Scarygirl – een lieve griezelfilm voor kinderen

Al kijkend naar de trailer van Scarygirl krijg ik helemaal zin in Halloween. De tijd van monsters en griezelen, de tijd waarin kinderen het geweldig vinden om zich eng te verkleden en stiekem daarin hun grenzen op te zoeken. Van schattig spookje, naar een enge bloeddorstige vampier. Als je nu denkt dat Scarygirl daar over gaat heb je het mis. Er zijn namelijk nog meer griezelige dingen in de wereld zoals wezens die dingen willen verwoesten en mensen ontvoeren.

Scarygirl leukste kinderfilms

Scarygirl

Scarygirl gaat over het dappere meisje Arkie en haar vader Blister die samen op een afgelegen schiereiland wonen. Blister is een zeldzame reuzenoctopus met de magische gave om leven te herstellen. Terwijl hun wereld wordt bedreigd door een onverklaarbaar verlies van zonlicht, doen Arkie en haar vader hun best de planten en bloemen in leven te houden. Als haar vader ook nog wordt ontvoerd door premiejagers naar de ‘Stad van het Licht’ staat Arkie voor de uitdaging om haar angsten te overwinnen en haar vertrouwde omgeving voor de eerste keer te verlaten.

Duistere krachten en een moedig meisje

Blister wordt gevangen gehouden door de mysterieuze Dokter Maybee die Blisters krachten wil misbruiken om zijn eigen perfecte wereld te scheppen. Met de steun van Bunniguru en Egg, twee bijzondere vrienden, zet Arkie alles op alles om haar vader te redden en neemt ze het op tegen de duistere krachten die heersen in de stad. Zal het Scarygirl lukken om haar vader te bevrijden en haar wereld te redden?

Tijd om heerlijk te gaan griezelen deze herfst met het lieve meisje Scarygirl met haar doodskoppen, piratenlapje en dichtgenaaide mond. Maar wel een meisje met een gezonde dosis doorzettingsvermogen en vechten voor het goede. Een griezelfilm voor kinderen met een goed verhaal!

Wat vonden wij van Scarygirl?

Ik ben met 3 meiden van 10 jaar naar de voorpremière geweest van Scarygirl en we hebben genoten. Niet alleen zijn de beelden en dan met name het kleurgebruik prachtig mooi, ook de boodschap van de film kwam luid en duidelijk over bij de meiden.

Want weet je, echte schoonheid zit van binnen. En het maakt niet uit of iemand niet helemaal perfect is. En nee het is al helemaal niet goed om dan iets noodzakelijks van de hele wereld te pikken voor je eigenbelang.

Ik heb Arkie in mijn hart geknuffeld om haar moed en doorzettingsvermogen en haar vindingrijkheid om dingen in elkaar te zetten.

Je kunt deze film vanaf 11 oktober zien in de bioscoop!

Cast Scarygirl Louis van Beek (Stem), Gioia Parijs (Stem), Mitchell van den Dungen Bille (Stem), Joost Claes (Stem), Donna Vrijhof (Stem), Jeannine La Rose (Stem), Brecht van Arnhem (Stem)
Regisseur Ricard Cussó
Releasedatum: 11 oktober 2023
Kijkwijzer: 6 jaar, angst 
Speelduur: 90 minuten
Filmdistribiteur Just Entertainment

Lees ook deze blogs met films van Just Entertainment

Alle kinderfilms van 2022 en 2023

Footer 6 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.