Picknicken met een baby – wat heb je nodig?

Picknicken is altijd een heerlijke manier geweest om van de natuur te genieten, en wat is er nu mooier dan deze ervaring te delen met je kleintje? Hoewel het misschien wat uitdagender lijkt met een baby in het gezelschap, kan picknicken met een baby eigenlijk een fantastische ervaring zijn voor het hele gezin. Van het observeren van nieuwe geluiden en kleuren tot het delen van lekkernijen, hier zijn een paar tips om van je picknickavontuur met je baby een groot succes te maken.

picknicken met kinderen

1. Picknicken met een baby – Kies de juiste locatie

Kies een picknickplek die babyvriendelijk is, zoals een park met brede gazons waar je baby veilig kan spelen. Zorg ervoor dat er schaduwrijke plekken zijn om je kleintje te beschermen tegen de zon en dat er faciliteiten zijn zoals toiletten en verschoonruimtes voor het geval je die nodig hebt.

Picknicken met een baby kan natuurlijk op een grasveld in de buurt, het bos, het strand of rondom het huis. Het strand is geen verstandige plek om in het hoogseizoen op het midden van de dag naartoe te gaan. Let erop dat de weersomstandigheden passend zijn voor je gezin.

2. Wat heb je allemaal nodig voor een picknick met een baby

Het is verleidelijk om te veel mee te nemen, maar houd het simpel. Zorg ervoor dat je voldoende luiers, doekjes, en een verschoningsmat bij je hebt voor het geval je baby een schone luier nodig heeft. Vergeet ook niet om voldoende voedsel en drankjes voor zowel jezelf als je kleintje mee te nemen. Kleine hapjes die gemakkelijk te delen zijn, zoals stukjes fruit en crackers, zijn perfect voor een picknick met een baby. Vergeet ook niet om een lepel en een kom mee te nemen. Een lekvrije drinkbeker is handig voor oudere baby’s.

Natuurlijk zorg je voor een waterbestendige deken waar je baby op kan liggen en spelen. Dit biedt een comfortabele en schone ondergrond. Bescherm je baby tegen de zon door een zonnehoedje, zonnebril en zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor mee te nemen. Zo blijft de gevoelige huid van je kleintje beschermd.

Neem extra kleding mee voor je baby, inclusief een jasje of trui voor koelere temperaturen. Een setje schone kleren is handig voor het geval je baby vies wordt tijdens het spelen.

Het is altijd verstandig om een kleine EHBO-kit bij je te hebben met basisbenodigdheden zoals pleisters, ontsmettingsmiddel, een thermometer en pijnstillers voor noodgevallen.

3. Vermaak je baby tijdens het picknicken

Neem speelgoed mee dat geschikt is voor buitenactiviteiten, zoals zachte boekjes, knuffels en bijtspeelgoed dat geluid maakt. Laat je baby kennismaken met de natuur door hem of haar bloemen, bladeren en andere interessante voorwerpen te laten ontdekken. En als er gras of zand is zal dit tot bijzondere leuke gezichtsuitdrukkingen zorgen kan ik je vertellen.

Lees ook :

Milestone kaarten buitenleven

4. Geniet van het moment

Het belangrijkste is om te genieten van de tijd samen met je kleintje en de natuurlijke omgeving. Neem de tijd om te ontspannen, te spelen en te genieten van het picknicken met een baby. Vergeet niet om wat foto’s te maken om deze bijzondere herinnering vast te leggen! Hiervoor kun je leuke Milestone kaarten inzetten zoals deze voor outdoor momenten.

Picknicken met je baby is echt heerlijk om qualitytime door te brengen in de buitenlucht. Met de juiste voorbereiding en een positieve instelling is het een heel gezellig avontuur voor het hele gezin. Dus pak die picknickmand* in, zoek een mooie plek uit en geniet samen met je kleintje van een dag vol plezier en ontdekkingen in de natuur!

Lees ook deze blogs

Delen is enorm lief

Gastblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.