Met een boot varen in Amsterdam met Starboard Boats

Vaderdag 2020 gaat in de boeken als nooit te vergeten. Al eerder deden we een Vaderdag ontbijtje op Scheveningen, en dit jaar wilden we ook iets bijzonders doen. Maar wat dan? Zullen we dan met een bootje gaan varen gezellig werd er geopperd met vrienden. Ongeveer op hetzelfde moment kwam de uitnodiging van Starboard Boats voor een tochtje over het water. Zo kwam het dat we gisteren met een boot gingen varen in de grachten van Amsterdam.

Starboard Boats

genieten aan boord van starboard boats Amsterdam

Bij Starboard Boats kun je een prive boottocht amsterdam huren inclusief schipper, om heerlijk te varen in de grachten van Amsterdam. Met een ervaren schipper die je ook nog wat over de geschiedenis van de stad vertelt, geniet je van bruggen, huizen, gebouwen, kerken en een oude vuurtoren. Je komt ogen en oren te kort want er is zoveel te zien! De elektrische boot vaart, bijna, geruisloos door het water.

Aan boord kunnen maar liefst 40 mensen! Nu tijdens corona is dat maximale aantal teruggeschroefd naar 10 mensen. Wij zaten met 7 personen op de boot, waarvan 3 kinderen en daar had makkelijk nog een gezin bij gekund, maar dat komt dan ook omdat we maar met 4 volwassenen waren. Maar goed ook Starboard Boats moet met de corona maatregelen mee doen.

Lekker eten in een overdekte boot

Toen we aankwamen in Amsterdam was het nog heerlijk weer. De kinderen genoten van het achterdek terwijl de volwassenen zich tegoed deden aan de open bar en de enorme schaal met luxe hapjes. Een absolute aanrader kan ik je vertellen, wij en zelfs de kids hebben er enorm van genoten. Super lief dat Starboard Boats voor de kinderen zelfs nog even appelsap koud hadden gezet!

De boot is overdekt, tot aan de schipper, en dat was maar goed ook. Want de zon verdween op een gegeven moment achter de regenwolken en we moesten zelfs de zijluiken even sluiten.

Er is zelfs een klein toilet aan boord! Helemaal super want ik vraag me altijd af waar mensen op een bootje naar het toilet gaan in deze gekke tijden van corona, 1,5 meter maatschappij en het gesloten zijn van openbare sanitaire voorzieningen.

Amsterdam is net Delft

Toen we aankwamen waren we nog iets te vroegen en liepen nog even wat rond. “Mama zijn we nu in Delft?” vroeg mijn dochter. Ja begrijpelijk oude huizen aan mooie grachten. Amsterdam is net Delft wat dat betreft, alleen dan een tikkeltje uhh.. groter en duurder 😉

Met twee mannen die beiden erg genieten van geschiedenis en oude gebouwen, cultuur enzo dus ,was een dagje op stap met Starboard Boats zo’n gek idee nog niet. En er is echt een heleboel te zien in anderhalf varen in de grachten van Amsterdam.

Van 7 oude bruggetjes die je in een keer ziet, een spook vuurtoren, een huilend huis, een boot + ligplek waar 3 miljoen euro voor is geboden en nog veel meer.

Kinderen genoten

Een van mijn bekendste stelregels is dat kinderen het naar hun zin moeten hebben om volwassenen te laten ontspannen. Een van de redenen waarom ik dol op ben op kindvriendelijke restaurants. Want als ik uit eten ben, wil ik dat mijn kind zich ook goed kan vermaken.

Van te voren had Tante El dan ook een tas met spelletjes, kleurspullen en leesboekjes klaargezet om mee te nemen op ons Starboard Boats avontuur in Amsterdam. Want sja wij volwassenen kunnen het dan wel geweldig vinden om samen te kletsen, te genieten van een lekker drankje en hapje en rond te kijken naar de schots en scheve huizen, woonboten, kades die in de klemmen staan en alle bootjes op het water. Kinderen kunnen andere behoeftes hebben.

prive les van een schipper
vaarles van Schipper Cyrille

Privé schipper aan boord van Starboard Boats

luxe hapjesschaal en open bar starboard boats

Maar die enorme tas had ik helemaal niet mee hoeven nemen! De kinderen werden namelijk prima vermaakt door onze privé schipper Cyrille. Een student met 3 bijbanen met het hart op de goede plek! Wat een lieve man en wat was hij lief voor de kids. De kinderen mochten omstebeurt bij hem aan het roer staan, mochten zich aanmelden bij bruggen waar onderdoor gevaren werd en hij had engelengeduld op de steeds terugkerende vraag van de kids: MAG IK WEER?

Daarbij manoevreerde hij moeiteloos door de grachten heen en wist hij de volwassenen ook nog te entertainen met leuke weetjes en kleine quizjes over bedragen van woningen, woonboten en ligplaatsen. En tussendoor dus moeiteloos de kinderen te vermaken.

Privé boot in Amterdam huren

starboard boats

Wij hadden deze privé boot in Amsterdam voor 1,5 uur gehuurd en kwamen na afloop tot de conclusie dat dat echt te kort was. De volgende keer gaan we toch echt voor 3 uur waarbij we ook langs Artis kunnen varen en nog langs andere plekken die we nu allemaal niet hebben gezien.

En misschien halen we dan wel varend ergens een pizza op om aan boord te eten, of gaan we voor een lekker lunchpakket.

Wat ons betreft een echte aanrader om in intieme sfeer met elkaar Amsterdam vanaf het water te ontdekken. Dat is in elk geval sneller dan lopend of met de auto! En zeker met mooi weer is het ultiem genieten aan boord van deze elektrische boot!

footer7
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.