Ontspannen momentjes een thee-tijd voor drukbezette mama’s

Als moeder weet je het maar al te goed. Het leven kan behoorlijk hectisch zijn. De kinderen moeten van en naar school worden gebracht. Je bent druk in de weer met het halen en brengen naar de sport. En daarnaast heb je ook nog een drukke parttime of fulltime baan. Het is daarom belangrijker dan ooit dat je regelmatig een ontspannend momentje voor jezelf inplant. En dat hoeft gelukkig ook helemaal niet zo lastig te zijn. Heb je er bijvoorbeeld al eens over nagedacht om wat vaker thee-tijd voor jezelf in te plannen?

Kruidenthee
Photo by Alice Pasqual on Unsplash

Thee-tijd voor een ritueel waarmee je heerlijk tot rust kunt komen

Want rondom thee-tijd kun je ook meteen een erg leuk ritueel creëren. Het kan daardoor zomaar een moment worden waar je naar uitkijkt aan het einde van een drukke dag. Pla er bijvoorbeeld een specifiek tijdstip voor. Je kunt daarbij denken aan ’s ochtends vroeg voordat de kinderen wakker worden, tijdens de middagpauze of ’s avonds na het eten. Op deze manier kun je even pauzeren en genieten van een kopje thee. Door een ritueel te creëren, geef je jezelf de kans om te ontspannen en tot rust te komen, zelfs te midden van een druk schema. En kies je voor losse thee? Dan kun je meteen een breed scala aan smaken uitproberen.

Heb je je al een keer verdiept in alle opties op het gebied van thee?

En kies je ervoor om de juiste soort thee uit te zoeken? Dit kan een groot verschil maken om helemaal tot rust mee te komen. Kies voor kalmerende en rustgevende kruiden zoals kamille, lavendel of munt. Dit soort smaken staan namelijk bekend om hun ontspannende eigenschappen. Of ga voor een verkwikkende groene thee of zwarte thee. Dit soort smaken zorgen weer voor een subtiele energieboost. Experimenteer met verschillende soorten thee om te ontdekken welke het beste bij je past en je het meest ontspannen laat voelen.

thee drinken met wat lekkers

Voeg iets lekkers toe bij het drinken van een kopje thee

Maak je jouw eigen thee-tijd maar al te graag extra speciaal? In dat geval kun je ervoor kiezen om wat lekkers toe te voegen. Je kunt daarbij denken aan koekjes, chocolade of vers fruit. Trakteer jezelf op een kleine traktatie, terwijl je heerlijk van je vers gezette kopje thee aan het nippen bent. Dit kan een mooie beloning zijn voor al je harde werk als moeder en een moment van pure verwennerij op je drukke dag.

Combineer het drinken van thee met het mediteren in de ochtend of avond

Heb je de voordelen ontdekt van het mediteren? Dan kun je dit perfect combineren met het drinken van thee. Het drinken van thee kan namelijk ook erg goed een gelegenheid zijn om te mediteren en je geest tot rust te brengen. Neem een paar minuten de tijd om diep adem te halen, je gedachten los te laten en je te concentreren op het drinken van het kopje. Sluit je ogen en geniet van de rustgevende aroma’s en smaken van je thee. Door de juiste soort thee uit te zoeken, kan dit je zomaar helpen om stress te verminderen en een gevoel te geven.

Deel de thee-tijd met je partner, vrienden of familie

Het inplannen van de nodige thee-tijd kan natuurlijk een moment van zelfzorg zijn. Maar het kan ook erg goed een fijn moment zijn om te delen met anderen. Nodig een vriendin uit voor een kopje thee en een goed gesprek. Of maak er een gezellige activiteit van met je partner, nadat de kinderen op bed liggen. Je hebt daardoor meteen weer even meer tijd en rust om de dag door te nemen en een fijn gesprek met elkaar te hebben.

Thee-tijd lavendelthee
Photo by Sixteen Miles Out on Unsplash

Probeer het inplannen van de thee-tijd flexibel te houden

Het belangrijkste van alles? Wees niet te streng voor jezelf als het gaat om je thee-tijd. Soms loopt dat ene tijdstip of een bepaalde dag niet helemaal volgens plan. Wees daarom altijd erg flexibel en pas je thee-tijd aan je schema aan wanneer dat nodig is. Maar zorg er daarnaast wel altijd voor dat je het niet volledig uit het oog verliest. Een moment van rust en ontspanning kan een krachtig hulpmiddel zijn om je veerkracht te vergroten en je te helpen omgaan met de uitdagingen die je tegen gaat komen in het moederschap.

Start je binnenkort al met een ontspannen momentje door thee te drinken?

In een wereld die constant in beweging is, is het belangrijk om af en toe een stap terug te doen. Want alleen op deze manier kun je veel meer genieten van de kleine momenten van rust en ontspanning. Thee-tijd kan een waardevolle gelegenheid zijn om te vertragen en beter te genieten van het moment. Wacht dus niet langer en shop binnenkort alvast een paar smaken thee. Hierdoor kan de thee-tijd al erg snel beginnen.

Lees ook deze blogs

Footer3
Delen is enorm lief

Gastblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.