draagt.

dagstukje

In dit dagboek vind je 100 dagstukjes, met voor elke dag een Bijbelgedeelte met overdenking én een opdracht, gebed of geheugensteuntje. Bij elk stukje wordt duidelijk dat wat er in je leven ook gebeurt, je kunt op God rekenen. Niet alleen wanneer het goed gaat. Ook wanneer je bezorgd bent, verdrietig of teleurgesteld. God zal je helpen en voor je zorgen. Hij zal je moed geven en altijd bij je zijn. Wanneer je denkt maar 1 paar voetstappen in het zand te zien, is dat niet omdat Hij je alleen gelaten heeft. Dat is omdat Hij je gedragen heeft.

Bijbeltekst

Waar en met wie te gebruiken?

Op de achterkant van Op God kun je rekenen staat dat het geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar. Dat het ook te gebruiken is voor gezinnen. Dat impliceert voor mij dat er nog meer manieren zijn. Ik denk dat het boek ook heel tof is om in een club of catechesatiegroep te gebruiken. Of misschien zelfs wel op een school, als daar uit de Bijbel gelezen wordt. Wij hebben hem zelf in ons gezin gebruikt. Ik vind het zeker voor kinderen vanaf 8 jaar geschikt. Onze jongste is 7 en die vond het ook prima. Ze hebben wel hun voorkeur en op dit moment gaat die nog iets meer uit naar een kinderbijbel. Toch vind ik het belangrijk dat ze ook leren lezen in de ‘gewone’ Bijbel.

gebed

Pluspunten van het gebruik van dit dagboekje

  • Gebruik van de ‘gewone’ Bijbel
  • Uitleg bij de Bijbeltekst
  • Een opdracht, gebed of geheugensteuntje
  • Vanaf groep 6 ook goed zelf te gebruiken door je kind

Wat ik nog wel mis in Op God kun je rekenen is een leeslint. In het begin is dit nog niet zo erg, maar hoe verder je komt hoe langer je bezig bent met de juiste dag te zoeken. Toch een beetje zonde van de tijd, zeker met kinderen die toch niet altijd even veel geduld hebben. Wat de kinderen vooral missen is een illustratie. Maar door die er niet bij te zetten is het dagboek ook goed voor oudere kinderen te gebruiken. Dus de keus snap ik wel, alleen willen mijn kinderen op dit moment toch liever illustraties. En dan het liefst in kleur.

Op God kun je rekenen - achterkant

Specificaties Op God kun je rekenen

Auteur: Max Lucado | Uitgeverij: Jongbloedmedia / Ark Media | Vertaling: Monica van Bezooijen | Eerste uitgave: 2022 | Originele titel: You Can Count on God. 100 Devotions for Kids | 9789033834387  | 208 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol.com

Lees ook deze blogs

footer 8
Delen is enorm lief

Minke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.