Kleine All – een bijzondere kinderfilm

Met mijn dochter ben ik net aan het napraten over de film, Kleine All, die we zojuist via een screener hebben bekeken. Vinden we het nou een goede kinderfilm, een bijzondere kinderfilm of een slechte kinderfilm. Het is fijn om echt serieus met haar naar een film te kijken en er over na te praten, en we besluiten om het een bijzondere kinderfilm te noemen.

Kleine-All leukste kinderfilms

Kleine All

All vindt het heel vervelend dat zijn ouders gaan scheiden, maar hij weet niet hoe hij dat zeggen moet. Dan komt er hulp uit heel onverwachte hoek. Een buitenaards meisje in een klein ruimteschip kan zijn gedachten lezen. Tegelijkertijd moet All het meisje redden uit handen van een gemene schurk in deze leuke animatiefilm met veel grappige figuren.

Thema scheiden

All vindt het heel vervelend dat zijn ouders gaan scheiden, maar hij weet niet hoe hij dat zeggen moet. Ze verhuizen allebei naar een nieuw huis en All gaat eerst met zijn vader mee. Zijn vader is duidelijk nog verdrietig van de scheiding en kijkt totaal niet naar hem om. Mijn dochter zegt zelfs: waarom heeft hij geen deken en kussen op zijn bed liggen? En waarom pakken ze geen dozen uit?

De mevrouw die hun verhuist doet zelfs al meer uitpakken dan zijn vader. Een vrolijke grote sterke dame die dol is op sterrenbeelden. Ze heeft zelfs een maan en een ster als oorbellen.

Het thema scheiden is in mijn ogen een waardevolle aanvulling in de collectie kinderfilms die er zijn. Je ziet dat de jongen pijn heeft, dat zijn ouders stiekem ruzie maken en dat hij er niet over praat. Een echte binnenvetter die samen met zijn vader in de auto letterlijk met de mond vol tanden lacht.

Vreemde vrienden

Kleine All maakt opeens een wat vreemde vriend. Een oude buurman lokt hem zijn appartement in en weet hem over te halen om als menselijke antenne te dienen om buitenaardse wezens te lokken.

Ik schrik wel een beetje hiervan. In mijn ogen leren kinderen veel van films als voorbeeld en ik hoor mijzelf tegen mijn dochter zeggen: “als jij het maar uit je hoofd laat om zo maar bij een vreemde meneer naar binnen te stappen”. Ze geeft me een geruststellend kneepje in mijn hand. “Natuurlijk doe ik dat niet mama!”

verhuizen

Kleine All – leren praten over je emoties

Kleine All is dus niet alleen op zoek naar vriendschap en liefde, maar stiekem heeft hij een nog veel grotere hulpvraag! Hij moet namelijk leren om zijn emoties en gedachtes te leren zeggen. Marieke het kleine buitenaardse meisje gaat hem hierbij helpen. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Een ontvoering, een redding, vrienden en familie het komt allemaal voorbij in deze bijzondere film.

Kleine All van In the Air is in de volgende bioscopen te zien:

ZaandamFabriek
AmsterdamKetelhuis
AmsterdamRialto
AmsterdamRialto VU
ApeldoornGigant
Arnhem Focus
BussumFH
Den BoschVerkade
Den HaagFH
Deventer Mimik
DoetinchemAmphion
Eindhoven NatLab
GroninngenForum
HaarlemFilmschuur
HilversumFilmhuis Hilversum
MaastrichtLumiere
NijmegenLUX
RotterdamL/V
UtrechtHoogt
ZevenaarFH

Kijk hier voor nog meer leuke kinderfilms die dit jaar uitkomen!

Footer 6 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.