Leuke kinderfilms 2023 een overzicht van de bioscoop

Wat een leuke kinderfilms komen er dit jaar weer aan. Het ene na het andere persbericht rolt mijn inbox in en ik kan niet wachten tot het zover is dat we de films kunnen gaan bezoeken in de bioscoop. In deze blog een overzicht van de leukste kinderfilms 2023.

leuke kinderfilms 2023 najaar

Inhoudsopgave

De leukste kinderfilms 2023

De leukste kinderfilms uit 2023:

Najaar leuke kinderfilms 2023

Eerdere leuke kinderfilms uit 2023

Kinderfilms 2023 – najaar

Ook dit najaar komen er weer leuke kinderfilms in de bioscoop.

The Jungle Bunch Een overzicht van leuke kinderfilms 2023! Ga gezellig naar de bioscoop, popcorn erbij en genieten maar van leukste kinderfilms!

The Jungle Bunch 24 augustus in de leuke kinderfilms 2023

Wanneer een mysterieuze superschurk de jungle bedekt met giftig roze schuim dat explodeert bij contact met water, schiet de Jungle Bunch te hulp. Met nog minder dan een maand voor het regenseizoen, begint een race tegen de klok om een tegengif te vinden. Onze Jungle Bunch-helden starten hun grootste zoektocht ooit en reizen samen met hun bondgenoten de hele wereld over, van het noorden tot Europa, Azië en het Midden-Oosten. Ze staan tegenover een tegenstander die slimmer en duivelser is dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden. Voor Maurice en zijn vrienden van de Jungle Bunch is de inzet nog nooit zo hoog geweest!

Vogelvlucht Kinderfilm 20 december 2023

Dit najaar neemt Illumination, de briljante maker achter de succesvolle animatiefilms Minions, Verschrikkelijke Ikke, Sing en Huisdiergeheimen, je mee op een onvergetelijke reis naar het onbekende met hun gloednieuwe komedie, Vogelvlucht. Onder leiding van de getalenteerde regisseur Benjamin Renner, die genomineerd is voor een Oscar® vanwege zijn werk aan Ernest & Celestine en The Big Bad Fox and Other Tales, brengt Illumination een verbluffend visueel spektakel naar het witte doek. Met hun kenmerkende expressionistische stijl voegt de film nog meer glans toe aan het al indrukwekkende repertoire van Illumination.

Vogelvlucht vertelt het hartverwarmende verhaal dat we van Illumination gewend zijn, met een vleugje scherpzinnige humor en onvergetelijke personages. De film staat garant voor een lach op het gezicht en een sprankelend avontuur voor het hele gezin. Laat je meevoeren op deze grappige en originele gevederde familievakantie en geniet van de aanstekelijke soundtrack die deze prachtige film compleet maakt.

Lees de recensie van Vogelvlucht hier

Universal Pictures

Wish - Disney kinderfilm voor het hele gezin Een overzicht van leuke kinderfilms 2023! Ga gezellig naar de bioscoop, popcorn erbij en genieten maar van leukste kinderfilms!

Wish – 22 november in de leukste kinderfilms

Wish speelt zich af in het magische koninkrijk Rosas en vertelt het verhaal van Asha, een optimist met scherpe humor die veel geeft om haar gemeenschap. Wanneer Asha zich op een moment van nood naar de hemel wendt en een wens doet, wordt haar smeekbede beantwoord door een kosmische kracht – een kleine bal gevuld met grenzeloze energie die Star wordt genoemd. Asha en Star nemen het op tegen de meest geduchte vijanden om haar gemeenschap te redden. Ze bewijzen dat wonderlijke dingen kunnen gebeuren wanneer de wil van een moedig persoon samengaat met de magie van de sterren.

Walt Disney Animation Studios viert dit jaar zijn 100e verjaardag en ter ere daarvan stelt de gloednieuwe originele speelfilm WISH de vraag “Hoe kwam de wensster, waar zo veel Disney-personages hun wens naar richtten, tot stand”?

Lees de hele blog hier

In WISH zijn de stemmen te horen van Academy Award®-winnaar Ariana DeBose als Asha en Alan Tudyk als Valentino, een pyjama-dragende geit. Deze epische geanimeerde musical wordt musicaal geleid door Chris Buck (“Frozen”, “Frozen 2”) en Fawn Veerasunthorn (“Raya and the Last Dragon”).

De film wordt geproduceerd door Peter Del Vecho (“Frozen”, “Frozen 2”) en gecoproduceerd door Juan Pablo Reyes (“Encanto”). WISH van Walt Disney Animation Studios draait vanaf 22 november in de bioscoop.

