Skip to Content

Ghostbusters Frozen Empire – terugkeer van de spokenvangers

Who you gonna call? Ghostbusters! Dit liedje heb ik in mijn jeugd echt heel veel gezongen. Ik vond die film toen ontzettend leuk. Een paar jaar geleden is een vervolg op Ghostbusters uitgekomen (Ghostbusters Afterlife). En nu komt er weer een vervolg op deze film – Ghostbusters: Frozen Empire. Hierin spelen de nieuwe én oude Ghostbusters een rol!

Ghostbusters Frozen Empire

Een bevroren wereld in Ghostbusters: Frozen Empire

In Ghostbusters: Frozen Empire keert de familie Spengler terug naar waar het allemaal begonnen is: de iconische brandweerkazerne in New York. Daar hebben de oorspronkelijke Ghostbusters een geheim onderzoekslab ingericht om nog beter spoken te kunnen vangen. Als bij de ontdekking van een oud voorwerp een kwaadaardige kracht vrijkomt, moeten de nieuwe en oude Ghostbusters samenwerken om hun stad te beschermen en de wereld te behoeden voor een tweede ijstijd.

Ghostbusters: Frozen empire

Een spannend vervolg

In 2021 verscheen de film Ghostbusters: Afterlife. Deze heb ik ook gezien. Ik was hier van tevoren een beetje huiverig voor: de oorspronkelijke Ghostbusters was natuurlijk superleuk en de kans is groot dat een vervolg met andere personages toch een stuk minder is. Gelukkig vonden wij de film echt heel leuk. Het was een soort eerbetoon aan de oude Ghostbusters (en superleuk dat de oude acteurs ook weer terug kwamen). De film die nu in de bios komt ‘Ghostbusters: Frozen Empire’ is weer een vervolg op de film van 3 jaar geleden. De trailer ziet er echt al ontzettend spannend uit! Dat was voor mij een reden om weer uit te kijken naar deze film. De onderstaande trailer is de korte trailer, maar ik plaats bij deze blog ook de langere versie, omdat je daar wat meer een beeld krijgt van het verhaal.

bevroren gebouw

Het Ghostbusters erfgoed in Ghostbusters: Frozen Empire

Echte Ghostbusters fans zullen in deze film aan hun trekken komen. Want de oude acteurs zullen in deze film ruimschoots te zien zijn. Én ze keren terug op hun oude nest: hun laboratorium in Manhattan. Dit alles gecombineerd met de nieuwe generatie Ghostbusters zorg voor een leuk geheel. En een hele oude bekende Slimer keert ook weer terug!

Ghostbusters: Frozen Empire

Onze mening over Ghostbusters Frozen Empire

Ik was van tevoren eigenlijk wel een klein beetje huiverig. Toen ik kaartjes voor de bios wilde gaan reserveren, kwam ik erachter dat deze film in de ene bios niet eens meer elke dag draaide. In de andere bioscoop hier in de stad draaide Ghostbusters Frozen Empire gelukkig nog wel. (maar dan wel in een heel klein zaaltje). Dat geeft wel een beetje aan dat het niet echt meer storm loopt. En ik moet zeggen, dat dat wel heel zonde is! Het is echt wel een ontzettend leuke film, dus als je deze meivakantie nog tijd hebt, ga deze dan zeker bekijken. De film heeft een adviesleeftijd vanaf 12 jaar, dus het is niet echt een familiefilm te noemen, maar als je oudere kinderen hebt is dit echt wel een leuk familie uitje. Wij zijn met onze oudste dochter gegaan, en Ghostbusters is wel echt een leuke avonturenfilm. Het verhaal is vlot en origineel. Het heeft veel vaart en je zult je geen moment vervelen. Soms lijkt er wel even een los eindje in de film te zitten, maar al met al is het echt een leuke, spannende en vlotte film. Wij gingen met een heel tevreden gevoel weer naar buiten.

Alle info over de film op een rijtje

Hieronder even alle informatie over de film Ghostbusters: Frozen Empire op een rijtje.

Releasedatum: 04-04-2024
Genre: avontuur, mysterie, komedie
Lengte: 115 minuten
Kijkwijzer: 12 jaar
Gesproken taal: Engels
Cast: Paul Rudd, Carrie Coon, Celeste O’Connor, Finn Wolfhard, Mckenna Grace, Kumail Nanjiani, Patton Oswalt
Regisseur: Gil Kenan

Universal Pictures

Kijk ook deze films

Footer 6 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.