RIES herbal tea een thee voor meer balans

Soms kom je producten tegen waar je gelijk benieuwd naar bent. Als grote theeliefhebber heb ik dat met het pakketje van RIES herbal tea. De oprichter van deze thee vroeg zich tijdens een van zijn reizen door China af wat voor thee we in het westen eigenlijk drinken. Wat blijkt: wij drinken vaak thee van afvalblad en dus niet van de goede theebladeren zelf. Het afval bevat weinig energie, heeft een lagere kwaliteit en geen medicinale werking. En dat laatste kan thee juist wel doen. Met RIES herbal tea is een mooi alternatief gemaakt, om beter in balans te komen.

RIES herbal tea

Groene en zwarte thee

RIES herbal tea wordt biologisch geproduceerd in China, op een eigen plantage. Het is de tweede of derde pluk van de thee en daarmee van goede kwaliteit. De thee werkt vitaliserend en ontgiftend, dat maakt mij natuurlijk nieuwsgierig. Omdat de RIES thee theïne-arm is, is het rustiger voor je maag.

Er zijn verschillende RIES herbal tea soorten, ik testen de Oolong thee en de druppels warm & relax. Dit laatste is een kruidenextract met kaneel die onrust en kou tegen gaat.

kruidenextract

Uitproberen

Als eerste probeer ik de druppels uit. Een klein flesje waarbij je drie druppels in een glas thee mengt. Drie druppels vind ik prima: zonder thee proef je in een glas warm water een lichte smaak. Dat mengt zich prima met thee zelf. In de geconcentreerde vorm ruikt het best sterk, maar zo gemixt niet. Er zijn ook varianten om je weerstand of vitaliteit te verhogen of bijvoorbeeld gewicht te verliezen of je huid te verbeteren. Interessant en zowel in de RIES Herbal tea te gebruiken als in warm water!

Vervolgens proef ik ook de RIES Oolong thee. Ik drink graag lichte kruiden thee, dus ik ben benieuwd naar de mix tussen zwarte en groene thee. Een half theelepeltje in een thee-ei is genoeg voor een lekkere kop thee. De thee heeft een goede smaak en blijft licht. Soms heb je dat thee bitter smaakt, bij zwarte thee of als je een theezakje te lang laat zitten. Dat is nu niet het geval, de smaak blijft lekker.

Een praktische tip bij het openen van de buis waar de RIES herbal thee in zit: de thee zit er los in, dus met beleid openen! Ik opende hem helaas als een soort confetti kanon, waarbij er gelukkig niet al teveel thee uitvloog.

RIES herbal tea

RIES herbal tea

Met veel nieuwsgierigheid heb ik de twee soorten van RIES herbal tea uitgeprobeerd. De Oolong thee is erg lekker, ook als je liever geen zwarte thee drinkt zoals ik. De druppels ga ik vaker door de thee mengen en ik ben ook benieuwd naar het kruidenextract waarmee je de weerstand kan verhogen. Dat smaakt naar meer! Daarnaast denk ik dat het ook een mooi cadeautje is voor theeliefhebbers: de verpakking ziet er mooi uit, en het is net weer even wat anders dan gewone thee.

Winactie Ries Herbal Tea

winactie Ries Herbal

Wil jij RIES oolongthee, het Warm & Relax kruidenextract en een bamboe mokje (t.w.v. €50,-) winnen? ( het theezeefje hoort er niet bij ) Doe dan mee met de winactie!

 • Gefeliciteerd Barbara

Let op:
Laat een geldig emailadres achter die je ook echt leest. Reageer je niet binnen 3 dagen dan kies ik een nieuwe winnaar voor het pakketje van RIES Herbal tea!

Lees ook deze blogs

Recensie Ellen Oolongthee

Recensie Mandy  Femme kruidenextract met engelenwortel

RIES herbal tea
Footer4 nieuw

Anouk
Delen is enorm lief

Anouk

Leuk dat je mijn blog hebt gelezen! Ik schrijf met veel plezier mee op Mamascrapelle over reizen en uitjes, films of andere leuke dingen die voorbij komen. Samen met mijn zoon Mels trek ik er graag op uit, en we vinden het altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen. Met vriendinnen en ook alleen ga ik graag op pad. Van musea tot lekker op het terras en van een goede strandwandeling tot naar de bioscoop. Naast mamascrapelle schrijf ik ook mee op stoerleesvoer.nl, want lezen is mijn favoriete hobby. Ik werk verder in de zorg en probeer sportief te zijn en blijven door naar de sportschool te gaan of te gaan hardlopen.

25 reacties

 1. Mijn favoriete thee hangt af van het moment :
  English breakfast om te beginnen
  ceylon als ik iets zachtere thee wil
  oolong als het goed mag smaken

 2. Mijn lievelingssmaak is peer / winterglow! Ik koop altijd een behoorlijke voorraad van deze terugkerende limited edition in! Ik doe graag mee!

 3. Mijn favoriete thee is gember thee.
  Ik deel je mening dat dit setje ook een mooi cadeautje is voor theeliefhebbers, want de verpakking ziet er inderdaad mooi uit, en het is zeker net weer even wat anders dan gewone thee!

 4. Thee is er in zóveel smaken en soorten; ik vind gemberthee met citroengras ’s ochtends wel lekker om mee op te starten, door de dag heen Earl Grey, en als ik het koud heb zoals vandaag, warm ik graag op met rooibos, om de dag te eindigen met een lichte thee zoals jasmijn en soms een kruidentheetje. Maar deze Oolongthee ken ik nog niet, ik zou deze graag proeven, al is het maar vanwege de gezonde eigenschappen!

 5. Ik drink graag muntthee. Dit pakketje met de Oolongthee en het Warm & Relax kruidenextract lijkt me zeker de moeite waard om uit te proberen.

 6. Groene thee, maar deze Oolongthee zou mijn dochter wel lekker vinden , als verrassing voor haar neerzetten

 7. Een thee die meer balans, dat klinkt nog eens goed! Iets dat ik na een lange drukke dag met kinderen en werk erg goed kan gebruiken. In combinatie met het Warm & Relax kruidenextract zie ik mezelf al helemaal ontspannen op de bank zitten! Mijn favoriete thee is groene thee.

 8. Lekker hoor, dit setje zou perfect zijn voor mijn liefste lief. Een echte theeleut. Ik drink zelf ook graag een kop verse gember- of munthee.

 9. Wat een heerlijke winactie, ik doe heel graag mee , mijn lievelings smaak thee is sinaasappel met kaneel steranijs . Als je deze 3 ingrediënten in een pannetje met water laat koken heb je heerlijke thee .

 10. Ik drink graag thee, afhankelijk van de tijd van het jaar heb ik zo mijn favorieten… Nu is dat de kaneel! Dit setje lijkt me fijn om lekker warm van te worden, zeker met het warm en relax extract erbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.