Lees de recensie van Wish hier

Leukste kinderfilms

Teddy’s Kerstfeest

Sneeuwvlokken, geurige amandelen en fonkelende lichtjes creëren de perfecte sfeer tijdens Maria’s bezoek aan de kerstmarkt. Daar ontdekt ze plotseling een ongelooflijk geheim: op de bovenste plank van het loterijhokje heeft de liefste teddybeer zojuist zijn hoofd bewogen, de knuffelbeer Teddy leeft! Maria voelt zich meteen verbonden met het levende speelgoed en kan geen betere kerstwens bedenken dan om de teddybeer voor zich te winnen. Maar deze teddybeer heeft andere plannen. Hij droomt van een rijke eigenaar die hem alles kan leren wat de wereld te bieden heeft.

In the Air

Lees de blog met winactie hier

Robocar POLI film Een overzicht van leuke kinderfilms 2023! Ga gezellig naar de bioscoop, popcorn erbij en genieten maar van leukste kinderfilms!

Robocar Poli 2 – Een reddingsactie in de woestijn 6 september

Kinderhelden! Hier is een nieuw verhaal van Robocar POLI, het verhaal van een robot-reddingsteam dat in auto’s kan veranderen. In Sandville, een stad omringd door zand en rotsen, is er een reddingsteam dat de veiligheid en vrede van de woestijn beschermt. Sandy is de sterke en betrouwbare leider; Keaton sleept mobiele basissen mee en levert schuilplaatsen en uitrusting; en Droney houdt toezicht op verkenning en zoekacties met snelle bewegingen en uitstekende zoekvaardigheden! Beleef het spannende verhaal van het reddingsteam in de uitgestrekte woestijn!

De winactie staat online!

In the Air Productions

Rosa de kleine bloemenfee Een overzicht van leuke kinderfilms 2023! Ga gezellig naar de bioscoop, popcorn erbij en genieten maar van leukste kinderfilms!

Rosa, de kleine bloemenfee 20 september leuke kinderfilm

Rosa is een klein bloemenelfje dat altijd alleen woonde in haar rozenstruik. Het allerliefste zou ze een vriendje willen hebben, maar ze durft nooit haar struik te verlaten omdat ze bang is. Op een dag ontmoet ze de avontuurlijke vlinder Silk en ze worden meteen vriendjes, ondanks hun verschillen. Silk wil op avontuur gaan en Rosa wil liever in haar rozenstruik blijven. Maar wanneer Silk wordt ontvoerd door een gemene Steentrol, moet Rosa haar angsten loslaten en op een gevaarlijke reis gaan om Silk te redden.

Lees de hele blog hier

Een leuke kinderfim van In The Air Productions

club van sinterklaas

De Club van Sinterklaas Film: De Gestrande Stoomboot 4 oktober

Een nieuw avontuur van de allerleukste Club van Sinterklaas! Met al je favoriete pieten zoals Testpiet, Coole Piet, Danspiet, KADO en Pietje Fernando en natuurlijk weer vol met nieuwe, vrolijke liedjes en dansjes. Sinterklaas en zijn pieten maken zich klaar om richting Nederland te vertrekken met de stoomboot. Als Danspiet stiekem een papegaai meeneemt aan boord, gaat het helemaal verkeerd. Deze vrolijke vogel veroorzaakt binnen de kortste keren op alle fronten chaos.

Bakpiet zit met zijn handen in het haar als de chocolade is gesmolten, Coole Piet krijgt last van rode bulten en Danspiet krijgt ruzie met haar beste vriend. Uiteindelijk gaat het zelfs zo mis dat de boot van koers raakt en vastloopt op een eiland. Zal De Club van Sinterklaas nog wel op tijd aankomen voor pakjesavond?

Dutch Film Works

De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond

De Grote Sinterklaasfilm 5 4 oktober

In “De Grote Sinterklaasfilm en de Strijd om Pakjesavond” staat Sinterklaas op het punt om zijn eeuwfeest in Nederland te vieren, aangezien hij voor de honderdste keer het land bezoekt. Dit bijzondere jubileum is reden voor een grootschalig festijn. Sinterklaas heeft een nobel doel voor ogen: elk kind in Nederland dit jaar voorzien van een extra cadeau. Tegelijkertijd hebben de Pieten plannen om Sinterklaas te verrassen met een spectaculair feest. Het hoogtepunt van dit evenement is een exclusief optreden van een van de meest beroemde Nederlandse artiesten.

Echter, Robbie Reuzel, die toevallig ook op 5 december jarig is, hoort over de grootschalige viering van Sinterklaas en wordt furieus. Hij heeft namelijk eerder meegemaakt dat zijn eigen verjaardag werd overschaduwd door Pakjesavond. Vastbesloten om wraak te nemen, smeedt Robbie Reuzel een sluw plan om Sinterklaas uit te schakelen. Hierbij maakt hij onder andere gebruik van de geestige buurvrouw van de Sint.

