Rikkie de Ooievaar 2 – een nieuwe kinderfilm

Rikkie de Ooievaar 2, de dappere mus die bij de ooievaars opgroeide, is terug en staat klaar voor nieuwe opwindende avonturen! Met stemmen van getalenteerde acteurs, waaronder Patrick Martens, Barbara Sloesen, Jip Bartels en Willie Wartaal. Na een overwintering in het warme Afrika bereiden de ooievaars zich voor om naar huis te vliegen. Maar als Rikkie hoort dat zijn ooievaarsbroer Max de leiding mag nemen over de grote vlucht, voelt hij zich diep teleurgesteld. Hij was er toch van overtuigd dat hij het beste kon vliegen? Misschien is hij dan toch geen echte ooievaar?

Rikkie De Ooievaar 2 leuke kinderfilms

Rikkie de Ooievaar 2

Vol verdriet besluit Rikkie zijn eigen reis te maken, op zoek naar andere mussen. Samen met zijn vrienden – het dwerguiltje Olga en Kiki, de extravagant levendige parkiet – begint hij aan een nieuw avontuur wanneer ze mussenleidster Samia ontmoeten. Haar kudde is gevangengenomen door een hebzuchtige pauw en om hen te bevrijden moeten ze een kostbaar juweel vinden. Daarvoor zijn teamwork, vertrouwen en een dosis ooievaarskunsten nodig.

Ga mee op dit spannende avontuur met Rikkie de Ooievaar 2 en zijn vrienden terwijl ze samenwerken om hun nieuwe vrienden te redden en te bewijzen dat dapperheid en ware vriendschap in alle soorten en maten kunnen komen.

Stemmencast

De Nederlandse – Vlaamse stemmencast bevat enkele bekende namen. Hieronder enkele namen van de stemmencast.

 • Jip Bartels (Rikkie)
 • Patrick Martens (Kiki)
 • Barbara Sloesen (Samia)
 • Willie Wartaal (Hoofd van de beatbekkers)

En de Regisseur van Rikkie de Ooievaar 2 is Benjamin Quabeck.

Rikkie de Ooievaar 2 film bios

Voor welke leeftijd is Rikkie de Ooievaar 2

Wij zijn met ons gezin gegaan die bestaat uit 2 volwassen en 2 meiden van 4 en 9 jaar. Rikkie de Ooievaar 2 wordt aanbevolen vanaf 6 jaar. Het is niet supereng of gruwelijk dus we durfden het aan met onze jongste dochter en dat bleek prima te gaan ook. Het verhaal bevat allicht wat ingewikkelde en vage elementen die voor jonge kijkers wat lastig te bevatten zijn. Ook is het een Nederlands-Vlaamse vertaling wat soms lastige woorden bevat voor jonge kijkers (en ook voor oudere overigens) die voornamelijk Vlaams zijn. Maar in België zullen ze vast ook zo denken over de Nederlandse woorden.

Rikkie de Ooievaar 2 is een vrolijke film die echt wel eens spannend is. Het gaat over vriendschap en familie, het kwijtraken en zoeken hiernaar. Ook zijn er slechteriken die misbruik maken van hun macht. Hier en daar is het wat vaag met bovennatuurlijke elementen. Ook hebben we wel het idee dat we dingen uit het eerste deel missen, die we niet gezien hebben. Maar al met al is het in onze ogen een vriendelijke en vermakelijke kinderfilm voor rond de 6 jaar. Mijn oudste dochter van 9 vond het ook wel leuk, voornamelijk omdat ze into vogels is. Maar ook zij begreep niet elk element helemaal van de film, wat ook niet hoeft. Een kind kijkt anders dan een volwassene en beide zeiden ze dat ze de film leuk vonden.

Hoe vonden wij de film?

We hadden dus soms het idee dat we wat dingen misten doordat we het eerste deel niet gezien hebben. Want Rikkie is een mus toch? Al snel snappen we dat hij onderdeel is van de ooievaars familie, als mus zijnde. Ook het stukje met uil Olga, of is het Oleg (als ik het zo goed schrijf). Dat was het element wat wij allemaal niet helemaal snapten. Maar volgens ons heeft de uil een denkbeeldig vriendje die ook gewoon door iedereen geaccepteerd wordt. Het is geen must om het eerste deel te zien denk ik, Rikkie de Ooievaar 2 is vermakelijk en het hoofdverhaal is tof. Maar met zulke dingen merkte ik zelf wel dat ik wat voorgeschiedenis mis.

Rikkie de Ooievaar 2 is leuk gemaakt. Er zitten veel grapjes en gekke dingen in. Vogels met gekke ogen. En duiven die poepen op stroomdraden waardoor hun hersens wat gekookt zijn. Ik moest een beetje denken aan de eekhoorn bij Ice Age, met zijn eeuwige nootje die hij nooit kan pakken. Deze duiven kwamen ook steeds in de herhaling, iets waar kinderen gek op zijn. Het verhaal is spannend en speelt zich in de woestijn af in Arabische sferen. Dat is altijd wel een leuke sfeer.

