Skip to Content

7 wonders duel – een twee speler spel voor 10+

Ken jij 7 wonders? Het originele spel is voor een groep tot zeven spelers en werd meer dan 2 miljoen keer verkocht. Het won enorme hoeveelheden onderscheidingen en prijzen. Naast uitbreidingen werd er 7 wonders duel ontwikkeld, een variant die aangepast is voor twee spelers. Het kan lastig zijn om spellen voor twee personen te vinden die leuk blijven, dus ik ben enorm blij met dit spel. Hierin vind ik namelijk dat 7 wonders duel zeker slaagt.

7 wonders duel, de duo variant van het beroemde spel 7 wonders. Strategisch bordspel voor 2 personen. Uitdagende cadeautip

Over 7 wonders duel

7 Wonders Duel speelt zich af in drie tijdperken. In elk tijdperk kun je wetenschappelijke ontwikkelingen doen, je leger versterken en muntstukken winnen om een beschaving te creëren en wonderen te verrichten. Er zijn drie manieren om het spel te winnen: militaire overheersing, wetenschappelijke overheersing en burgerlijke overwinning. Militaire en wetenschappelijke overwinningen kunnen gedurende het hele spel plaatsvinden. Het spel zal dan ook direct eindigen.

Onthul een opwindende en oude wereld met 7 Wonders Duel, een strategisch spel* voor 2 spelers. Leid jouw beschaving naar weelde en bouw prestigieuze gebouwen en wonderen!

Om het spel te starten, kiezen jij en je tegenstander een set Wonderkaarten, deze geven inzicht in welke doelstelling jouw tegenstander gedurende het spel moet behalen. Dan is het tijd om je strategie-skills te testen! Misschien gebruik jij een Militaire kaart om een pion steeds dichter bij je tegenstander te brengen! Bewaar jij je Productie en Economie kaarten zodat je ze later kunt gebruiken om Wonderen of Gebouwen te bouwen?

Overwinning

Je kritische brein zal constant getest worden terwijl je voor de overwinning gaat op één van de drie manieren… Gebruik je elke keer een Militaire kaart voor het verplaatsen van een pion en bereik je de hoofdstad van tegenstander, win je meteen het spel! Je kan ook voor de wetenschappelijke overwinning gaan. Verzamel de 6 kaarten met 6 verschillende wetenschappelijke symbolen en je bent de winnaar. Als niemand erin slaagt om als Militair de hoofdstad van de tegenstander te bereiken of als Wetenschapper de 6 kaarten te bemachtigen, dan wint de speler die aan het einde van het derde Tijdperk de meeste punten heeft.

Spelen maar

7 wonders duel is simpel, heeft een leuke stijl om te zien en is snel opgezet. Praktisch is het dus zeker, het doosje is redelijk klein en je kan dit met vrijwel iedereen spelen. Omdat er verschillende manieren zijn om te winnen en er veel tactiek vereist is, is dit spel geschikt voor zowel beginners als ervaren spelers. Het blijft leuk en uitdagend. Er is goed nagedacht over deze duo variant, die hierdoor dus ook écht geschikt is voor twee personen. Het valt mij bij het spelen met twee personen vaak tegen dat een spel simpel of weinig uitdagend word, of gewoon uit balans raakt.

Ben je benieuwd naar dit spel, maar wil je het eerst eens proberen? Er is een app van 7 wonders duel. Deze werkt hetzelfde als het spel, met de optie om tegen AI te spelen. Hij is niet gratis helaas, maar voor €5,50 kun je dit spel testen en vast leren spelen. Zelf heb ik dit nooit gebruikt voor ik het spel kocht, maar het lijkt mij wel leuk om onderweg af en toe op mijn telefoon 7 wonders duel te spelen.

Inhoud:

 • 1 speelbord
 • 66 tijdperkkaarten
 • 7 gildekaarten
 • 12 wonderkaarten
 • 4 militaire fiches
 • 10 vooruitgangsfiches
 • 1 pion
 • 31 muntstukken
 • 1 scoreboekje
 • 1 helpblad
 • Spelregels

Speelduur 30+ minuten | Leeftijd: 10+ | Strategie spel voor 2 personen

Meer tactiek

Vind je 7 wonders duel super leuk, of wil je iets meer uitdaging? Er zitten enkele kaarten bij om het spel in de laatste ronde nog wat aan te passen. Maar, er zijn ook uitbreidingen voor dit spel. Je hebt Pantheon*, dit voegt goden toe die sterke krachten kunnen ontketenen. Dan is er nog Agora*, die introduceert senatoren en hun invloed. Grijp de macht om de invloed van de senaat te sturen. Hoewel deze uitbreidingen diepgang en veel tactische opties toevoegen, vind ik ze zelf niet nodig. Ik vind 7 wonders duel leuk blijven zoals het is, ook omdat wat er ligt niet altijd hetzelfde is en de combinaties die het spel maakt sowieso altijd weer anders zijn.

Speel je graag met meer mensen? Het bordspel heeft inmiddels een tweede versie *, die een behoorlijk aantal uitbreidingen kent. Je kunt dit spelen met 3 tot 7 personen. Dit spel is momenteel (wanneer ik de blog schrijf) het meest bekroonde spel ter wereld. In deze versie spelen de spelers tegelijk, ideaal dus wanneer een van jouw medespelers een stuk ongeduld is!

De makers

7 wonders duel is uitgegeven door repos production, een onderdeel van Asmodee. Deze uitgever heeft vele populaire spellen uitgegeven waarvan wij er bij MamaScrapelle al enkele hebben geprobeerd. Het ontwerpen en designen van dit spel is echter gedaan door Antoine Bauza en Bruno Cathala. Deze namen zeggen jou wellicht niks (mij eerst ook niet) maar deze twee spelontwikkelaars zijn in spellenland vrij beroemd.

Enkele van onze Asmodee spellenblogs, van erg leuke spellen zijn; Small world of warcraft, Dixit Disney edition, Mycelia en Akropolis.

tafel richting het einde van het spel
tafel richting het einde van het spel

Tips voor leuke blogs, relevant aan 7 wonders duel

Hopelijk gaf dit je een goede indruk, alvast veel speelplezier gewenst! Voor nog veel meer spellen tips, bekijk ook onze andere blogs.

Footer1
Jasmijn
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.