De grote vraag is of Robbie Reuzel erin zal slagen om Pakjesavond te saboteren, of zullen de oplettende Pieten argwaan ruiken en in staat zijn om het Sinterklaasfeest te redden?

Cast

Robert ten Brink, Martin van Waardenberg, Janny van der Heijden, Martien Meiland, Eva Jinek, René Froger, Wesley Mutsaars, Sara Robben, Chris Tates, Okke Verberk, Giovanni Caminita, Stef de Reuver

Just Entertainment

Sint Ahoy! kinderfilm sinterklaasfilm Een overzicht van leuke kinderfilms 2023! Ga gezellig naar de bioscoop, popcorn erbij en genieten maar van leukste kinderfilms!

Sint Ahoy! 4 oktober in de leuke kinderfilms 2023

Terwijl Sinterklaas en zijn vrienden rustig richting Nederland & België varen, wordt de tocht ruw verstoord door Kapitein Bakkeljauw en zijn piratenbemanning. Hierdoor veranderd de koers en beland Sinterklaas op Curaçao waar een magische schat te vinden is. Samen met Kapitein Bakkeljauw, taxichauffeur Ty en zeemeermin Aquaria gaan ze op zoek naar deze schat uit de legende van Kapitein Witbaard, maar er liggen kapers op de loer… Ga mee op een doldwaas magisch Sinterklaas avontuur op het tropische Curaçao!

Onze recensie zie je hier

Cast

Donny Ronny, Kim Feenstra, Mariëlle van Diessen, Fred Butter, Glenn Coenen, Steven Brunswijk, Liza Sips, Channah Koerten, Luca Savazzi, Horace Cohen, Ad-Just Bouwman Acteur, Melissa van Veen, Andy Peelman, Jérémie Vrielynck, Lynn Tackaert, Ruben Harish, Mark Scholten

Movie Company

Scarygirl leukste kinderfilms

Scarygirl – leukste kinderfilms halloween! 11 oktober

“Scarygirl vertelt het verhaal van de moedige Arkie en haar vader Blister, die samen op een afgelegen schiereiland wonen. Blister, een zeldzame reuzenoctopus met de unieke gave om leven te herstellen, deelt een sterke band met Arkie. Hun wereld wordt echter bedreigd door een raadselachtig verschijnsel: een plotseling verlies van zonlicht. Ondanks deze duisternis, doen Arkie en haar vader hun uiterste best om de planten en bloemen in leven te houden.

Wanneer Blister wordt ontvoerd door premiejagers en meegenomen naar de mysterieuze ‘Stad van het Licht,’ staat Arkie voor de grootste uitdaging van haar leven. Ze moet haar angsten overwinnen en voor de eerste keer haar vertrouwde omgeving verlaten om haar vader te redden. In de stad wordt Blister gevangen gehouden door de enigmatische Dokter Maybee, die Blisters bijzondere krachten wil misbruiken om zijn eigen perfecte wereld te creëren.

Met de hulp van twee buitengewone vrienden, Bunniguru en Egg, zet Arkie alles op alles om haar vader te bevrijden en de duistere krachten te trotseren die de stad in hun greep houden. De vraag die blijft hangen is: zal Arkie erin slagen om haar vader te bevrijden en haar geliefde wereld te redden?”

Onze recensie vind je hier

Just Entertainment

Paw Patrol: The Mighty Movie Een overzicht van leuke kinderfilms 2023! Ga gezellig naar de bioscoop, popcorn erbij en genieten maar van leukste kinderfilms!

Paw Patrol: The Mighty Movie 12 oktober

Als een mysterieuze meteoriet neerstort in Avonturenstad, krijgen de PAW Patrol-pups superkrachten en veranderen ze in De Megapups! Voor Skye, het kleinste lid van het team, zijn haar nieuwe krachten een droom die uitkomt. Het verhaal krijgt een andere wending als aartsvijand van de pups burgemeester Humdinger uit de gevangenis ontsnapt en samen met een gekke geleerde de superkrachten van de pups probeert te stelen. Nu het lot van Avonturenstad op het spel staat, moeten de Megapups de superschurken zien te stoppen voordat het te laat is, en Skye zal moeten leren dat zelfs de kleinste pup het grootste verschil kan maken.

Onze recensie lees je hier

StemmenCast Julia Tan (Stem), Monica Geuze (Stem)

Universal

trolls 3 in harmonie  Een overzicht van leuke kinderfilms 2023! Ga gezellig naar de bioscoop, popcorn erbij en genieten maar van leukste kinderfilms!

