Autumn and the Black jaguar, een bijzondere vriendschap

Ik vind het heerlijk om samen met mijn kind een film te kijken. Ik kan hier dan ook echt van genieten. Of dit nu een filmavond op de bank is of een uitje naar de bioscoop. Samen een film kijken is leuk, zorgt voor een moment van ontspanning en met een film als Autumn and the Black Jaguar zit er ook een mooie boodschap in. Dit is dan ook echt een geweldige film voor dierenliefhebbers vanaf 6 jaar. Het is een prachtig avontuur over een unieke vriendschap tussen mens en dier. Ga je mee naar het regenwoud?

Autumn and the Black Jaguar

Autumn and the Black Jaguar samenvatting

Autumn groeide op in het regenwoud en daardoor ontwikkelde ze een bijzondere vriendschap met een verloren jaguarwelp. Deze kleine jaguar noemt ze Hope. Door een treurige gebeurtenis moet ze noodgedwongen vertrekken naar New York. Hierdoor moet ze Hope en alles wat ze kent achterlaten. Al jaren droomt Autumn ervan om terug te gaan naar het regenwoud en haar vriendin Hope te bezoeken. Wanneer ze 14 is ontdekt ze dat het dorp waarin ze is geboren wordt geteisterd door dierenhandelaren. Hierdoor stapt ze op het vliegtuig en gaat ze terug naar het Amazonegebied waar ze haar geliefde Hope hoopt te vinden.

Autumn and the Black Jaguar
Autumn & Hope

Beschermen van dieren

Ik hou ervan als er een boodschap in een film zit en kinderen er dus iets van kunnen leren. En dit is met Autumn and the Black Jaguar zeker het geval. Op onze wereld zijn er helaas vele dieren die worden bedreigd door mensen. In deze film komt de dreiging van dierenhandelaren en hierdoor vreest Autumn voor haar jaguar vriendin Hope. Ze gaat terug naar het regenwoud om de jaguar waar zij als jong meisje mee bevriend was te redden.

Ik vind het belangrijk dat kinderen al op jonge leeftijd leren dat ze goed moeten zorgen voor de natuur en de dieren die daar leven. Veel dieren worden door dierenhandelaren bedreigd en dit moet echt stoppen. Dit is natuurlijk een erg triest verhaal, maar we kunnen hier maar beter eerlijk over zijn. Ik ben ervan overtuigd als we kinderen hier nu het belang van kunnen laten inzien zij dat hun leven lang mee zullen dragen.

Bekijk hier alvast de trailer van Autumn and the Balck Jaguar

Acteurs in Autumn and the Black Jaguar

Ik vind het altijd leuk om te kijken of ik acteurs herken van andere films. Dus kijk dan vaak even op IMDb om te kijken welke acteurs nog in andere films en of series hebben geacteerd om zo mijn mogelijke vermoedens te bevestigen. Dat heb ik nu dus ook gedaan, want ik dacht al dat ik actrice Emily Bett Rickards herkende. Ik kon alleen even niet bedacht krijgen waarvan, maar toen ik zag staan dat ze in onder andere de serie Arrow heeft gespeeld wist ik het direct weer.

De andere acteurs kende ik niet, maar evengoed leuk om even te kijken waar we hen mogelijk van zouden kunnen herkennen. Laten we beginnen met Lumi Pollack zij speelt de rol van Autumn in Autumn and the Black Jaguar. We kunnen haar kennen van onder andere de film The Fallout. En ook acteur Wayne Charles Baker is geen onbekende in filmland. Hij speelde in verschillende films en series zoals onder andere in NCIS. Ook acteur Paul Green heeft al veel verschillende films en series op zijn naam staan. Zo zouden we hem onder andere kunnen kennen van de kerstfilm Fit for Christmas.

Toffe goodiebag

En niet alleen mogen wij deze toffe film kijken we kregen ook nog eens een super toffe goodiebag van Autumn and the Black Jaguar. Wat een verassing! In dit leuke pakket zat een mooie tas, een schetsboek, een doosje potloden en een super lieve kleine jaguar. Dit allemaal met opdruk van de film, dus echt een hele leuke goodiebag. En die kleine jaguar die gaat natuurlijk heerlijk met ons meekijken naar de film…

Goodiebag
Goodiebag van de film Autumn and the Black Jaguar

Wat vinden wij van Autumn and the Black Jaguar?

Zowel mijn dochter van zeven en ik vonden dit een indrukwekkende film. Niet alleen zijn de beelden van de jaguar adembenemend mooi ook de omgeving waar de film is opgenomen is prachtig. Je gaat mee op avontuur met Autumn waarmee je je echt een soort van in het regenwoud bevind. Het verhaal is spannend, verdrietig en hartverwarmend tegelijk. Het verteld de pijnlijke waarheid over dierenhandelaren waarbij geld belangrijker is dan het leven van de dieren. Door het dappere optreden van één meisje word hier een verschil gemaakt. En dat is zo’n mooie en belangrijke boodschap! Ik ben gewoon echt een beetje stil van deze film. En zal hem met liefde nog eens bekijken.

Autumn and the Black Jaguar
Uit Autumn and the Black Jaguar

Specificaties bij de film Autumn and the Black Jaguar

  • Releasedatum: vanaf 28 maart in de Nederlandse bioscopen
  • Lengte: 100minuten
  • Taal: Engels, Nederlands ondertiteld
  • Classificatie: 6 jaar
  • Genre: familiefilm
  • Regie: Gilles de Maistre
  • Nederlandse stemmencast Autumn and the Black Jaguar : Munaycha Draaibas (stem), Anne van Veen (stem) en Pim Vosmaer (stem)
  • Distributeur: Reveal Films

Filmtips passend bij Autumn and the Black Jaguar

Ben je op zoek naar een leuke film om samen met je kind te kijken?
Kijk dan eens bij kinderfilms 2024
En kijk ook eens deze filmtips:

footer-7
Jolien
Delen is enorm lief

Jolien

Hoi hoi, ik ben Jolien. Ik ben getrouwd en moeder van een heerlijk eigenwijze dochter (2016). Sinds een aantal jaar werkzaam als Pedagogisch Medewerker op een kinderdagverblijf. In mijn vrije tijd ben ik een echte huismus. Ik geniet van een gezelschapsspelletje, een goed boek, tekenen, lekker eten of een beetje rommelen in de tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.