Skip to Content

Vogelvlucht film – een avontuurlijke bioscoopfilm

Wat komen er in de laatste maanden van het jaar toch altijd een hoop toffe films in de bios! Deze decembermaand is de film ‘Vogelvlucht’ in de bioscoop te zien. Een avontuurlijke familiefilm, over het overwinnen van je angsten en je openstellen voor de wereld. En wij mochten bij de première aanwezig zijn!

Vogelvlucht cast Nederlands en welke film leeftijd hoort erbij? De Nederlandse stemmen zijn geweldig van de vogelvlucht film! Ook in Engels

Waarover gaat de film Vogelvlucht?

Het leven van de familie Mallard is een beetje een sleur geworden. Vader Mack houdt zijn gezin graag veilig en vindt het prima om de rest van hun leven in hun vijver in New England rond te blijven spartelen, maar moeder Pam wil weleens wat anders en wil hun kinderen —tienerzoon Dax en eendenkuiken Gwen— graag meer van de wereld laten zien. Nadat een gezin trekvogels in hun vijver neerstrijkt vol spannende verhalen over verre oorden lukt het Pam om Mack over te halen om op een familievakantie te gaan via New York City naar het tropische Jamaica.

Als de Mallards naar het zuiden trekken voor de winter, loopt hun zorgvuldig geplande reis al gauw in de soep. Door de ervaring verbreden ze wel hun horizon, leren ze nieuwe vrienden kennen en bereiken ze meer dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden. En tegelijkertijd leren ze meer over elkaar—en zichzelf—dan ze zich hadden kunnen voorstellen.

Vogelvlucht cast Nederlands en welke film leeftijd hoort erbij? De Nederlandse stemmen zijn geweldig van de vogelvlucht film! Ook in Engels
Migration

Van de makers van ‘The Minions’

Dit najaar neemt Illumination, maker van de succesvolle animatiefilms Minions, Despicable Me, Sing en The Secret Life of Pets, je mee op een wervelende vlucht naar het onbekende voor een originele, grappige, gevederde familievakantie in de sensationele nieuwe komedie VOGELVLUCHT (MIGRATION).

Natuurlijk komen er dit najaar veel bekende titels in de bioscoop, zoals bijvoorbeeld de nieuwe Disneyfilm Wish en het derde deel van Trolls, maar ook Vogelvlucht is dus niet de minste film. Toen ik hoorde dat deze film van de makers van de Minions en Sing was, wist ik eigenlijk al meteen dat mijn kinderen (oké, ikzelf misschien ook wel), deze vast geweldig zouden gaan vinden!

Vogelvlucht cast Nederlands

De film Vogelvlucht verschijnt uiteraard ook in de originele versie in het Engels in de bioscoop (onder de naam ‘migration’). Maar de Nederlandse versie is ontzettend leuk om te bekijken, omdat er zoveel bekende stemacteurs aan mee hebben gewerkt. De vogelvlucht cast Nederlands is bekend!

Denk bijvoorbeeld aan: Rayen Panday (Mick), Kim van Kooten (Pam), Posy Bakkum (Gwen), Linda Wagenmaker (Suffie), Frank Lammers (Oom Jan), Jandino Asporaat (Delroy), Karin Bloemen (Marijke), Imaani Oosterhuis (Kim), Edsilia Rombley (Ellie) en Floris Göbel (Staartwind eend).

En het leuke van een première vind ik altijd dat deze stemacteurs voorafgaand aan de film aan de zaal worden voorgesteld. Zo krijg je echt meer een beeld van de betreffende acteurs en hun karakter. Ook heel leuk is het om even dit korte filmpje te bekijken! Daarvan krijg je toch al meteen zin om een bezoekje te brengen aan deze film?

Vogelvlucht cast Nederlands en welke film leeftijd hoort erbij? De Nederlandse stemmen zijn geweldig van de vogelvlucht film! Ook in Engels
De stemacteurs van de film Vogelvlucht.

Een feestelijke voorpremière

Wij hadden dus het geluk om uitgenodigd te worden voor de feestelijke voorpremière. Daarom zijn wij dit weekend naar Amsterdam gegaan, om als een van de eersten de film te bekijken. En naar zo’n première, dat is altijd wel een hele happening!

Denk aan een rode loper (in dit geval een groene loper), schminken, polaroids die gemaakt worden, koffie, thee en lekkere cakejes en andere hapjes. Maar ook veel van de stemacteurs die aanwezig zijn en die worden voorgesteld aan het publiek. Het is altijd superleuk om bij zoiets aanwezig te zijn. En dan is natuurlijk de grote vraag: is de film ook echt zo leuk als de trailer?

Onze mening over de film Vogelvlucht

Daar kunnen we duidelijk in zijn: JA! De film is echt geweldig! Vanaf het begin zit je er al in. De karakters zijn ontzettend grappig en iedereen heeft wel iemand waarmee hij zich kan identificeren. De overbezorgde vader, het schattige kleine eendje of de gekke ome Jan. Zodra de eenden vertrekken uit hun vertrouwde vijver, is niets meer hetzelfde. Ze beleven veel en vallen van de ene verrassing in de andere. Wij hebben de film in 3D gezien. Dat heeft in deze film echt wel toegevoegde waarde, dus heb je de kans om de film in 3D te bekijken, dan is dat echt wel een aanrader.

Vogelvlucht film leeftijd

Vogelvlucht film heeft een advies leeftijd vanaf 6 jaar, en dat is niet voor niets. Sommige stukjes zijn anders echt wel te eng of spannend. In de zaal zaten ook een paar jongere kinderen, voor wie het echt wel een beetje te spannend was. Ook voor volwassenen is de film super vanwege de soms wat scherpe humor. En de leuke liedjes maken de film helemaal af. Zoek je dus een leuke familiefilm om deze kerstvakantie te gaan bekijken in de bios, dan zit je met Vogelvlucht zeker goed!

bioscoop

Meer info

Wil je deze film ook graag gaan bekijken in de bios?
VOGELVLUCHT draait vanaf 6 december a.s. in voorpremière in 2D, 3D, 4D &Dolby Cinema. Ook in de originele Engelstalige versie.

Kijk hier voor nog meer leuke kinderfilms!

Footer 6 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.