Trolls 3 – 18 oktober in de leuke kinderfilms 2023

Het is tijd dat de band weer bij elkaar komt!

Eind dit jaar is het tijd voor een unieke, regenboogkleurige familiereünie vol actie en grote sterren. Na twee films lang hechte vriendschap en eindeloos geflirt zijn Poppy en Branch nu eindelijk officieel een stelletje (#broppy)! Als ze dichter naar elkaar toe groeien, ontdekt Poppy dat Branch een geheim verleden heeft. Hij maakte ooit deel uit van haar favoriete boyband BroZone, samen met zijn vier broers: Floyd, John Dory (Eric André; Sing 2), Spruce en Clay. BroZone is uit elkaar gegaan toen Branch nog jong was en sindsdien heeft Branch zijn broers niet meer gezien. Maar als zijn bro Floyd ontvoerd wordt vanwege zijn muzikale talent door een stel gemene popster-schurken, gaan Branch en Poppy op een meeslepend en emotioneel avontuur. Ze proberen de broers weer bij elkaar te brengen en te voorkomen dat Floyd een erger lot te wachten staat dan vergetelheid.

Stemmencast

Buddy Vedder (Stem), Sharon Doorson (Stem), Murth Mossel (Stem)

Onze recensie lees je hier

Universal Pictures

leuke kinderfilms 2023 zomer films

Zomer kinderfilms 2023

spider man across the spider verse

Spider-Man: Across The Spider-Verse – leuke kinderfilm 2023

Miles Morales keert terug in het volgende deel van de Oscar®-winnende Spider-Verse-saga. Dit spectaculaire avontuur leidt de vriendelijke Spider-Man uit Brooklyn dwars door het multiversum. Daar moet hij het samen met Gwen Stacy en een nieuw team van Spider-People opnemen tegen de sterkste vijand waar ze ooit mee te maken hebben gehad.

Deze leuke kinderfilm is geschikt vanaf 9 jaar. Universal Pictures Lees hier de recensie van de Spider Verse

The Little Mermaid 24 mei leuke kinderfilms 2023!

The Little Mermaid is de live action versie van de veelvuldig geprezen animatieklassieker, die wordt geregisseerd door visionaire filmmaker Rob Marshall. De film vertelt het verhaal van Ariel, een prachtige en ondernemende jonge zeemeermin die graag op avontuur gaat. Ze is de jongste dochter van Koning Triton, maar ook de meest tegendraadse. Ariel wil dolgraag meer weten over de wereld buiten de zee en wanneer ze het land aan de oppervlakte bezoekt, valt ze als een blok voor de knappe Prins Eric. Ondanks dat haar vader haar verboden heeft om met mensen te praten, moet ze haar hart volgen. Ze maakt een deal met Ursula, de kwade zeeheks, waardoor Ariel de kans krijgt het leven op het land te ervaren. Maar deze deal blijkt haar leven, maar ook haar vaders plek op de troon, in gevaar te brengen.

Een prachtige film is het geworden vind ik. Met een nieuw liedje, kleine aanpassingen in het originele script en een mooie balans tussen echte beelden en techniekbewerkingen.

The Little Mermaid

The Walt Disney Company Benelux

Ruby-Kieuwmans tiener met tentakels

Ruby Kieuwmans Tiener met tentakels

Ruby Kieuwmans / Ruby Gillman (Lana Condor, To All the Boys I’ve Loved Before-franchise) is een lieve, onhandige meid van 16. Ze doet wanhopig haar best om erbij te horen op Oceanside High, maar meestal voelt ze zich onzichtbaar. Ze is smoorverliefd op een skaterboy (Jaboukie Young-White, Ralph Breaks the Internet) die ze bijles geeft in wiskunde, maar hij bewondert alleen haar wiskundeknobbel. En Ruby kan ook niet met de coole kinderen mee naar het strand, want haar overbezorgde supermoeder (de voor een Oscar® genomineerde Toni Collette, Knives Out) heeft haar verboden om het water in te gaan. Als ze toch doet wat haar moeder verboden heeft, ontdekt Ruby dat ze een afstammeling is van een lange lijn krakenkoninginnen en krijgers. Ze blijkt zelfs de troonopvolger te zijn van haar imponerende oma (Oscar®-winnaar Jane Fonda) die de koningin van de krijgers der zeven zeeën is.

