Skip to Content

De legende van Familie Vos, een spook in de Efteling?

Legendes, ik ben er gek op. Als kind al, maar eigenlijk nog steeds. De mystiek achter die, soms wel eeuwenoude verhalen. Wat is er wel waar en wat niet? Neem nu bijvoorbeeld ‘De verschrikkelijke Sneeuwman’ of ‘Het monster van Lochness’, er zijn vele anekdotes dat deze door mensen gezien zouden zijn. Mijn meest geliefde legende is toch wel ‘Robin Hood’. Van dit verhaal zijn vele boeken en verschillende films gemaakt, met onder andere Kevin Costner. Maar de beste verfilming is die van Disney: met Robin Hood als Vos. Laat er nu net een nieuwe, Nederlandse, film uitkomen over een Vos, en het is ook nog eens een legende: ‘De legende van Familie Vos’. Vanaf 7 februari te zien in de Nederlandse bioscopen.

Filmposter De legende van Familie Vos
Vanaf 7 februari in de Nederlandse bioscopen

Dit is het verhaal achter de legende van de Familie Vos

Teun, gespeeld door Levi Otto, werkt in de Efteling. Hij krijgt de opdracht om Jamie, de dochter van de parkdirecteur, op sleeptouw te nemen. Als een bewaker ’s nachts aangevallen wordt door een spook met een brandend zwaard, raken Teun en Jamie betrokken bij een mysterie. Want wie is dit spook en wat heeft hij of zij te zoeken in de Efteling?

Indra, de parkdirecteur, moet niets weten van spookverhalen. Ook niet wanneer de beroemde spokenjager en YouTube-ster Ronny Ruygh, gespeeld door Buddy Veddder, langskomt om te vertellen dat het spookt in de Efteling. Hij biedt zijn diensten aan om het spook te verjagen. Teun En Jamie ontdekken echter een oud sprookjesboek van Teuns opa. Hierin wordt een Vuurman beschreven en die gelijkenissen vertoont met het spook in de Efteling. Overtuigd dat er echt iets aan de hand is, gaan ze samen met Ronny Ruys en Teuns tante Ada op onderzoek uit. Al snel merken ze dat er ’s nachts iets ongewoons gebeurt in het verlaten park. Maar is het een spook of schuilt er toch iets anders achter de vurige verschijning? Bestaat er zoiets als ‘De legende van Familie Vos’?

De legende van Familie Vos

Levi Otto’s (14) debuut in de filmwereld

De spelers uit de film ‘De legende van familie Vos’ zijn ondertussen al bij menig een bekend. Zo kennen de meest mensen Buddy Vedder uit ‘Goeden Tijden, Slechte Tijden’ of als presentator van de ‘Kids Top 20’. Een ander bekend gezicht heeft Teuns tante ‘Ada’. Zij is de oma uit de Albert Heijn reclame. Al heeft ze veel meer gedaan, waaronder het kinderprogramma ‘Villa Achterwerk’. Voor de veertienjarige acteur Levi Otto is het zijn eerste keer dat hij in een speelfilm speelt. Hij krijgt in deze film, ‘De legende van Familie Vos’, ook meteen een hoofdrol. Ik ben benieuwd of hij die belangrijke rol goed en overtuigend weet weer te geven.

Levi Otto

Privébezoek aan de film De legende van Familie Vos

Op uitnodiging van productiemaatschappij Just Entertainment mocht ik samen met de kinderen de film ‘De legende van Familie Vos’ alvast vooruit kijken. Nadat we heel hartelijk onthaalt werden mochten we plaatsnemen in de privébioscoop en werden we voorzien van popcorn en drinken. En wat bleek…we waren de enige, hoe cool is dat! De kinderen vonden de film op dit moment eigenlijk al geslaagd. Maar we zijn natuurlijk niet om te kopen dus blijven we, ondanks alle goede zorgen, onze eerlijke mening geven.

Spookjes naar De Legende van Familie Vos

Een ode aan de Efteling en zijn nieuw te openen attractie

De film heeft als leeftijdsaanduiding 6 jaar, (bij Pathé AL) en het is belangrijk je daar wel aan te houden. Niet dat de film eng is, helemaal niet, maar wel spannend. Vooral de eerste kennismaking met het Vuurmonster werd door de jongste, 8 jaar, als zeer spannend ervaren.  En het spook is toch ook wel een beetje eng, maar op een goede manier. Hij schrikt niet af.

Het feit dat de film zich afspeelt in de Efteling geeft een extra dimensie aan de film want veel plekken zullen door kijkers van de film herkent worden. Al is het stiekem toch ook wel een grote reclame voor de nieuwe attractie die eerdaags daadwerkelijk in de Efteling geopend zal worden. Maar dat geldt ook voor hoofdsponsor Dubbelfrisss. Regelmatig komt dit heerlijke drankje op het scherm voorbij, met als gevolg dat de jongste vanaf nu alleen nog maar Dubbelfrisss wil drinken. Kortom missie geslaagd.

Efteling
Het Vuurmonster

Stoere held blijkt een bangerik

De film ‘De legende van Familie Vos’ is niet alleen spannend maar ook erg leuk. Dat was dan vooral dan weer de mening van de oudste, 10 jaar. Het favoriete personages van beide kinderen was toch wel tante Ada, gespeeld door Raymonde de Kuyper. Sowieso is dat altijd wel hun favoriete personage in films en series. Ook vonden ze dat Levi Otto heel goed was in zijn eerste grote filmrol als Teun. En Ronny Ruys probeert stoer te doen maar is eigenlijk best wel bang en daarom komt hij wat klungelig en heel grappig uit de hoek. Als volwassen vond ik het acteerwerk wat minder sterk.

Actrice Raymonde de Kuyper
Actrice Raymonde de Kuyper

De legende van Familie Vos is een spannende en leuke familiefilm

De film bevat goede muziek die geheel bij de film past en daardoor heel sfeerbepalend is. De film ‘De legende van Familie Vos’ is spannend en leuk tegelijk. Echt een film waar je met de hele familie naar toe kunt gaan en allemaal een leuke filmervaring krijgt.

De legende van Familie Vos

Specificaties van de film De legende van Familie Vos

  • Releasedatum : vanaf 7 februari 2024 in de Nederlandse bioscopen
  • Speelduur: 85 minuten
  • Taal: Nederlands
  • Classificatie: vanaf 6 jaar
  • Genre: Familiefilm
  • Regie: Bob Wilbers
  • Scenario: Nienke Römer en Job Römer
  • Producent: Messercola Drama/Lucio Messercola
  • Distributeur: Just Entertainment
  • Acteurs: Levi Otto, Clara Cleymans, Raymonde de Kuyper, Buddy Vedder, Edo Brunner, Imani Ristie, Manoushka Zeegelaar Breeveld, Frederik Brom

Trailer van De Legende van Familie Vos

Kijk hier voor meer leuke kinderfilms!

De legende van Familie Vos

Lees ook deze blogs

footer-7
Noelle
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.