Skip to Content

Geschreven voor jou – een christelijk invulboek van 0-18 jaar

Invulboeken, je houdt er van of je vind het verschrikkelijk. Ik vind het wel leuk, maar bijhouden is niet altijd mijn sterkste punt. Maar het nieuwe invulboek geschreven voor jou is zo mooi. Die laat je gewoon liggen voor de sier naast je Bijbel. Daardoor pak je hem er ook snel weer bij om hem in te vullen. Wat ik ook super mooi vind is het expliciet gericht zijn op christelijke ouders. Er komen vragen terug waarin naar het geloof verwezen wordt. De vormgeving, het lettertype, de vragen; ik ben echt enorm enthousiast over dit boek. Zo jammer dat het er niet was toen ik zwanger was.

Geschreven voor jou

Je ziet het bij mamabloggers vaak voorbij komen. Brieven die online komen op een blog voor de kinderen. Speciaal op hun verjaardag. Super tof om dat later terug te laten lezen aan je kinderen. Dat kun je nu zelf ook doen, in het invulboek geschreven voor jou kun je brieven schrijven voor jouw zoon of dochter. Dat begint vanaf 1 jaar. Daarvoor kun je per maand wat informatie invullen, maar niet direct een brief schrijven. Vragen die je elk jaar mag beantwoorden zijn o.a.:

  • We zijn trots op jou
  • Hoe we jou hebben zien groeien
  • Hier willen we God voor bidden en/of danken

Nee, dit is natuurlijk niet het enige. Zo krijg je alleen wel een beeld. Sommige vragen zijn heel goed door niet christelijke ouders te beantwoorden. Maar andere dus juist echt specifiek voor christelijke ouders. Hoewel ik denk dat alle ouders deze vormgeving mooi vinden is het qua vraagstelling wel goed om te beseffen dat dit gericht is op een specifieke doelgroep. Naast de vragen is er dus ruimte voor een brief, ruimte voor foto’s en speciale herinneringen per jaar.

Wat maakt dit boek anders dan andere boeken

Naar mijn idee is geschreven voor jou echt anders dan andere invulboeken. Naast dat hij niet roze of blauw is, gaat het niet alleen over het eerste jaar. Hij loopt tot 18 jaar, een prachtig cadeau om dan te geven. Daarnaast kun je er ook leuke uitspraken in kwijt, een stamboom maken, een brief met Bijbeltekst van opa en oma meegeven, het liefdesverhaal van mama en papa opschrijven, Informatie over de zwangerschap, het kamertje, de geboorte opschrijven en een afdruk maken van handje/voetje. Dat laatste maakt ook dat het super tof is om dit boek te hebben tijdens je zwangerschap of net na de geboorte.

Geschreven voor jou

Dopen of opdragen

In de meeste christelijke gezinnen staat de doop of opdragen van een kindje wel centraal. Het is een super feestelijke dag en gebeurtenis waar je elk jaar weer even op terug kijkt. Wij tenminste wel. Van beide kinderen weet ik nog hoe het ging, met de doopdienst en de doopjurk die we gebruikten voor de kinderen (leuk weetje, onze zoon droeg dezelfde doopjurk als papa en onze dochter droeg dezelfde doopjurk als mama). Het is een bijzondere gebeurtenis die je ook in geschreven voor jou vast kunt leggen.

Geschreven voor jou vragen bij 4 jaar

Wat kun je er nog meer in kwijt

Naast de brief aan je kind, de doop en van alles rondom de zwangerschap is er nog meer ruimte in geschreven voor jou. Je kunt er zo veel leuks in kwijt. Alle mijlpalen bijvoorbeeld. Verschillende plekken voor foto’s, met en zonder ’thema’ zoals jouw kinderkamer of jouw huis. Door de jaren heen, met plek voor pasfoto’s, je kunt er 15 kwijt. De leukste uitspraken met plek voor 10 uitspraken. Een verhaal over de basisschool, toch altijd een kunst om een geschikte school te vinden. Super gaaf om dit uit te breiden met bijvoorbeeld de schoolfoto’s. Zo kun je deze niet kwijt raken en heb je alles gebundeld in dit mooie boek. Het leeslint maakt het helemaal af.

Invulboek met herinneringen van 0-18 jaar

Een mooi, compleet invulboek waarin je bijzondere herinneringen kunt opschrijven. Zodat je dit later als cadeau aan je zoon en/of dochter kunt geven. Een mooi naslagwerk om terug te kijken op een bijzonder periode uit het leven van je kind. Opgroeien, met vallen en opstaan. Groeien in geloof, in kennis en kunnen. Opvoeden, wat niet altijd even makkelijk zal zijn. Maar hopelijk zo veel mogelijk in verbinding met elkaar en met God. Naast bijzonder, omdat het jullie reis is, is geschreven voor jou ook prachtig qua vormgeving. Een bijzonder mooi cadeau om te geven bij een babyshower of als kraamcadeau.

Specificaties geschreven voor jou

Auteur: Anneke Schaddelee | Uitgeverij: Groen/Jongbloed Media | Eerste uitgave: februari 2023 | 9789088973437 | 160 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier bol.com*

footer 8
Minke
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.