Lees hier meer informatie

Universal Pictures

de oneindige slijmfilm

De oneindige slijmfilm 5 juli – kinderfilms 2023

Indy’s (Bibi) slijmavontuur gaat verder als een mysterieuze slijmsteen met magische krachten plotseling vanuit de ruimte opduikt. Wanneer deze in handen valt van slechterik Xenia Kobalt krijgt opeens de hele wereld ruzie met elkaar. Samen met oude en nieuwe slijmvrienden en de vrolijke alien Klatu moet Indy tot het oneindige gaan om Xenia te Stoppen. Gaat het haar lukken?

Splendid films

ladybug en catnoir

Ladybug en Catnoir 5 juli

Wanneer een onverwachte schurk Parijs in gevaar brengt met zwarte magie, verandert de onhandige tiener Marinette in superheld Ladybug. Op zoek naar balans tussen haar nieuwe krachten en school, bundelt ze haar krachten met de charmante Cat Noir. Marinette heeft niet door dat achter het masker Adrien schuilgaat, haar verlegen klasgenoot waar ze een oogje op heeft. Hun geheimen en harten botsen flink, maar dat houdt het onwaarschijnlijke duo niet tegen om op een gedurfde missie te gaan om Hawk Moth te verslaan en de stad te redden.

Van de angstaanjagende catacomben tot aan de duizelingwekkende hoogtes van de Eiffeltoren, uiteindelijk is het liefde wat hun reis onvergetelijk maakt.

ladybug en catnoir leukste kinderfilms

Independent films

de leukste kinderfilms 2023 elemental

Elemental 12 juli een leuke kinderfilm!

Elemental speelt zich af in Element City, waar vuur-, water-, land- en luchtinwoners samen leven. In de film leren we Ember kennen, een stoere, gevatte en vurige jonge vrouw. Ze is bevriend met het leuke, sappige go-with-the flow personage Wade. Hun vriendschap zorgt ervoor dat Ember de overtuigingen over de wereld waar ze in leven in twijfel trekt.

Lees hier de uitgebreide recensie en doe mee met de winactie!

casper en emma en de gouden ring

Casper en Emma en de Gouden Ring 12 juli 2023

Casper en Emma besluiten samen met hun familie naar het prachtige eiland Malta te gaan, gelegen in de betoverende Middellandse Zee. Op hun eerste dag op het strand maken ze kennis met Pawlu en zijn trouwe metgezel, Dolfijn. Dit is het begin van een oprechte vakantievriendschap. Tijdens het spelen ontdekken de drie vrienden iets buitengewoons in de zee: een gouden ring! Casper en Emma vermoeden dat iemand zijn trouwring is verloren en ze gaan vastberaden op zoek naar de rechtmatige eigenaar. Helaas blijkt het vinden van de eigenaar van de ring moeilijker dan ze hadden gedacht.

casper en emma en de gouden ring

In the Air Productions lees hier de uitgebreide blog

De bellinga’s vakantie op stelten

bellinga's vakantie op stelten

Het is vakantie en de hele familie Bellinga heeft de koffers gepakt voor een luxe droomreis naar Frankrijk. Ze hebben er megaveel zin  in, maar weten nog niet dat papa Daniël per ongeluk het vakantiegeld is kwijtgeraakt. Terwijl Daniël probeert om de reis te vertragen, heeft Buurvrouw Bets een plannetje bedacht om het verloren geld snel terug te verdienen. Als dat op tijd lukt, kan de vakantie toch nog doorgaan! Ondertussen komen Luan en Lucilla er dankzij een heel speciaal koffertje en de Bellinga Vakantie Bucketlist achter dat je eigenlijk helemaal geen luxe nodig hebt voor een superleuke zomervakantie.

De Bellinga’s: Vakantie Op Stelten is een film voor het hele gezin. De regie is net als bij de eerste film in handen van Armando de Boer en het script is geschreven door Martijn Koevoets (De Club van Sinterklaas, De Bellinga’s: Huis Op Selten). De film wordt geproduceerd door Jabadoo Pictures in co-productie met Dutch FilmWorks die de film ook op 12 juli in de bioscopen brengt. 

Lees hier de uitgebreide blog

Juf Roos op reis naar de regenboog

Juf Roos: Op reis naar de regenboog

Juf Roos en Gijs gaan op vakantie en daar hebben ze superveel zin in. De lunchpakketjes zijn gemaakt, de koffers gepakt … de reis kan beginnen! Maar dan gaat er iets mis. Gijs slaat per ongeluk de rode roos van de jurk van de juf waardoor die haar magie verliest. Een groot probleem want met de bijzondere jurk konden ze overal naartoe reizen en nu gaat dat niet meer. In de kist van Oma Rosalinde vinden Juf Roos en Gijs gelukkig een oplossing. Als ze alle kleuren van de regenboog verzamelen, kunnen ze de jurk weer maken. Het blijkt nog een behoorlijke zoektocht om de juiste kleuren te vinden, maar wel een hele leuke!

