RIES Herbal tea, lekkere oolong thee met een kruidenextract

Thee, ik houd ervan! Het is lekker en de warmte is fijn en troostend. Thee past bij een gezonde leefstijl. Geen dag gaat voorbij zonder een paar kopjes thee. Ik houd van allerlei soorten thee en smaken, maar oolongthee kende ik nog niet. De oolongthee van RIES Herbal Tea heeft de eigenschappen van groene en zwarte thee gecombineerd: het vitaliserende van zwarte en het ontgiftende van groene thee.

Over oolongthee van RIES Herbal Tea

Deze thee is afkomstig van RIES eigen theeplantage in Guangxi in China en heeft verschillende voordelen. Zo is RIES oolongthee biologisch en dus zijn er geen bestrijdingsmiddelen of conserveringsmiddelen aan te pas gekomen. Er zijn ook geen geur-, kleur- of smaakstoffen toegevoegd zodat de thee helemaal puur is. Verder is oolongthee theïne-arm en looizuurarm, wat fijner is voor je maag. Oolongthee bevat bovendien tien keer meer antioxidanten dan normale groene thee. Antioxidanten kunnen onder andere helpen tegen huidveroudering. 

Vitaliteit werkt zowel van binnenuit als van buitenaf. Het vraagt van beide kanten om aandacht.  

RIES Herbal Tea

Dat is een heel rijtje aan voordelen, maar is RIES Herbal tea ook lekker? Ik heb bij zwarte thee al snel de associatie van bittere thee, maar deze oolongthee heeft niet die zware afdronk. Het is een zachte en verfrissende thee. De losse thee zit in een mooie bewaarkoker die niet misstaat in je keuken. Aan deze basisthee kun je ook nog een kruidenextract toevoegen. RIES heeft verschillende thee-supplementen ontwikkeld met elk een specifieke werking. Ze zijn op waterbasis.

Herbal Femme-kruidenextract met engelenwortel

Speciaal voor vrouwen heeft RIES Herbal Tea het Femme kruidenextract met engelenwortel ontwikkeld. Dit kruidenextract kan bijdragen aan een betere hormoonbalans, waardoor klachten zoals hormonale acne kunnen afnemen. Andere effecten kunnen zijn: stimulatie van de bloedaanmaak, verbetering van de bloedcirculatie in de geslachtsorganen, een stimulans voor de baarmoeder, bevordering van menstruatie en minder buikkramp. Ook kan dit kruidenextract de kwaliteit van de haarwortel en de nagels verbeteren en zorgen voor sterkere botten.

Daarvoor voeg je dagelijks aan twee kopjes oolongthee drie druppels toe van het supplement met een pipetje. Het Femme kruidenextract ruikt een beetje zoetig, maar ik proef het verder niet bij het drinken van de oolong thee. Ik drink het nu een week en ben benieuwd of ik iets ga merken als ik het langer drink. Mijn huid kan altijd wel een oppepper gebruiken. Net als mijn nagels. Zo kan het Femme-kruidenextract bij iedere vrouw op een eigen manier bijdragen aan beter in je vel zitten. 

De lotusbloem staat symbool voor leven

De oolongthee van RIES Herbal Tea kun je makkelijk zetten met de het thee-ei in de vorm van een lotusbloem. Het valt niet mee vind ik om een fijn thee-ei te vinden, maar deze is echt handig in gebruik. Je kan de droge thee er makkelijk in doen en er komt niet veel thee door de gaatjes heen. Daarna kun je de natte thee ook heel gemakkelijk uit het ei scheppen om weg te gooien. En het thee-ei is ook makkelijk af te wassen. Dit naast dat het er gewoon heel leuk uitziet.

