Skip to Content

Lente cupcakes, voor een heerlijke start van het voorjaar

Voorzichtig laat de zon zich weer steeds wat meer zien en begint het lente gevoel te komen. In de tuin zie ik steeds meer narcissen en tulpen opkomen. Het voorjaar is begonnen en dat gaan we vieren met heerlijke Lente cupcakes! Vier je de lente met ons mee?

Lente cupcakes vullen de leegte die de paasdagen achterlieten. Heerlijk genieten van lemoncurd in vrolijke mini muffin gebakjes van dr oetker

Eenvoudige cupcakes

Je kunt natuurlijk een recept uit een kookboek of van het internet halen om helemaal zelf cupcakes te maken. Maar persoonlijk ben ik fan van de bakmixen van Dr. Oetker. Ook de cupcakes zijn heerlijk en nog eens redelijk eenvoudig te maken. Volg de aanwijzingen op de verpakking en ga aan de slag met het begin van de Lente cupcakes.

Wanneer de cupcakes zijn gebakken en afgekoeld kun je hier met een theelepel een hapje uithalen. Het gaatje wat hierdoor ontstaat kun je opvullen met een schepje lemon curd. Dit is een heerlijke frisse tegenhanger van de zoete cupcakes met botercrème.

Wat heb je nodig voor het maken van de cupcakes?

Ingrediënten:

  • Cupcakes naturel van Dr. Oetker
  • Boter/margarine
  • Eieren
  • Melk
  • Lemon curd

Benodigdheden:

Gele botercrème maken

Je kunt de cupcakes natuur prima decoreren met marsepein, maar persoonlijk vind ik botercrème lekkerder. Daarnaast vind ik het resultaat nog feestelijker. En hoewel ik niet zo goed ben in een mooie toef maken op een cupcake heb ik me er voor deze Lente cupcakes toch opnieuw aan gewaagd. De botercrème kun je waarschijnlijk zelf maken, maar ook hier heb ik gekozen voor het merk Dr. Oetker. Je hoeft hier alleen nog boter en melk aan toe te voegen. Dus volg opnieuw de aanwijzingen op de verpakking.

Ik heb gele kleurstof toegevoegd aan de botercrème voor een extra lente achtig gevoel. De hoeveelheid kleurstof is afhankelijk van hoe geel je de botercrème wilt hebben. Ik wilde echt knalgeel, dus heb een grote hoeveelheid van het tubetje gebruikt.

Wat heb je nodig voor het maken van de gele botercrème?

Ingrediënten:

  • Botercrème Dr. Oetker
  • Boter
  • Melk
  • Kleurstoffen Dr. Oetker

Benodigdheden:

Tijd om de Lente cupcakes te decoreren

Dit blijft toch altijd mijn favoriete onderdeel van het capecakes maken. Heerlijk decoreren en kijken of het idee in mijn hoofd in het echt net zo leuk is. Mijn ervaring is less is more. Ik heb dus gekozen voor sprinkles in vrolijke en frisse lente kleuren. (Uiteindelijk niet de sprinkles op de ingrediënten foto gebruikt, maar een ander busje lente sprinkles die ik nog had staan.) Wij eten deze Lente cupcakes bij de Paasbrunch, dus heb ik gebruik gemaakt van The Joy of Easter decoration van Dr. Oetker. Deze vrolijke haasjes, bloemen en eieren passen wat mij betreft ook helemaal perfect bij het lente thema! Maar chocolade paaseieren of Paashagelslag hadden ook tof gestaan.

Alternatieve decoratie tips

Zoals ik eerder al schreef kun je cupcakes ook goed decoreren met marsepein (of fondant). Dit kan eenvoudig door met een uitsteker rondjes uit het marsepein te drukken. En ben je handig met boetseren dan kun je allerlei leuke 3d figuurtjes maken en hierop zetten. Denk hierbij een onder andere vlinders en bloemen. En ben je minder handig met marsepein dan zijn uitstekers binnen het lente thema zoals een konijn of kuiken ook erg leuk. Werk met verschillende kleuren marsepein voor een vrolijk resultaat. En ook hiermee kun je prachtige Lente cupcakes maken!

Als je wel gebruik maakt van botercrème is het ook leuk om naast de sprinkles ook snoepjes te gebruiken. Rond de paasdagen zijn er vaak leuke snoepjes met lente thema te koop in de supermarkt. En ook dat geeft een tof en vrolijk resultaat.

Wat vinden wij van de Lente cupcakes?

Laten we beginnen met dat ik super trots ben hoe de Lente cupcakes eruit zien. Het toefje botercrème is zeker niet perfect, maar is zoveel beter gelukt dan verwacht. Doordat deze geel is ziet het er direct al gezellig uit. Daarnaast maken de vrolijke sprinkles het af tot een kleurrijk geheel waar de lente vibes wat mij betreft helemaal vanaf stralen. En de kleine suikerfiguren van Dr. Oetker maken het helemaal af. Wat ben ik tevreden met dit leuke resultaat!

En dan de smaak… deze cupcakes zijn zo onwijs lekker! De zure lemon curd aan de binnenkant compenseert het heerlijk zoete van de cupcakes en het romige van de botercrème. Ik ben zo blij dat ik deze ingeving had! Dus dat gaan we vaker doen. Echt een aanrader om Lemon curd op deze manier te gebruiken.

En ook de gasten hebben zitten genieten van deze heerlijke Lente cupcakes. De complimenten vlogen me om de oren en dat voelde toch wel erg goed. Ik vind het leuk om te bakken, maar vind het geweldig als ik andere lekker zie eten van mijn baksels. Dus deze smakelijke cupcakes gaan we echt nog vaker maken!

Lente cupcakes vullen de leegte die de paasdagen achterlieten. Heerlijk genieten van lemoncurd in vrolijke mini muffin gebakjes van dr oetker
Eind resultaat Lente cupcakes

Leestips passend bij Lente cupcakes

Ben je ook zo blij dat de lente weer is begonnen? Wij wel! En we hebben op MamaScrapelle dan ook veel leuke blogs met dit thema. Nieuwsgierig? Lees dan ook eens deze artikelen:

Footer1
Jolien
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.