Lees hier de uitgebreide blog

Dutch Filmworks

maxie en haar ondeugende tandenfee

Maxie en haar ondeugende tandenfee 9 augustus

Violetta is in opleiding om tandenfee te worden. Als een echte tandenfee probeert Violetta leuke speeltjes tevoorschijn te toveren. Dit lukt alleen niet… in plaats van speeltjes, tovert Violetta constant bloemetjes. Het jaarlijkse examen komt eraan en alleen de feeën die slagen, ontvangen het juweel dat hen van en naar de mensenwereld vervoert om de melktanden te verzamelen en speelgoed te toveren. Natuurlijk zakt Violetta glorieus voor het examen. Maar Violetta zou Violetta niet zijn als dat haar ergens van zou weerhouden. Ze steelt de missie en het juweel van een andere fee en smokkelt zichzelf de mensenwereld binnen. Daar belandt ze in de nieuwe kamer van Maxie. Er ontstaat een echte vriendschap en samen gaan ze de leukste avonturen tegemoet.

In the air productions

Lees hier de blog

Rikkie De Ooievaar 2 leuke kinderfilms

Rikkie de Ooievaar 2 augustus

Rikkie – de dappere mus die opgroeide bij de ooievaars – is terug en klaar voor nieuwe avonturen! Met de stemmen van o.a. Patrick Martens, Barbara Sloesen, Jip Bartels en Willie Wartaal. Na de overwintering in het warme Afrika maken de ooievaars zich klaar om naar huis te vliegen. Als Rikkie hoort dat niet hij, maar zijn ooievaarsbroer Max de grote vlucht mag leiden, is hij heel erg teleurgesteld. Hij kan toch het beste vliegen? Is hij dan toch geen echte ooievaar?

Teleurgesteld besluit Rikkie zijn eigen reis te maken, op zoek te gaan naar andere mussen. Samen met zijn vrienden – het dwerguiltje Olga en Kiki de extravagante parkiet – vliegt hij pardoes een nieuw avontuur in wanneer ze mussenleidster Samia ontmoeten. Haar kudde is gevangen genomen door een hebzuchtige pauw en om ze te bevrijden moet een groot juweel gevonden voor. Daarvoor zijn teamwork, vertrouwen en een fijn staaltje ooievaarskunsten nodig.

Lees hier de blog met winactie

Dutch Filmworks

Ninja-Turtles totale chaos

Ninja Turtles totale chaos 9 augustus

Nadat ze zich jarenlang verscholen hebben voor mensen hopen de Turtle-broers nu met heldhaftige acties New York voor zich te winnen en geaccepteerd te worden als gewone tieners. Met hulp van hun nieuwe vriendin April O’Neil gaan ze de strijd aan met een mysterieuze misdaadorganisatie, maar dat blijkt nog niet zo makkelijk. Zeker niet als ze een mutantenleger achter zich aan krijgen.

Kijk de blog met winactie hier

Universal pictures

Een overzicht van de leukste kinderfilms 2023! Ga gezellig naar de bioscoop, popcorn erbij en genieten maar van nieuwe kinderfilms!

The Super Mario Bros. Movie

the super mario bros movie 2023

Illumination en Nintendo, twee wereldberoemde namen uit de entertainmentindustrie, bundelen voor het eerst hun krachten voor THE SUPER MARIO BROS. MOVIE, een nieuwe bioscoopfilm over een van de bekendste loodgieters uit de popcultuur. In de film, gebaseerd op de wereld uit Nintendo’s Mario-games, wordt het publiek meegenomen naar een uniek, kleurrijk en fantastisch universum voor een uitbundige film vol actie en humor.

Kijk hier voor de recensie van THE SUPER MARIO BROS. MOVIE

Als ze een ondergrondse waterleiding in Brooklyn willen repareren, komen loodgieters Mario (Chris Pratt; Jurassic World-films, The LEGO Movie-franchise) en zijn broer Luigi (Charlie Day; It’s Always Sunny in Philadelphia) via een mysterieuze buis in een magische nieuwe wereld terecht. Maar daar worden ze van elkaar gescheiden en dan begint Mario aan een groots avontuur om Luigi te vinden. Met hulp van Toad (Keegan-Michael Key; The Lion King), een inwoner van het Paddenstoelenrijk, en na een training van de vastberaden leider van het Paddenstoelenrijk Prinses Peach (Anya Taylor-Joy;The Queen’s Gambit) ontdekt Mario zijn eigen krachten.