Het kleine pluizenbol musje is dikke favoriet bij mijn oudste dochter en mijn jongste dochter is Rikkie fan. Beide zijn ze helemaal in vogels dus deze film sluit daarbij leuk aan. Er komen diverse vogels in voor wat het ook leuk maakt. Ook zit er veel vrolijke muziek in met als hoogtepunt Willie Wartaal zijn beatbekker scène. Ik vond de scènes in vogelvlucht vooral erg fijn en mooi gemaakt.

Rikkie de Ooievaar 2 is een vermakelijke film voor jong en oud die net weer even anders dan anders is.

film 2 winactie

Winactie Rikkie de Ooievaar 2

Namens Dutch Film Works mag ik 1×4 vrijkaarten weggeven voor Rikkie de Ooievaar 2

Gefeliciteerd Mariska

 • Laat hieronder, met een geldig emailadres, weten dat je meedoet.
 • Ik vind het leuk om te lezen welke kleine vriend of vriendin jij mee neemt
 • Een reactie achter laten op social media en MamaScrapelle volgen op Instagram en/of Facebook is lief!

Kijk hier voor meer leuke kinderfilms! En let op er komen deze zomer nog meer leuke winacties aan. Hou MamaScrapelle dus zeker in de gaten!

footer-7
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

37 reacties

 1. Ik doe heel graag mee voor mijn 2 jongens waarvan de oudste van 10 heel erg van dit soort films houdt. Hij gaat er helemaal in op en herkent zichzelf vaak in de karakters. (Vriendje van jou oudste dochter Selena van de vroegere dagopvang bso)

 2. Ooh wat een gezellige film lijkt mij dit, echt een genot om samen met mijn twee baasjes heen te gaan en samen te genieten. We kunnen zeker genieten vd stemmen en humor die er , hopen we ;-), in zit!!

 3. Leuk ik zou graag met mijn gezin hier naar toe willen gaan! Mijn kinderen zouden dit heel leuk vinden

 4. Oeh ook bij deze actie doe ik graag mee! Ik zou natuurlijk mijn vijfjarige dochter meenemen (want goed excuus om zelf naar een animatiefilm te gaan) en haar beste vriendin met moeder. Lijkt me erg leuk om hen er op te kunnen trakteren!

 5. Wow heel gaaf zeg 😍 hier waag ik dolgraag een kansje voor mee want dan kan ik even lekker genieten met mijn man en dochters. Dat kunnen we wel gebruiken na een grote stressvolle verbouwing. Even lekker ontspannen en alles vergeten, heerlijk lijkt me dat !

 6. Zo gaaf. Ik neem mee mijn dochter Noor en de twee kids van mijn vriendin. Dit gaan ze geweldig vinden.

 7. Wat een leuke actie! Ik zou graag mee willen spelen voor mijn dochtertje. Ze is gek op de bios en hebben onderhand een flink aantal films gezien, onder het genot van een flinke box popcorn. Ik denk dat deze film ook in de smaak zal vallen!

 8. Gaaf, ik zou onze dochter en haar vriendje beide 6 jaar meenemen. Wat zouden ze genieten, ik waag graag een kansje.

 9. Wat leuk, mijn jongens zijn onlangs voor het eerst naar de film geweest en vragen om meer. Dit lijkt me een zeer geschikte film voor twee jongentjes van vier jaar oud die dol zijn op vogels kijken 🙂

 10. Mijn kleine meid is bijna jarig dus zou fantastisch zijn als zij wat vriendinnetjes mee kan nemen. Klinkt als een hele leuke film!
  Naar de bioscoop gaan wij nooit dus dit zou een hele leuke verassing zijn voor haar.

 11. Dat zou superleuk zijn met mijn nichtje Emy! We hebben deel 1 samen gekeken toen ze bij mij kwam logeren. Dit was de eerste film die we samen hebben gekeken en sindsdien houden we altijd een filmavond als ze komt logeren. Dit is niet zo vaak, maar super gezellig! Hoe leuk zou het zijn als ik haar kan meenemen naar de bioscoop om deel 2 te kijken?! Ik ga duimen 🤗

 12. Super leuk! Ik zou mijn moeder en twee kids van 4 en 6 meenemen naar deze film. Heerlijk om ook na de start op school nog een leuk uitje met elkaar te hebben! Mijn moeder is geëmigreerd naar Spanje en komt binnenkort een weekje op bezoek. Heel tof om dit dan samen te kunnen doen. We missen haar erg.

 13. Ik doe heel graag mee! Mijn zoontje en dochtertje zullen het heel leuk vinden om naar deze film te gaan!

 14. Wat een leuke actie! Ik wil hier graag heen gaan met mijn dochtertje van 5. Ze is helemaal gek van het eerste deel en deze film staat natuurlijk ook op ons lijstje 🙂

 15. wow onwijs tof! Ik ga heel graag samen met mn bonuskindjes! Samen genieten, leuke dingen doen en een band opbouwen! en hoe kan dat nou beter dan naar deze te leuke film gaan!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.