Skip to Content

Mama Surprise Cavia review, een huisdier om te verzorgen

Mag ik aan jullie voorstellen: Mama Surprise Cavia! Deze lieve mama cavia komt in een leuk hokje met allemaal extra’s. Mijn dochters willen heel graag een huisdier, maar om diverse redenen gaat dit voorlopig niet gebeuren. Hoogstens een hamster, maar dat zou dan meer zijn omdat er niks anders kan. Ook een beetje zielig voor dat beestje. Toen we dus deze winnaar voor Speelgoed van het jaar 2023 mochten gaan testen was ik als mama erg blij. Want het lijkt er op dat dit het perfecte huisdier voor ons gaat zijn.

Mama Surprise Cavia speelgoed huisdier

Wat is Mama Surprise Cavia?

Little Live Pets Mama Surprise, je interactieve pluchen Cavia die op magische wijze 3 baby’s krijgt! Deze zachte, interactieve Mama cavia heeft een interactief hok met stro. Ze geeft meer dan 20 geluidjes en reactie’s. Mama heeft zacht lang haar en wil graag met jou spelen. Zorg goed voor Mama door haar te voeden met haar selderij. Maar ook door haar te aaien en haar lange, mooie haar te borstelen. Ze zal allerlei geluidjes maken om aan te geven dat ze blij is.

Met voldoende liefde en aandacht zal Mama Surprise Cavia haar hart gaan gloeien. Vervolgens zal ze haar speciale geluid maken. En wat betekend dat? Er is een baby op komst! Zet haar in het hok en er zal een klein kloppend hartje oplichten boven de toegangsdeuren. Nu is het wachten tot Mama klaar is voor de geboorte van haar baby…. Zodra het licht van het hartje gedoofd is, is er op magische wijze een kleine caviababy geboren!

Ook vind je een gepersonaliseerd verzorgingspakket met een geboortecertificaat, haaraccessoires en een leuke bril om je caviababy mee te stylen. Er kunnen 3 verschillende caviababy’s geboren worden. De geboorte is keer op keer te herhalen, zodat kinderen het plezier van de zorg voor Mama en het ontdekken van haar baby’s opnieuw kunnen ervaren!

Informatie Mama Surprise Cavia review

 • 6 x AAA batterijen (niet meegeleverd)
 • Leeftijdsindicatie: 4 jaar+
 • 1 cavia & 3 baby cavia’s
 • Hok met stro en extra items
 • Interactief speelgoed
 • 20 geluidjes en interacties
 • Geboorte kan keer op keer herhaald worden
 • Vakjury winnaar Speelgoed van het jaar 2023

Speelgoed van het jaar 2023

Mama Surprise Cavia is door de vakjury als winnaar uitgekozen in de categorie pluche. Speelgoed van het jaar 2023 heeft in deze categorie 3 winnaars. Een belangrijk speerpunt van deze wedstrijd is dat het ‘goed speelgoed is’. Maar wat is ‘goed speelgoed’ precies?

 • Veilig & getest
 • Origineel & geen namaak
 • Kwalitatief & optimaal speelplezier
 • Zo duurzaam mogelijk
 • Inclusief

Je kan er dus vanuit gaan dat alle winnaars in de Speelgoed van het jaar verkiezingen voldoen aan alle wetgeving. Iedereen is welkom om ermee te spelen en het staat garant voor vele uren speelplezier. Zo ook Mama Surprise Cavia. Dit is origineel gemaakt en staat garant voor vele fijne uren spelen. Voor jongens en meisjes! Het is fijn om te weten dat de 17 winnaars allemaal aan deze punten voldoen. Zeker met oog op de feestdagen en ook verjaardagen. Het zijn dus goede cadeautips.

speelgoed van het jaar 2023

Een huisdier!

Oké laat ik voorop stellen dat dit natuurlijk geen echt huisdier is. Zolang er geen piepgeluiden van een puppy uit een pakje onder de kerstboom komt, zal mijn dochter altijd een milde teleurstelling houden. Een lief konijntje met een groot hok kan ook maar al het andere is altijd minder in haar ogen. Toch maakte ik mij geen zorgen om die teleurstelling bij het geven van Mama Surprise Cavia. Het hok is namelijk groter dan verwacht! Het is ook nog eens blauw, de favoriete kleur van mijn oudste dochter. Daarbij is mama cavia verrassend zacht! Veel interactieve huisdieren zijn hard maar niet deze mama. Het heeft een heel hoog knuffelgehalte.

mama surprise cavia- interactieve knuffel krijgt 3 baby’s

Boven in het dak zitten de baby’s verstopt. Dit kan je natuurlijk al samen met je kind bespreken en doen. Je kan Mama Surprise Cavia ook een stukje magie geven door als tandenfee, paashaas en Sint de baby cavia in de kooi te leggen. Aan dat rijtje kan je ‘baby cavia brenger’ prima toevoegen. Ik verklap niks. De vacht van mama is lekker zacht dus en is ideaal om te verzorgen en borstelen. Het beestje reageert en heeft een hartje wat oplicht. Dat werkt ook verrassend leuk. Maar liefst 20 geluidjes zitten erbij.

Mama Surprise Cavia is geen vervanging voor de behoefte van een echt levend huisdier, maar het zorgt wel voor veel liefde en plezier. Groot voordeel is dat het niet kan doodgaan. Maar er zijn meer voordelen!

Voordelen Mama Surprise Cavia

Mama Surprise Cavia kent vele voordelen. Ik zal ze op een rijtje zetten voor jullie.

 • Duurzaam en veilig speelgoed
 • Kan niet bijten
 • Geen poep of plas om op te ruimen
 • Hoeft niet uitgelaten te worden
 • Geen last van allergische reacties
 • Kan niet doodgaan
 • Kan overal mee naartoe
 • Superleuk om cadeau te geven en te krijgen

Het enige nadeel is dat het niet echt leeft. Maar Mama Surprise Cavia komt wel dicht in de buurt en is één van de leukste interactieve huisdieren tot nu toe! Nu gaan we nog een naam bedenken en op deze winnaars stemmen van Speelgoed van het jaar 2023!

Stem en maak kans op speelgoed van het jaar 2023

Vul op de website je gegevens in, los de rebus op en geef per categorie je winnaar op. Door dit te doen maak je ook nog eens kans op een tof speelgoedpakket! Laat dus ook zeker weten of je mee doet voor je klas!
Tijdens het Speelgoed Gala op 9 november 2023 worden alle winnaars nogmaals geëerd en worden de winnaars van de Publieksprijzen per categorie bekend gemaakt.

Via deze tag hou je al onze recensies in de gaten!

Bestel hier via Bol.com of bezoek een speelgoed winkel

Mama Surprise Cavia is onderdeel van Speelgoed van het jaar! Dit huisdier is superzacht en heeft als verrassing 3 kindjes plus meer
Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.