Mavka 19 april – nieuwe kinderfilm 2023

Al zo lang als de mens zich kan herinneren kennen de uitgestrekte Oekraïense bossen talloze geheimen en mysteries. Er wonen wonderlijke wezens tussen eeuwenoude bomen die hun heilige rijk trouw bewaken. Eén van hen is het jonge meisje Mavka. Zij is gekozen tot Beschermer van het Woud en haar belangrijkste taak is het Woud én zijn Hart – de Bron van het Leven – te beschermen tegen hun vijand: de mens.

Wanneer de bescheiden, muzikale dorpsjongen Lucas in het Woud terecht komt, ontmoet hij Mavka. Zij raakt betoverd door zijn muziek en er bloeit een verboden liefde op tussen de twee. Dan verschijnt ook nog de hebzuchtige Kylina ten tonele die erop uit is om het Hart van het Woud in handen te krijgen. Zij deinst nergens voor terug en misbruikt de opbloeiende liefde tussen Mavka en Lucas om in het Woud door te dringen. Lukt het Mavka om het Woud te redden? Kan de muziek van Lucas wonderen verrichten? En kunnen ze samen het kwaad overwinnen?

Kijk hier voor de recensie van Mavka

Superkat Maurice 19 april

Superkat Maurice de leukste kinderfilms 2023

Ratten! Ze zijn overal…. in broodtrommels, dansend over tafelbladen, taarten stelend onder de neus van de banketbakker vandaan. Dus wat heeft elke stad nog? Een rattenvanger, Superkat Maurice! Maurice is een straatwijze kat die samen met Mees (Nasrdin Dchar), Zonnebrand (Qucee) en Gevaarlijke Bonen (Patrick Martens) een perfecte ‘business’ heeft opgezet om heel veel geld te verdienen aan goedgelovige stedelingen. Alles gaat goed tot ze in het plaatsje Bad Blintz komen, waar helemaal geen ratten zijn! En ook geen eten is! Ze ontmoeten het door boeken geobsedeerde meisje Olivia (Georgina Verbaan) die hun hulp inroept om het mysterie op te lossen….

In the Air productions

Leeuwin 19 april

Rosie heeft een perfect leven in Suriname: ze woont in een mooi huis, heeft veel vrienden en een passie voor voetbal. Tot ze ineens naar Nederland moet verhuizen en alles verandert. Door haar nieuwe bestie Jitte komt ze in het meidenvoetbalteam op school terecht. Niet iedereen is daar even blij mee, omdat ze beter is dan de rest. Lukt het haar om haar droom te volgen om Oranje Leeuwin te worden én haar nieuwe vrienden bij elkaar te houden? Een familiefilm in de leukste kinderfilms.

Splendid Film

Mijn kat en ik in de leukste kinderfilms 2023

mijn kat en ik  de leukste kinderfilms 2023

In Mijn Kat en Ik volgen we de avontuurlijke kat genaamd Poes. Al van jongs af aan is Poes erg nieuwsgierig en niet bang om de daken van Parijs te beklimmen. Het leven van Poes komt op zijn kop te staan als de 10-jarige Clémence hem in huis neemt. Een vakantie in de bossen is de start van een geweldig avontuur voor Clémence en Poes. Wanneer Poes besluit om op eigen houtje de bossen te ontdekken en Clémence achterlaat, is het de mysterieuze buurvrouw Madeleine die te hulp schiet.

Independent films

Bing en zijn vriendjes kinderfilm voor kleuters!

Bing en zijn vriendjes leuke kinderfilms

Neem je kindje mee naar een fantastische eerste bioscoopervaring met ‘Bing en zijn vriendjes in de bioscoop’. Bekijk zeven eerder vertoonde Bing-afleveringen die speciaal gemaakt zijn voor een jong publiek en ga met Pico de Postmuis mee terwijl ze door de wereld van Bing reist om haar speciale Bing-puzzel af te maken. Samen met je kind kun je deelnemen aan leuke interactieve spelletjes zoals Memory, Help Hoppity Naar Huis Vliegen en Bings Raceauto’s! Hup hup hup hup hup!

Lees ook deze blog over Bing het konijn en hier een winactie die nog loopt

Deze speciale bioscoopcompilatie bevat de volgende Bing-afleveringen: Hartjes, Kwijt, Van mij, Een ijsje, Logeren, Parkeergarage, Smoothie

In the Air

Voorjaar 2023

boonie bears redden de aarde

Boonie Bears: Redden de aarde!

