Skip to Content

Paasmuffins maken – een zoete lekkernij voor de paasdagen

Pasen, de een gaat helemaal los de ander lekker voor het eerst weer naar de camping. De supermarkten zijn overvol gevuld met vleesgebraad, gevlochten broden en vooral heel veel chocolade. Pasen begint bijna net zo belangrijk te worden als kerst. Nu ben ik echt een kerstmens. Weken van tevoren begin ik al met versieren, cadeautjes kopen en me voor te bereiden op kerstavonddiner. Pasen beleef ik anders, sterker nog ik heb er niets mee. Of het komt door de overdadigheid van de kleur geel ik weet niet. Daarentegen zal ik het paasontbijt nooit overslaan, als is het maar door de champagne die je er ongegeneerd bij mag drinken. En net zoals bij kerst is de paastafel overvol met lekkers. Bij Pasen is er ook veel zoets en daarvoor probeerde ik de Excellent mix voor Paas cup cakes van Albert Heijn. Zoet gekleurde paasmuffins maken met een verrassende inhoud. Ik ben benieuwd.

1,2,3 klaar? Paas cupcakes bakken!

De instructies op de verpakking is helder en duidelijk. Ook de extra benodigdheden die je tijdens het bakken nodig hebt zijn duidelijk aangegeven. Lees wel eerst het hele recept door want de 275 gram boter zoals aangeven blijkt verdeeld te moeten worden over het koekjesdeeg en de botercrème.
Op de zijkant van de verpakking staan twee sjablonen die je kunt uitknippen en gebruiken op de paasoortjes mee uit het fondant te snijden. Heel leuk gedaan om toffe paasmuffins te maken.
De toebehoren in de verpakking zijn ruim voorzien: bakmix, botercrèmemix, fondant in wit en roze, cupcakevormpjes en sprenkels.

volle melk roomboter

De oven warmt intussen op tot 180 graden. Als advies geeft de verpakking aan de cupcakevormpjes eventueel in een muffin bakblik te stoppen. Ik neem dat advies graag over want dat is mij al eerder goed bevallen. Zo krijgen de cup cakes namelijk niet te de kans om uit te lopen, maar rijst het deeg mooi naar boven op. Alle ingrediënten samengevoegd en goed gemixt geven een mooi muffin beslag. Vul de vormpjes tot 2/3. Je zult zien dat er precies genoeg deeg aanwezig is.

Zet de vormpjes (al dan niet in bakblik) in de oven en bak ze voor 25 minuten goudbruin. Na de aangeven baktijd komen er prachtig gerezen en goudbruine paasmuffins uit de oven. Ze ruiken heerlijk maar moeten helaas eerst helemaal afkoelen voordat er versierd en gegeten kan worden.

Zelf muffinbeslag maken?

Wil je niets uit een pakje kopen en zelf aan de slag? Hier een basisrecept om zelf muffinbeslag te maken!

Ingrediënten paas cupcakes bakken:

 • 250 gram bloem
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 1/2 theelepel zout
 • 115 gram suiker
 • 2 eieren
 • 240 ml melk
 • 120 ml olie
 • 1 theelepel vanille-extract
paasmuffins maken paas cupcakes (1)

Hier is een basisrecept voor paasmuffins:

Ingrediënten:

 • 250 gram bloem
 • 2 theelepels bakpoeder
 • 1/2 theelepel zout
 • 115 gram suiker
 • 2 eieren
 • 240 ml melk
 • 120 ml olie
 • 1 theelepel vanille-extract

Instructies:

 1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Plaats papieren muffinvormpjes in een muffinbakvorm.
 2. Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, zout en suiker.
 3. In een aparte kom, klop je de eieren lichtjes op. Voeg de melk, olie en vanille-extract toe en roer alles door elkaar.
 4. Giet de natte ingrediënten in de droge ingrediënten en meng alles goed door elkaar. Het is belangrijk om niet te veel te mengen, anders worden de paasmuffins taai.