Ook heeft het thee-ei een mooie symboliek. De lotusbloem is een waterplant waarvan de zaden wortel schieten in modderige bodems. De lange stengels groeien tot boven het wateroppervlak waar de bladeren en bloemen het hele jaar door bloeien. Deze groeicyclus staat voor persoonlijke groei. Daarom staat de lotusbloem symbool symbool voor het leven. ’s Avonds sluit de bloem zich en de volgende ochtend gaat hij weer open. Daarom staat de lotusbloem ook symbool voor een nieuw begin. Hoe mooi is dat!

RIES Herbal Tea winactie! 

Oolongthee van RIES is kwaliteitsthee. Het productieproces van oolongthee is tijdrovend en kostbaar. Daardoor is de verkoopprijs hoger dan de prijs van thee in de supermarkt, maar dan heb je wel ‘echte’ kwaliteitsthee. De oolongthee en het kruidenexract met engelenwortel kosten samen €36,90 en zijn hier verkijgbaar.

Lees ook de ervaring van Ellen

Ik wil graag dat mensen kennis kunnen maken met échte thee en de mooie en gezonde effecten die thee kan hebben.

Richard van Nessen, oprichter RIES Herbal Tea

Voor moederdag krijg je bij aankoop van twee RIES Herbal Tea producten een gratis lotusbloem thee-ei bij je bestelling. Chinezen geloven dat de lotusbloem de vrouwelijkheid in alle dingen representeert. Zo is het gelijk een leuk pakketje voor je moeder. Of misschien wil je een andere vrouw verwennen.  

Footer4
Mandy
Delen is enorm lief

Mandy

Hoi, ik ben Mandy Verleijsdonk (1987). Ik woon in Tilburg met mijn chihuahua Josje. Ik heb een bachelordiploma Psychologie & Gezondheid en werk als Medewerker Herstel bij FAMEUS. Daarnaast spreek en blog ik over mijn leven met autisme. Ik leef veganistisch.

28 reacties

 1. Bedankt voor de fijne uitleg over deze thee soort! Ik ben een echte theedrinker! Het liefst ook theesoorten die goed voor me zijn, zonder theïne. Dus een pure thee waar je energieker van word. Daarom spreekt deze Ries Herbal thee me zo aan. Fijn dat het Femme kruidenextract en de Olongthee zo goed te combineren zijn. Werken aan een betere hormoonbalans! Lijkt me heerlijk om samen met mijn dochter Martine van deze thee te gaan genieten tijdens een rustmomentje.

 2. Wat een heerlijke winactie, ik maak graag kans op deze thee set. Ik ben een enorme theemuts en probeer graag nieuwe merken en soorten uit. Dit merk ken ik nog niet en ik ben er heel nieuwsgierig naar.

 3. gewoon lekker en gezond genieten van heilzame thee die zo gezellig te maken is …ja hoor dat wil ik wel.

 4. Wauw ik als echte theeleut ben benieuwd naar deze heerlijke natuurlijk thee!
  Ik ben echt sper benieuwd hoe deze proeft, je zou mij hier mij heeel blij mee maken 🙂

  Ontzettend Veel Liefs Fenny <3

 5. Als echte theeleut, probeer ik graag nieuwe theetjes uit. Ik ben nog onbekend met dit merk, maar na het lezen van jouw review ben ik enorm nieuwsgierig geworden!

 6. Wat een fijne actie; ik ben dol op thee! Dit setje Ries Herbal Thee zorgt voor ware verwenmomentjes ’s avonds op de bank!

 7. Een nieuwe thee proberen is altijd goed. Ik heb last van hormonale schommelingen door de overgang, misschien zijn die druppels wat voor mij?

 8. Wat een fantastisch thee-ei! Alleen daarom zou ik al graag winnen. Komt natuurlijk bij dat ik dol ben op thee en graag nieuwe smaakjes uitprobeer 🙂

 9. Heerlijk, drink alleen maar thee. Dus hier maak je me gelukkig mee !! Ben benieuwd naar de kruiden in het flesje. Volg je op pinterest 🙂 en maak graag kans !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.