Maak kennis met de wereldberoemde Boonie Bears in dit overzicht met de leukste kinderfilms! Vanaf 15 februari vliegen deze doldwaze beren de Nederlandse bioscopen in voor een mega avontuur! Zodra Bramble de beer in het bos een buitenaards object vindt, fuseerd zijn brein met de kern van een ruimteschip. Hiermee is Avi, een buitenaardse poes, op aarde neergestort. Avi word al jaren achtervolgt door een stel superschurken omdat zij de enigste van haar soort nog is. Samen met Bramble, Briar en Vick zullen ze de strijd aangaan om de aarde te beschermen tegen het lot wat Avi haar planeet heeft gehad.

Lees hier de recensie

Movie Company

kung fu leeuw

Kung Fu Leeuw in de leukste kinderfilms

De 14-jarige Jimmy is fanatiek, sterk en een van de beste Kung Fu leerlingen van zijn school. Als de selectie van het nieuwe leeuwendans team wordt samengesteld, ziet Jimmy zijn droom om in de leeuwenkop te dansen uiteenvallen. Zijn Sifu (leermeester) kiest nieuwkomer Li Jié – met zijn indrukwekkende Martial arts sprongen – voor de leeuwenkop en zet Jimmy in de achterkant. Jimmy durft niet tegen de wens van zijn Sifu in te gaan, maar is vastberaden om zijn plek te heroveren. Alleen, om dat te kunnen, moet hij eerst zijn jaloezie overwinnen… Kung Fu Leeuw wordt opgedragen aan alle Sifu’s, Sensei’s, en trainers die aan onze kinderen leren wat toewijding is.

In the Air productions

de leukste kinderfilms

Kleine All

All vindt het heel vervelend dat zijn ouders gaan scheiden, maar hij weet niet hoe hij dat zeggen moet. Dan komt er hulp uit heel onverwachte hoek. Een buitenaards meisje in een klein ruimteschip kan zijn gedachten lezen. Tegelijkertijd moet All het meisje redden uit handen van een gemene schurk in deze leuke animatiefilm met veel grappige figuren.

Lees de volledige recensie hier

In the air productions

mummies

Mummies

Mummies is een grappige en avontuurlijke Warner Bros. Pictures-animatiefilm voor het hele gezin, gemaakt door de producent en schrijvers van Ted & De Schat van de Mummie en Race naar de Maan. De film volgt de avonturen van drie Egyptische mummies die wonen in een ondergrondse geheime stad in het oude Egypte. Het trio bestaat uit een prinses, een voormalig wagenmenner en zijn jongere broer, en wordt vergezeld door hun babykrokodil. Door een reeks ongelukkige gebeurtenissen belanden de mummies in het hedendaagse Londen en beginnen ze aan een doldwaze en hilarische reis op zoek naar een oude ring van de koninklijke familie die is gestolen door de ambitieuze archeoloog Lord Carnaby.

Lees de blog met winactie hier

Warner Bros

Films begin van het jaar 2023

fien en teun gaan kamperen

Fien & Teun gaan kamperen ( 8 februari )

We beginnen het jaar in de leukste kinderfilms voor de allerkleinsten met Fien en Teun. Ga mee kamperen met Fien en Teun en al hun dierenvriendjes in dit gloednieuwe bioscoopavontuur vol met nieuwe en vrolijke liedjes! Als Fien en Teun op de hooizolder een tent vinden, mogen ze van papa en mama kamperen in de natuur. Met volle rugzakken, een picknickmand en flink wat kriebels in hun buik gaan het boertje en boerinnetje op pad. Onderweg leren Fien en Teun al snel nieuwe dierenvriendjes kennen. Alleen een tent opzetten blijkt nog helemaal niet zo makkelijk. En dan beginnen hun vrienden van thuis ook nog om aandacht te vragen! Maar ja, boerderijdieren kunnen nu eenmaal niet kamperen… of toch wel?

Dutch Filmworks

asterix en obelix in het middenrijk

Asterix & Obelix in het middenrijk ( 15 februari)

Het is het jaar 50 voor Christus. De keizerin van China is na een staatsgreep door de verraderlijke prins Deng Tsin Qin gevangengenomen. Met de hulp van de Fenicische koopman Greintjemis en haar trouwe lijfwacht Tat Han vlucht de enige dochter van de keizerin, prinses Fu Yi, naar Gallië. Daar zoekt ze de dappere krijgers Asterix en Obelix, die dankzij hun toverdrank over bovenmenselijke krachten beschikken. De twee onafscheidelijke helden schieten de prinses maar wat graag te hulp om haar moeder te redden en haar land te bevrijden. En zo begint hun grote avontuur op weg naar China. Maar Julius Caesar en zijn machtige leger zijn ook onderweg naar het Middenrijk, hongerig naar een nieuwe overwinning…
Hij staat bij de leukste kinderfilms, maar ik denk dat er heel wat vaders meegaan naar de bioscoop!

Just Entertainment

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.