Handig om te hebben als je muffins gaat maken:

In de tussentijd van de paas cupcakes bakken

Gebruik je baktijd om ondertussen de oortjes uit het fondant te snijden en de botercrème te maken. De fondant moet namelijk nog en beetje uitharden en de botercrème wat opstijven in de koelkast.
Tip van mijzelf tussendoor met de paasmuffins maken: Maak na elke stap je aanrecht schoon. Zo kun je goed opgeruimd weer verder aan.

fondant

Kneed de fondant staat er op de verpakking van de paasmuffins. Dit gaat verrassend snel, er ontstaat een goed werkbare fondant. Als instructie staat er op de verpakking: rol de fondant uit en snijd de oortjes met de mal eruit. Uit ervaring weet ik inmiddels dat dit een stuk makkelijke en efficiënter gaat wanneer je fondant tussen bakpapier legt en dan gaat rollen. Zo voorkom je dat het fondant aan je aanrecht dan wel je deegroller blijft plakken. Het uitsnijden gaat met de bijgeleverde mallen prima en al denk je bij de witte fondant te weinig te hebben, bij nog een keer alle overgebleven stukje bij elkaar te kneden is het precies genoeg. Van het roze heb je een klein beetje over. Dit kun je nog gebruiken om naderhand te versieren, bij mij was het hap slik weg!

konijnenoren fondant

Inmiddels kunnen de paasmuffins uit de oven gehaald worden. Laat deze helemaal afkoelen. Wanneer je in een bakblik gebakken hebt is het het beste om ze eruit te halen zodat ze sneller afkoelen.

Botercrème voor de paasmuffins maken

Hierbij heb je de meeste ingrediënten nodig die je zelf bij moest voegen, eieren, boter en melk. Bij het mixen ontstaat er een mooi botercrème, iets wat niet altijd zomaar lukt. Complimenten voor de bijgevoegde mixen van het Excellent mix voor Paashaas cup cakes aan Albert Heijn, deze zijn precies goed afgemeten. Wat ontbreekt op de instructies achter op de verpakking is dat het beter is om de botercrème even op te laten stijven in de koelkast.
Maak weer je aanrecht schoon zodat je klaar bent voor de laatste stap van de paasmuffins.

Wil je speciale paasmuffins maken met de paasdagen? Een zoete lekkernij voor Pasen! Ga dan paas cupcakes bakken met je kinderen!

De paasmuffins opmaken en versieren.

En dan nu het allerleukste deel, het opmaken en versieren van de Excellent Paashaas paasmuffins. Als optie staat er op de verpakking een gat in de muffin te maken om er als verrassing bij het eten een sprenkel vulling uit te laten komen. Gezien de voorkant van de doos was dat sowieso al de bedoeling. Er staat echter niet bij hoe dat te doen. Bij deze de handeling: maak met een scherp mesje een rondje in het midden van het deeg, niet helemaal tot de bodem. Vervolgens lepel je een klein lepeltje het deegrondje eruit. Deze vul je dan met een beetje van de bijgevoegde sprenkels.

muffins met gat

Spuit vervolgens de botercrème op de paasmuffins. Zo bedek je dus ook de gemaakte gaatjes in het midden. Heb je geen spuitzak dan kun je het ook mooi gladstrijken met een lepel. Plaats de fondant oortjes in de botercrème en strooi er vervolgens de sprenkels overheen. Zet de opgemaakte muffins tot gebruik op een koele plek want anders smelt de botercrème. Of ze die koele plek halen is een tweede, want zulke verleidelijke muffins zijn hier in huis zo verdwenen.

Excellent mix voor Paashaas paasmuffins maken is een aanrader.

Deze zeer uitgebreide Excellent mix voor Paashaas cup cakes van Albert Heijn kan ik jullie echt aanraden. Buiten het feit dat de mix ruim voorzien is van veel benodigdheden, komen er mooie en lekkere muffins tevoorschijn. De tijd om ze te maken is wel wat langer dan bij andere bakmixen of muffin recepten maar het is de moeite meer dan waard. De paasmuffins smaken heerlijk. Het muffin deeg is zacht genoeg en ze zijn niet te zoet.

Rest mij nog jullie allemaal een vrolijk en vooral smakelijk Pasen toe te wensen!

Wil je speciale paasmuffins maken met de paasdagen? Een zoete lekkernij voor Pasen! Ga dan paas cupcakes bakken met je kinderen!

Lees ook deze blogs met recepten voor Pasen

Ga jij de paasmuffins maken?

paas cupcakes
Footer1
Noelle
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.